reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
aaaa ale mi się chce spać :/ mężu znów ma nocne strzelanie, my same w domku ehs chyba zaraz padnę a mała szaleje, ide z nioa chwile na spacer niech sie dotleni.
Ja miałam usg dopochwow jeszcze teraz <szok> myslałam, że juz bedzie przez brzuch, w czwartek ide na 3d.
Ja też jestem za zamknętym bo nie lubię tak publicznie sie uzewnętrzniac :)
Biorę Falvit mama - nie wiem czy są dobre - mam nadzieje ze tak ;)

die_perle nie wiem jak ze znajomością innych języków, ale wszyscy Niemcy których poznałam świetnie mówili po angielsku.
Beznadziejni jeśli chodzi o języki, to są Włosi, tam dogadasz się tylko po włosku. Są oczywiście wyjątki i na szczęście należy do nich mój szwagier i jego ojciec, ale już reszta rodziny ni dudu. Najlepsze jest jak tam jestem i oni chcą być dla mnie bardzo mili i cały czas się do mnie uśmiechają i gadają do mnie po włosku. Ja z czystej uprzejmości się uśmiecham i kiwam głową, ale wtedy oni myślą, że ja wszystko rozumiem i gadają jeszcze więcej. To jest naprawdę komiczne. :-D

Zrobiłam spaghetti mniam. Oczywiście zjadłam na razie troszkę, bo mąż będzie za ok 40 min, a on nie lubi sam jeść.

Co do ludzi to poznałam paru i jak to w każdym kraju buraczki się znajdą.

Teraz nie wiem czy na USG iść z pełnym czy lepiej pustym pęcherzem, ale jak pójdę z pełnym to mnie znów boleć będzie więc lipa ;/. No i bądź tu mądry człowieku.

Mnie nic lekarz nie mówił o pełnym pęcherzu więc nie będę się niepotrzebnie męczyć. Zresztą kobieta w ciąży i trzymać pęcherz pełny to niezdrowe. Normalnie do usg jamy brzusznej się tak robi, że trzeba przyjść z pełnym pęcherzem, bo wtedy miednice mniejszą można obejrzeć, ale do ciąży to nic mi nie wiadomo.

witajcie dziewczyny! miło mi dołączyć do waszego grona, przeniosłam się tu z listopada gdyż obliczono mi termin na koniec października :> mimo nie najmłodszego wieku (28) jestem laikiem na takim forum i liczę na wasze doświadczenie i wsparcie :) Pozdrawiam ! :-)

Cześć joanna - witaj:) i Wszystkiegooo dobrego z okazji Twoich urodzin!:)

Co do pęcherza - mi zawsze kazał lekarz opróżnić pęcherz przed badaniem ...:)

Gratuluję pięknych zdjęć Usg dziewczyny, aż nie mogę się doczekać na swoje:)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry