reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Beatka współczuję szpitalnych przeżyć.

Kamea z tymi terminami kilkuletnimi, to jest naprawdę śmiechu warte.

Ja też nie zamierzam stąd uciekać, nawet gdyby z USG wyszedł mi termin na listopad. :-)

[FONT=&quot]Jak ja Ci zazdroszczę tych ruchów…[/FONT]

reklama
Cześć dziewczynki:)

Villa ja przygode z Thorgalem i M&M rozpoczełam w tym samym czasie jakoś jak miałam ok 8-10 lat i tak sobie trwam w tym od zawsze:) innych komiksów nie tykam tylko ten jeden- zajmuje honorowe miejsce w mojej bibliotece a jak córka chciała poczytać to musiała myć ręce pod mym czujnym okiem przez 10 minut zanim dotknęła św. Grala...niektóre części mam bardzo stare- kilka pierwszych nakładów i mam do nich ogromny sentyment:)

Betako- jestem w szoku że jeszcze takie rzeczy się dzieją! bezczelnosć ludzi przechodzi ludzkie granice....siły życzę na wszelki wypadek- ale najważniejsze - nie życzę więcej takich doświadczeń!

Kamea- 4 lata??????? jakieś jaja???? matko boska....zdrowia dla TATY! i oby udało się to przyspieszyć!
co do niemieckiej młodzieży- o taaaaaaaaaaak z tym się zgadzam- nie wpsominając o "niemeickich bachorach" - bezstresowe wychowanie...jak pierwszy raz weszłam do klasy mojej córki to myślałam że zemdleje z"wrażenia" jakaś masakra się tam działa...nie wspominając też o tym że przeciętne niemieckie "dziecko" czyt. bachor wygląda mniej więcej tak- zazwyczaj nosi croksy niezaleznie od pory roku- ma przykrótkie spodnie- czasem ma skarpetki a czasem nie- zalezy od pory roku, jest rozczochrane ubrane zawsze nieodpowiednio do temperatury na zewnątrz- i porusza sie w niekontrolowany sposob wydajac z siebie dzikie wrzaski... o Turkach i "cyganach" innych narodowosci tez wypowiadać sie nie bede- nie jestm rasistka..ale...

U nas znowu chmury..5 na plusie...zjedlismy omlet na śniadanie - Młoda poszła do szkoły, mąż do pracy a ja rytualnie odpaliłam kompa i na bb wlazlam:)

Za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki jak zawsze!!!!!

a co mi się jeszcze przypomniało z wczoraj- co do badań USG-od ok. 12 tygodnia spokojnie można robić je już przez brzuch choć czasem dla dokładniejszych pomiarów robią lekarze jeszcze przez "wedżajne" :p wiem też, że znaczenia ma warstewka tłuszczyku na brzusiu mamusi- im mniejsza tym szybciej i lepiej widac przez skóre brzuszka...a co do pełnego pęcherza- nie ejst to oczywiście żaden przymus- ale faktycznie przy badaniau przez fałdy skórne zwłaszcza na początku ciązy pełny pęcherz ułatwia badanie i wyostrza obraz:)

Hmm ruchy dziecka, pamietam jak 2,3 tygodnie temu pisalam ze je czuje pod reka i troche od srodka jakby wlasnie motylki to zostalam delikatnie mowiac wysmiana ze niby za wczesnie. Tymczasem ja je czuje nadal i widze ze nie jestem juz z tym sama:-)
Na wczorajszej wizycie niestety malenstwo nadal nie pozwolilo sobie ladnie zmierzyc przeziornosci karkowej. Lekarz nas jednak uspokoil ze z tego co widzi i co mu sie jednak udalo zmierzyc wszystko jest ok. Maly ma cale 13,5 cm. A ciaza 14t i 5d.

Co do pelnego pecherza(lub pustego) to jest tak jak pisze die-perle. Zarowno w zeszlym tygodniu jak i wczoraj lekarz pytal sie mnie czy mam pelny pecherz bo wtedy obrazy sa lepsze i "ladniejsze". U mnie to nie problem bo zawsze mam pelny. Z natury duzo pije i czesto chodze do wc.

A teraz myk do pracy. Pozdrawiam deszczowo:-(

Paulinek powiem Ci...pamiętam jak pisałaś o tych ruchach i byłam przekonana, że niemożliwe, bo to było jakoś wcześnie. Zmieniłam jednak zdanie kilka dni temu, kiedy sama poczułam. Nie mówiłam nawet mężowi, żeby mnie za wariatkę nie uznano:) Jednak ja wiem, że to to :) Regularnie po 20 jak kładę usypiać synka...ja doskonale pamiętam to uczucie z pierwszej ciąży i wiem, że to jest właśnie to...

hej hej
doczytałam ale już nie wiem co komu miałam odpisać :/ wybaczcie ale zakręcona ostatnio jestem :/
Zaraz jade na pogrzeb ... tyle z dzisiaj ... jutro usg prenatalne !! :) i zobaczę mojego małego szkraba znowu :)

Witam!!!! chciałabym się podłączyć do październikowych mamusiek. Termin mam na 25.10. To moje drugie dziecko :-) Pozdrawiam!!!

Witaj aniula:)

W jakim wieku masz dziecko?

Myślałam, że koniec z wymiotami...Tymczasem z zawartością żołądka i śniadania w gardle leciałam do kibla. Kurcze, kiedy to się skończy!!!!

Ja dzisiaj na USG genetyczne, ale wcale mnie to nie stresuje. Bardziej obawiam się tego co z tymi bakteriami w moczu, bo dwa antybiotyki przerażają mnie:(

cześć dziewczyny :) oj ale ja Wam zazdroszczę tych ruchów... też bym już chciała je poczuć ale to moja pierwsza ciąża i nie wiem czego mam się spodziewać... jutro rano muszę lecieć zrobić morfologię i mocz, żeby bez problemu wyniki były do wtorku na wizytę. Mam nadzieję, że wszystko jest ok.
coś miałam jeszcze napisać ale jakoś wyleciało :-D
trzymam &&& za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Kurde zazdroszcze ruchów- ja Wam wierze to sie poprostu wie- a teoretyczne terminy sobie mozna wsadzic często gęsto między bajki:p
Ja czekam na ruchy z ustesknieniem- w pierwszej ciązy tez czułam wcześniej niż ustawa przewiduje- takie bombelkowanie motylko nie wiem rybi ogonek jak zwał tak zwał- lekarz mówił ze za wczesnie ze to gazy- a ja swoje wiedziałam to nie były gazy tylko Młoda i juz!

Takhisis-trzymam kciuki i za badanie prenat. i za dobre wyniki moczu!!!

Paulinek u mnie teże było troche problemu ze zmierzeniem fałdki karkowej bo wiercidupka traszna- ale lekarka w sumie od razu powiedziała że na oko widać że jest malenka - po 40 minutach udało jej sie smierzyc 0,7 mm:) a Twoja Rybka już taaaaaaaaka duża ale fajowo!!! :)

Witaj aniula :)

reklama
Do góry