reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

mam ochote na frytki...z majonezem najlepiej...tylko pytanie czy to ja mam tę ochote czy Groch???Zobacz załącznik 551270

frytki.jpgDobra u nas dezyja obiadowa zapadła- sałatka z grillowanym kurakiem i pieczywo czosnykowe:p Mąż mi własnie zakomunikował że dziś ma trening- więc nie ma sensu gotować nic wiekliego bo wtedy zazwyczaj jemy taką obiadokolacje:)

Landrynka- herbatke sobie zrobilam bo to zdjęcie mnie natchnęło :)

Moj kot zwymiotował...kłaki gubi ciągle i jak sie wylizuje to połowe futra zjada i sie zatkała tymi kłakami i paw.....

mam lenia jak niewiem co...sterta prania do poskładania lezy..a ja udaje ze niewidze;/

Pannacota- gołabki- mniam- lubie strasznie zwłaszcza z sosikiem pomidorowym!

na weeknd sie chyba zasadze na pierogi ruskie:)

Własnie przyszedl listonosz z pakunkiem od mojejkasy chorych dostałam wielki segregator- runda wokól ciąży- wszytko co powinnam wiedziec o ciazy, badaniach, porodzie i przepsiach- supewr- teraz bede sdostawac materiały na bierząco:) bardzo fajne nawet nie wiedzialam ze to tak działa:)

Załączniki

• frytki.jpg
    frytki.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Kamea ja ci powiem, że termin przyzwoity jak na Polskie realia. U nas na śląsku po 13 lat ludzie czekają. Zresztą tu na do wszystkich specjalistów są najdłuższe kolejki z całej Polski, bo ludności kupę, a NFZ Warszawski mało kasy daje.
Aniula witaj na naszym wątku i się rozgość.
Die_perle ja mam dziś na obiad żur:)) ale to nie wiosenne i lekki obiad. Polecam młodą kapustę z koperkiem.

Ależ mnie dziś spanie wzięło, gdyby nie telefon z przychodni czy potwierdzam jutrzejszą wizytę na usg genetycznym, to bym do 12 spała. Śnił mi się drakula i Piotr Żyła. Nie chciejcie wiedzieć dokładnie co i jak;-)
Mój mnie wkurzył i polazł do pracy. Eh nic mi się nie chce. Lody sobie dziś kupiłam koralowe i zaraz je zjem.

aniula moja córcia ma na imię Oliwia tylko mówię Olcia :-). Jak masz dobrze, ze zje w przedszkolu i spokojna jesteś. Moja ledwo co wyjdzie z przedszkola to już woła o jedzenie. Jej ani żywić ani ubierać :-D:tak:;-). Wczoraj popołudniu u babciu była i zjadła 2 talerze zupy, bułka i coś tam jeszcze ledwo do domu doszła zjadła z nami spaghetti :-).

Deli ja na swoja Oliwe mówe Meguta- w sumie mąż tez- nie mam pojecia dlaczego i kiedy została przechszczona na MEGI ale jakoś tak wyszło i w domu jest nasza Megi Megutka:p a jak mi sie zdarzy powiedziec Oliwia to ona cała spięta jest - i pyta co się stało- bo myśli ze wtedy jest coś nietak:p

młoda kapustka z koperkiem..jami jami!!!!! idzie wiosna i normalnie -mam ochote na kalafiora, fasolke spzaragowa z bułeczką brokułki...jejuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuide cos probic bo normalnie ejstem do dupy dzis- dobrze ze kurier sie zjawil bo sie przynajmniej ubralam w ubranie....

Deli canelloni mniam. u mnie tylko ja to lubie jesc wiec nie robie. U nas dzis na obiad wczorajszy... mizeria ziemniaki i udka z pieczarkami.

Takhisis ja tez nie lubie zalegających w kolejkach ludzi.
Podoba mi sie tutejsze rozwiązanie w przychodni.
Umawiasz się na godzine. Rejestruje sie przyjście i monitorek wzywa do lekarza z poczekalni...
Nawet na krew ta sama zasada działa.

Die_perle dobre podejście do wieku... 18sti są najseksowniejsze:p

żabcia...:szok: 9 ta... toż to szok... może dziecie zrozumiało że mama musi odpoczywać:)
Zarejestrowałaś się juz do położej? Czy coś mnie omineło?

Pannacota a ja bym ci te gołąbki pomogła jeść... mniam...

Landrynka mam wizytę 22 kwietnia także już bliżej niż dalej tylko nadal żal usg które mnie ominie:-(

Moje dziecko mnie podskubuję zaraz muszę spróbować mu wcisnąć obiadek i może spać wygonić a jak nie to niech siedzi wyszykuję się i wyjdziemy na spacerek.

czesc Dziewczyny,

Witam po dlugiej nieobecnosci. Wczoraj ujawnilam sie w pracy wiec teraz moge na oficjalu pisac do Was na przerwie lanczowej a wtedy tak na prawde mam najwiecej czasu. A jak u Was pochwalilyscie sie w pracy czy jeszcze zwlekacie?

Die Perle - u nas pierogi ruskie byly w zeszly weekend. Jako ze to duzo roboty zawsze umawiam sie ze szwagierka i angazujemy wszystkich do pomocy. Tym razem maszyna zarobila ciasto, ja walkowalam i wykrawalam krazki, nasi mezowie + tesc i bratanica lepili pierogi a szwagierka gotowala. Tym sposobem w 2 godziny bylo chyba z 250 pierogow i nikt sie nie zmeczyl :)
U mnie dalej niechec do miesa, jadlabym tylko owoce i warzywa... i tutejsze czipsy octowe....

Landrynko- skad w Uk jestes? Coz musimy sie do sluzby zdrowia w Uk przyzwyczaic...ja jade za miesiac do Pl wiec sie porzadnie zbadam. Tymczasem w poniedzialek pierwsze panstwowe usg, a Ty dostalas juz list? Sorki moze pisalas wczesniej a ja mam straszne zaleglosci :/ zapraszam takze na watek ciezarne w uk :)

Milego popoludnia musze wracac do pracy!

Kochane tak w skrocie jutro popoludniu wyjde do domu. Dzis rano kialam cyto robiona z nerwow tak sie poplakalam ze szok. Lzy same mi lecialy. Jutro o 12 bede miala kolposkopie i napisalam w karcie ze zgadzam sie na badanie ale nie na pobranie wycinku. Moja doktorowa to aniol. Tak milo ze mna rozmawia z sercem. Uspokaja.
I pytalam sie czy ma opis usg powiedziala ze wszystko dostane ale pokazala i wywnioskowala ze dzidzia duza bo kosc udowa 12mm. Obwod glowki 27mm a brzusio prawie 95mm i wazy 100g :-) tez jak klade rece na brzusiu czuje jakies merdanie fajne ale nie mowie na sto procent ze to dzidzia.

Rano dostane jeszcze zastrzyk w pupe taki zeby dzidzia podczas badania byla bezpieczna.

Caly dzien sama siedze i nudze sie... A milczy i mam dosc.

Co do imienia Oliwia tak chce dac corci :-)

reklama
Paulinek ale masz tam już w środku wielkoluda. :-)
aniula witaj!

Takhisis trzymam kciuki za badanie.
Zupełnie Cię rozumiem co do starszych. Ja pamiętam jedno szczególnie przykre zdarzenie ze starym dziadem w roli głównej. Będąc nastolatką miałam wypadek na nartach. Niestety po wypadku musiałam przez pół roku chodzić w kołnierzu ortopedycznym, bo miałam problemy z kręgosłupem. No więc jechałam sobie kiedyś tramwajem, a tu do mnie jakiś stary dziad, że mam mu miejsce ustąpić. Ja rozumiem, że starszym powinno się miejsce ustępować i nauczyli mnie w domu kultury i zawsze to robiłam, że faktycznie ktoś jest starszy i ciężko mu stać, ale teraz była inna sytuacja, miałam chory kręgosłup i kołnierz ortopedyczny. No więc mówię uprzejmie temu panu, że przykro mi, ale jestem po wypadku i w kołnierzu i nie mogę mu ustąpić. A ten głupi dziad słuchajcie zaczął mnie na siłę ściągać z tego siedzenia… W końcu dałam za wygraną, bo się bałam, że mnie jeszcze gorzej uszkodzi. Na szczęście teraz nie jeżdżę komunikacją miejską, tylko samochodzikiem i mam w nosie starych dziadków i babcie.

die_perle byłabym raczej sceptyczna co do tego testu. Gdyby to takie dobre było, to chyba by się więcej na ten temat słyszało.

Ja dziś na obiadek kurczak grillowany w marynacie z musztardy, octu malinowego i oliwy z oliwek (musi odstać przynajmniej 3 godziny przed grillowaniem) i makaron razowy z pesto.
Ja tam się nie wstydzę podawać swojego wieku, przecież nie każdy w tym wieku wygląda tak młodo jak ja, to jest bardziej powód do dumy. ;-)

Deli ja mam jutro wizytę u gin i też stres.

To dobrze, że córcia ma apetycik, gorzej gdyby była niejadkiem i musiałabyś się martwić.

Joanna_84 ja też chciałam zdążyć przed 30-tką, ale jak widać nie wyszło.

Sony co do snów, to nie wiem czy coś przebije mój ostatni. Śniło mi się, że mój D był Jackiem Sparrowem, ja Angelicą Malon i oboje próbowaliśmy się wzajemnie wywieść w pole. Niestety nie pamiętam w jaki sposób.

[FONT=&quot]Rajani trzymamy kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze.[/FONT]

Do góry