reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Antiope bo się za pierwszym razem coś nie wgrało (może za długo się z postem bawiłam ;-)), ale już poprawiłam i zdjęcia już widać od razu

reklama
Rajani...oj masz się z tym facetem. Powiem Ci szczerze, że bardzo podziwiam, bo jakby się mój do mnie cały dzień nie odezwał (a byłabym w szpitalu) to już sama wysłałabym prowokującego smsa. No nie jest to miłe co wyprawia. Jednak faceci mają pokrętną psychikę.

Joanna, witaj i rozgość się;) A z tym wiekiem to nie dowalaj, bo normalnie obrażę się:D Ja w czerwcu kończę 30-stkę. Moja ciąża pełnoobjawowa, niestety. I tak źle i tak niedobrze:)

nnatali, dawaj znać po wizycie. TRZYMAM KCIUKI ZA TWOJE MALEŃSTWA.

villandra8 szczerze podziwiam za te posty:) a informatycy są po prostu przewrażliwienie. Powiedz mi czy Twój jako rasowy informatyk też ciągle przynosi pracę do domu, bo bez kompa żyć nie może? Bardzo ładna suknia i welon mi się podoba:)

Wielbicielki Gry o Tron przed ekrany:) Ja właśnie idę oglądać drugi odcinek 3 serii.

Poszłam dzisiaj na luziku po wyniki posiewu moczu pewna, że nic nie będzie...bo i leukocytów brak, w moczu ogólnym bakterie nieliczne...a tu niespodzianka. No i zdenerwowałam się okrutnie, bo wynik nie wygląda dobrze, a u mnie objawów brak. Zaraz opiszę to wątku trymestrowym, może któraś z Was miała podobny przypadek. Dobrze, że jutro wizyta.

Antiope dziękuję za komplement :-)

Takhisis Tobie też dziękuję - pół sukni było z tego samego materiału i na gorsecie 3 zakładki, ale nie mam akurat pod ręką lepszych zdjęć. Jeśli o M chodzi, to ja mam to szczęście, że mój jako informatyk tylko 1/4 etatu ma, a tak to kierownicze stanowisko w innej dziedzinie piastuje. No ale czasem zdarzy się jakieś zlecenie na boczku - właśnie od wczoraj jakiś dzieciak za swoim lapkiem wydzwania; jak mi zadzwoni jeszcze raz, to go chyba przez telefon pogryzę :baffled: bo ma takie wyczucie, że dzwoni przeważnie jak małego usypiam, albo chwilę później :wściekła/y: A M nie ma czasu się tym nieszczęsnym lapkiem zająć, bo go właśnie do miasta na zakupy wysłałam.
Gry nie obejrzę, bo nie mam odpowiedniego kanału - poczekam na cały sezon :-)
A jeśli o mocz chodzi, no to infekcje nas lubią. I często żadnych objawów nie dają. A czasem próbka źle pobrana (już doczytałam - po raz pierwszy chyba na te trymestry weszłam - i nie wiem, co sądzić :confused:)

Zmykam chyba zaraz spać...

hejka wrocialm wlasnie z kursu- doczytalam was- ale przyznaje bez bicia ze lekko pobieznie bo powieki gorne przyklejaja mi sie do dolnych- albo na odwrot :p

Natalie oczywistym ze trzymam kciuki ciągle!!

Joanna witaj :) wśród swoich :p

Rajani...ja tutaj bronic nikogo nie chce ale sa chwile kiedy lepiej milczeć niż powiedziec za duzo...ja oczywiscie pierwsza bym sie nieodezwala- ni chuchutki:p ale nie mysl teraz o tym za duzo- bo i po co?

Villa- toś mnie zabiła- nie dośc że czytasz i oglądasz to co ja to jeszcze grasz w magie i miecz???? a myslam ze tylko ja jestem taka "powalona:D do reszty" moge jeszcze dodać że jestem wielką fanka komiksu Thorgal i od lat kolekcjonuje cała serię:p nie wiem może znasz:)

dobra wiecej zapomnialam co miłam pisać- wybaczcie udreczonej na wpól zgermanizowanej po kursie ciężarówce lece przytulać sie do poduszki bo na męza już siły nie mam- dobrej nocy kochane i do juterka:*

ps. a drugi odcinek Gry o Tron już widzialm wczoraj dla tych z zaagranicy podaje linka do odcinkow online Gra o tron (Game of Thrones) - Kinomaniak.tv

die do MiM przekonaliśmy największego fana gier komputerowych :-D stwierdził, że to od kompa lepsze :-D
A Thorgala znam, ale to akurat już mnie nie przekonywało; miałam kolekcję starych komiksów od mojej mamy, ale sprzedałam na allegro...

Dobra, zerknęłam na porody, a teraz M z zakupów wrócił, to trzeba to ogarnąć i potem spaaaaaać.
Dobrej nocy i kolorowych snów :-)

po dzisiejszym dniu stwierdzam stanowczo KUR...ŻADNYCH SZPITALI WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y: od godziny 15 do 22 siedziałam w szpitalu i ogolnie odniosłam wrażenie jakby traktowali mnie jak małolatę... siedzieć nie mogę,z chodzeniem też problemy a oni stwierdzili że to powinno przejść...zapisali antybiotyk...a kolejki- masakra!!!!!!!! przy rejestracji jak byk napisane że kobiety w ciąży przyjmowane poza kolejnością a jak sie odezwałam że jestem w ciazy to wiara w kolejce myslałam że zaraz mnie zlinczuje... dopiero jak sie wkur...na maxa i wydarłam na nich morde to sie zamkneli... co za debilizm w tym kraju!!!!!!!:no: mam dośc po dzisiejszym dniu. a najlepsze było to że jak zobaczyli karte ciąży to wyskoczył lekarz do mnie że jak prywatnie chodze do ginekologa to dlaczego z takim czymś też prywatnie nie poszłam...co za chamstwo!!!!

dobry wieczór... jeszcze żyje. sory zedługo nie zaglądałam ale wszystko na głowe sie zwaliło.
wiekszość czasu w łózku spędziłam.. wymioty mnie wymęczają.

do jutra...

Witam się dopiero teraz. NIe miałam kiedy zajrzeć, jedynie przy śniadaniu trochę poczytałam.
Tak jak Wam wczoraj pisałam, zawoziłam ojca do ortopedy. Potrzebne jest wstawienie endoprotezy. Termin za 4 lata!!!

Die Perle
ja witaminy biorę od początku. Pregna PLUS W kwestii NIemców, to źle odbieram młodzież niemiecką. W czasie studiów wakacje spędzałam w DE, dorabiałam sobie. Niemieccy studenci, którzy ze mną pracowali, byli największymi leniami jakich w życiu spotkałam. Do niczego się nie nadawali. Meister i Vorarbeiter byli czystymi Niemcami i oni akurat byli w porządku. O Turkach to raczej nie będę się wypowiadać:-p

Malta mnie w sobotę wzięło na lody orzechowe. Sama zeżarłam pół litra lodów.... mniammm

Żabcia kciuki w poszukiwaniach mieszkania &&&& I uśmiałam sie, bo dzisiaj znaczna część moich forumowych znajomych miała pomidorówkę na obiad. Ja też:-D

Rajani niezmiennie &&&&&&&&&&&&

Antiope ja w 13 miałam usg robione przez brzuch. Na przełomie 10/11 tyg. dopochwowo.

Ja do gabinetu zawsze wchodzę z opróżnionym pęcherzem. Boję się, że przy badaniu ginekologicznym mogłoby dojść do "wypadku":-p

Witaj Joanna.:-)
Mnie termin obliczono nawet na koniec września, ale uciekać stąd nie mam zamiaru;-)

beatka ale debilny szpital Ci się trafił, a właściwie personel:eek: Porażka. Mam nadzieję, ze ten antybiotyk Ci pomoże, bo nawet nie wyobrażam sobie tego bólu i dyskomfortu.

Ja już czuję piierwsze ruchy. Ale nie żadne solidne kopniaki czy coś w tym stylu, tylko takie napinanie, rozciąganie. Wymacałam dzisiaj na pępolem rączkę/czy też nóżkę :-) Nawet się nie obejrzymy a będziemy okładane po żebrach:-D

reklama
Kamea ale fajnie, ze juz cos czujesz :) Ja poki co tylko widze, ze czasem brzuchol mniejszy a czasem wiekszy. Nie pamietam kiedy czulam ruchy za pierwszym razem, ale przy drugim podobno szybciej :)

Landrynka biedctwo :( oby szybko minelo, to juz chyba taki czas, ze niedlugo przejdzie...

Ja ostatnio moglabym spac non stop - tylko nie ma kiedy. Juz trzeci dzien do pracy na 7, bo kolezanka chora. Dzisiaj powinnam zabrac Mloda na balet, ale nie wiem czy bedziemy miec sile - ona lekko zainfekowana i marudzi mi w nocy :/ A w weekend zajecia od rana do nocy na podyplomowce :( Zyc nie umierac...DObrze ze w przyszlym tygodniu troszke wolnego - lecimy do Londynu na kilka dni, bedziemy swietowac 4 urodziny Sary :) Ja jestem bardzo "musicalowa", a ulubione musicale mam w Loncynie - Mloda jest od brzucha juz osluchiwana i generalnie jakims cudem udalo mi sie zaszczepic milosc do musicali w niej (obecnie spiewa glownie "nedznikow" ;) takze miala obiecane ze na 4 urodziny poleci z nami na musical (generalnie latamy ja i siostra, ale tym razem to wieksza wycieczka rodzinna :). Takze Mloda juz sie nie moze doczekac, ja zreszta tez. Prezenty ma sama sobie wybierac - jest tam taki fajny DIsney shop, wiec wrocimy pewnie duzo bogatsze w wizerunki ksiezniczek ;) Ale czekam z utesknieniem na to wolne, bo coraz ciezej mi ogarnac wszystko...

A suknia jest taka:

Suknia ciążowa Mirella II Piękny Brzuszek - odzież ciążowa

W sumie dokladnie taka jaka chcialam - wygodna, prosta i delikatna :)

Do góry