reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Dzień dobry! zapraszam na herbatkę z cytrynką:))
Zobacz załącznik 551230

Wstałam... ale było ciężko.
Słonko nareszcie wygląda za chmur.
Śniadanko wciągniete ale z wielkim trudem. Myślałam, że ta ciąża nie będzie miała tak ostrych objawów jak z Matem. Ale wymioty towarzyszą mi all time. Znowu muszę się do tego przyzwyczaić.

Deli80, di_ perle
ja łykam jakieś witaminy angielskie z omega3 i kwasem foliowym. Położna twierdzi, że mam nie wcinać tylko witaminy A. Zresztą wiekszość tych paków dla ciężarnych nie ma witaminy A.
Oni tu mają straszne podejście do ciąży. Wole już co 2 tygodniowe zaglądanie do środka. Ale przynajmniej wiem i mam pewność że nic nie jest.

Tu jakaś masakra. Tęsknie za normalnym ginekologiem. W UK diagnoze na tel. stawiają:p

Rajani cola ble... mnie strasznie po coli mdli.

Vilandra ja jestem zwolenniczka nie umieszczania w sieci żadnych zdjęć.
Już miałam kiedyś przez to nieprzyjemności. Wiec teraz zawsze zastanowie sie zaczym co kolwiek opublikuje.

beatka oby nie były potrzebne wizyty w szpitalu... służba zdrowia i ludzie... ahhh brak komentarza.

charlene mam nadzieje że przejdzie ale któż to wie... Fajne zajęcia masz z córcią. U mnie młody tylko klocki i ciągle by grał w ps3 ( wolno mu tylko raz w tygodniu na 2-3 godzin najdłużej). Nie chce mu sie nawet wychodzić na dwór, przez tą pogode. Sukienka świetna.

ahhhh i co... czas się brać do zycia.
Koleżanki powiedziały że się zdziadziłam od kiedy jestem w ciąży. Ciagle tylko spie i nie chce mi sie nic ze sobą robić.\
Chyba muszę o tym pomyśleć i do jakiegoś fryzjera iść.

Pozatym ciagle w dresach biegam. Spodnie juz żadne nie wchodzą.
Moj P. nawet stwierdził że czas kupić nowe spodnie. Zaciągnął mnie na siłe do sklepu i zakupił. A tak mi się nie chciało.

Do końca tygodnia ferie.. Więc mat siedzi w domu i wymyśla zabawy. Trzeba dzieciem się zająć mimo że się nie chce:)) hehe

Jakoś podłamana psychicznie jestem przez te senności, mdłości, mdlenie.
Wczoraj pojechałam na kontrole kolana po zeszłorocznej operacji łękotki ( boli od operacji - nie tak jak przed ale boli).... i co chyba szykuje sie poprawka po polskiej służbie zdrowia.
Ciągle negatywne informacje.

ahhh ide po tą herbatke i zrobie prasowanie a wieczorem zaliczymy supermarket. Upatrzyłam sobie buty:p może P. mi zakupi... Jak ładnie poprosze. A jak nie to sama kupie:p

Miłego dnia

reklama
Deli cannelloni...MNIAM!!! Uwielbiam...tylko to akurat mój maż robi. W weekend jedliśmy i zjadłam na raz 5,5 rurki...
Jeśli chodzi o mój spokój...ja dzisiaj śmiałam się, że usg mi nie potrzebne, bo moje samopoczucie pozwala sądzić, że Dzidzia ma się dobrze:) A tak poważnie..mam takie przeczucie, że Kruszyna ma się dobrze, ale mam złe przeczucia od początku ciąży co do tego śluzu i to mi nie mija...Dzisiaj znowu będę męczyć lekarza w tej kwestii.

Joanna ja chciałam odo 30-stki urodzić dwójkę, ale zwątpiłam, że mi się to uda i wyznaczyłam sobie 33 lata..ale udało się męża przekonać do skrócenia okresu oczekiwania:D

pietrucha ja tak ze spaniem mam codziennie...wstaje na siku, nie mogę usnąć, potem znowu siku i to samo...

amethyst no mnie do tej pory muli :( Już mi się tak strasznie marzy okres, kiedy będę po prostu normalnie jeść i nie zastanawiać się czy akurat zrobi mi się niedobrze. Boję się jednak, że refluks zostanie mi do końca..

Ja dzisiaj nie mam drugiego dania, więc tylko zupa ogórkowa.

Jeśli chodzi o ruchy...statystyki są owszem, ale nie pomyliłabym tego z niczym innym. Zwłaszcza, że jest dokładnie tak samo jak przy synku (odczucia) i zawsze o tej samej porze...

Byłam oddać ten posiew i czekałam 40 minut,a były tylko 2 osoby!!! DO tego laska przede mną opowiadała, że jej dziecko od 2 tygodni wymiotuje pianą i ma biegunki. Matko, myślałam, że zejdę na zawał....Dobrze, że miałam żel antybakteryjny to od razu po wyjściu wysmarowałam ręce swoje i synka. Oczywiście wkurzył mnie jakiś stary pierdziel, który wepchał się do kolejki...Powiedziałam, że jest skończonym chamem i żal, że do tej pory nie nauczył się kultury osobistej. Ja w ciąży i z dzieckiem czekałam, a on musiał wejść. Może źle to odbierzecie, ale ja mam awersję do starszych ludzi...są zazwyczaj chamowaci i wszędzie ich pełno...w każdej kolejce zalegają, a mają najwięcej czasu...

Ostatnia edycja:
die ja dziś robię pizzę, więc też ani szybko ani lekko

Landrynka
ja też tylko dres i dres, chyba że z domu wychodzę, a wychodzę rzadko. Ostatnio nawet na zakupy wolę M wysłać, niż samej kombinować. Nie zazdroszczę problemów z kolanem, ale za to życzę powodzenia w prasowaniu (nad moją stertą się w końcu M zlitował :happy:), no i udanego zakupu bucików; też by mi się jakieś wiosenne adidaski przydały - od jesieni się przymierzam do ich zakupu (miały być kupione na posezonowych obniżkach - uhmmm....)

No dobra - pora się przenieść do kuchni....

. Może źle to odbierzecie, ale ja mam awersję do starszych ludzi...są zazwyczaj chamowaci i wszędzie ich pełno...w każdej kolejce zalegają, a mają najwięcej czasu...

Takhisis- normalnie odbieram Cie tak zle ze szok- z całym szacunkiem do starszych ludzi ale mam to samo co Ty-maja tyle czasu a zawsze sie wpychaja..od rana siedza w tych poczekalniach u lekarzy jakby to bylo kulko wzajmenje adoracji jakas masakra..ledwo chodza ale jak miejsce w tramwaju wolne to sprineterzy ze szok zabic potrafiaz rozpędu...nie lubie wrrrrrrrrrrrrr

Najmłodsza to ja już nie jestem, bo w tym roku kończę 33 latka :-) moja córcia w lutym skończyła 4!! chodzi do przedszkola więc mam trochę czasu na odpoczynek, którego teraz potrzebuje znacznie więcej, gdybym mogła to bym spała i leżała cały czas :-) ostatnie dni żyję w stresie, bo nie do końca dobre wyniki Toksoplazmozy mi wyszły i ciągle czekam, czekam na jakieś dobre wieści, że wszystko jest ok. Muszę się umówić na konsultację do poradni chorób zakaźnych, ale tam terminy odległe a 17.04 mam usg prenatalne i miałam nadzieję, że pojadę na nie już trochę spokojniejsza.

Aniula jak u mnie sie 3 z przodu pojawilo zmienilam taktyke i swoj wiek podaje jako 18-latka z 12,13,14 idt. letnim doświadczeniem :p także jak to mówi moja kumpel AJMSEXI END AJNOŁIT :D

Trzymam kciuki za Twoje wyniki z Tokso i badanie prentalane!

Witajcie joanna i aniula:-)

Kamea właśnie większość moich forumowych znajomych i nie tylko też miało wczoraj pomidorową na obiad heh :-)

die u mnie dzisiaj spagetti :-)

O wczorajszym mieszkaniu co oglądaliśmy nie było to to czego szukamy.

Wczoraj byliśmy wieczorkiem u znajomych i od słowa do słowa okazało sie że obie z koleżanką jesteśmy w ciąży i obie na październik ja 21 ona 27 :-D

Dzisiaj pobudka o 9,10 syn się zlitował i później wstaje no ale M mu rano o 5 kaszkę robi bo młody się przebudza jak tatuś idzie, zjada i śpi dalej :-)

Wpadłam na szybko. Właśnie skończyłam prasowanie, włączyłam zmywarkę i zaraz idę pranie wieszać. Przyjdzie Olcia to sprzątanie jej pokoju z nią, a co mama wszystko będzie sprzątać :p.

Die ja też po 30 dodaje do 18 doświadczenie :-)

Anula
mamy ten sam wiek i moja córcia w sierpniu kończy 4 latka :-).

To tak na szybko idę pranie wieszać.

Ale macie pycha obiady!!! Cannelloni, spaghetti, pizza... A ja gołąbki pożeram od dwóch dni i dziś pewnie też, ale zjadłabym coś innego...

Ja czasem czuję coś w brzuchu, ale to pewnie jelita.

reklama
deli80 i z tego co czytam to chyba tak samo maja na imię Ola :-) ja dziś leczo na obiad, córcia zje w przedszkolu więc o nią jestem spokojna. Leczo chodziło za mną, chodziło aż doczekało się swojej kolejki. A teraz to chyba będę przez tydzień jadła bo wyszedł duuuużżżży garnek. U mnie brzuszek się pojawia, ale jak na razie, bardziej wszystko w około się rozrasta, bo coraz ciężej dopiąć mi spodnie :-)

Do góry