reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

cześć dziewczyny :) mnie też troszkę ostatnio nie było i szczerze mówiąc nie bardzo chce mi się nadrabiać... wyczytalam, że deli zostaje moderatorem - ja jestem jak najbardziej za :)
u mnie też zjazd był na uczelni, wczoraj pogrzeb więc ciężki czas miałam... na dodatek dzisiaj mi wyskoczyła opryszczka na wardze! :( zadzwoniłam do lekarza czy mogę to czymś smarować i powiedział, że tak co mnie ucieszyło bo w necie 1500 opinii na ten temat, także grzecznie smaruje moja maścią Hascovir, mówił mi lekarz, że można jeszcze zoviraxem ale jak mam tamta i zawsze pomagała to można też :) ale ja takie przeczucie miałam wczoraj wieczorem, że albo przeziębienie mnie dopadnie albo właśnie opryszczka bo nie czułam się najlepiej... eh nic trzeba zabierać się za dalsze pisanie pracy mgr bo czas goni oj goni a w czwartek spotkanie z promotorka
die_perle ale masz zachcianki :)
ja objawów jako tako nie mam, czasem tylko zmęczenie czy ból głowy a tak to te ciągnięcia w pachwinach...

Ostatnia edycja:
reklama
Kurde fajnie Wam z tymi warsztatami:p ja mam za daleko zeby sie wybrac niestety:)

a zła jestem bo w sobote odziły połoznicze u nas miały dni otwarte i mozna bylo ziwedziac- a ja jeszcze na szpital sie nie zdecydowałam...i kurde bym chciala poogladac a niestety nie bylo jak przez ten familientag w kosciele- od 11-19 koszmar jakis naprawde- umeczylam sie okrutnie, zreszta juz wam pisalam...a tak zrobilabym cos pozytecznego w tym czasie - mam nadzieje ze za jakis czas znowu beda dni otwarte w polozniczych wtedy sie wybiore:)
Czekam tez z ustesknieniem na targi expo u nas- o dzieciaczkach i wsyztkich produktach dla noworodkow:) super sa takie targo bo mozna wiele rzeczyw yprobowac obejzec porownac pobrac probki albo wziasc do testowania urzadzenia:)

Ja pomalutku bede musiala sie zacząc rozglądac za położną....musze sobie zrobic liste poloznych ktore mnie intersuja i umowic sie z kazda na spotkanie zeby wybrac taka ktora mi bedzie odpowiadac- bo ja mam ciezki charakter i nie z kazdym sie dogadam niestety.

Jak się czyta miło o glutach z rana :-)

Die smaka mi narobiłaś ... Zaraz do mojego zadzwonie by mi przywiózł coś pysznego np loda z McDonalda

Nula przyjmij kondolencję i coś jeszcze miałam napisać i dziura powstała :-(

Dziękuje laseczki, ze jesteście Za

deli...no ba, zawsze jakaś odmiana:p Ty się ciesz, że takiego dylematu nie masz o 23, bo ja zasnąć nie mogłam później hehe:)
OOO, loda zjadłabym ...ale takie nie za słodkiego.

die_perle
pewnie jeszcze taki dni otwarte powtórzą się do czasu porodu. U nas zawsze można się umówić na oglądanie porodówki i oddziału.

nula jeszcze trochę wysiłku, skończysz pracę i będziesz mega zadowolona.

pietrucha jakoś musiałam przeoczyć Twój post, a zwykle na takie kwestia zwracam uwagę, bo wiesz, że mam problem u siebie z tym śluzem. No nic, pocieszające jest, że komuś też to się przytrafiło. Widocznie nie jest to jakaś nieprawidłowość. Wczoraj wybiegłam przerażona z kibelka, a mój mąż..."co znowu"... a ja spanikowana opowiadam, że jakieś 10 cm obijało mi się o uda i od razu panika ....Oczywiście usnęłam przez to prawie o 1 w nocy.....

Buu, te warsztaty o bezpieczeństwie o których informację wkleiła Bosmanka chyba już były w Krakowie, bo nie ma na rozpisze w planowanych.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Pietrucha mnie też od kilku dni pobolewa w krzyżu i poniżej, ale z przerwami i niezbyt intensywnie. Może to się wydać śmieszne, ale to może być nacisk pełnego jelita, bo jak sobie ulżyłam, to nagle zrobiło się lepiej.

No i maluszek wygląda bardzo dobrze :) kość nosowa, dwie nogi, dwie ręce, żołądek, jelita, mózg i siurka na razie nie widać
p.gif
jak to lekarz powiedział "myślę ze jak coś miałoby sterczeć to już by sterczało"..-ale jeszcze mamy się nie nastawiać na płeć.
'Prognozy' biorąc pod uwagę mój wiek optymistyczne. Zdecydowałam że nie robię PAPPA (miałam możliwość za darmo).
Kamień z serca- ale jeszcze jakos to wszystko do mnie nie dociera..
Maluszek/maluszka ma 7 cm!
yes2.gif

Dziękuje bardzo bardzo za kciuki- kochane z Was duszyczki..
Idę spać..
p.gif
- bez odbioru
laugh.gif
(nie spałam prawie całą noc z nerwów)

martOocha gratulacje! Bardzo się cieszę, że wszystko ok. To jaki mamy teraz stosunek przypuszczalnych chłopczyków do przypuszczalnych dziewczynek, bo się zgubiłam?

martocha cieszę się, że po wizycie wszystko ok :) moja dopiero za tydzień we wtorek a ja już zaczynam sie stresować...
deli dziękuję
takhisis jeszcze daleka droga przede mną jeśli chodzi o pracę mgr, mam dopiero napisany 1 rozdział teoretyczny, przede mną 2 do napisania no i nieszczęsna metodologia :( potem badania, opis... eh sporo tego a terminy gonią. Ze względu na ciążę muszę się bronić w lipcu bo 2 termin jest na początku października a wtedy mogę być już na porodówce :-D dlatego tym bardziej muszę się spieszyć żeby ze wszystkim zdążyć

dziewczyny a może te co już wiedzą coś przypuszczalnego na temat płci napiszą w wątki Lista październikowych mam i ja zrobię kolumnę dodatkową w naszej tabelce?

Studiuje w W-wie w WP prywatnie , wiec myśle ze nie bedzie wiekszych problemów z pogodzeniem Bąbla i magisterki. Zarejestrowalam sie na oba warszaty w warszawie te co wkleila Bosmanka , jestem ciekawa jak to wygląda . :-)
Jeśli chodzi o lody to ... mam sorbet pomarańczowy i do tego truskawki mrożone od babci z ogródeczka takie o pyszne II śniadanko dzisiaj bedzie ;-)

reklama
Takhisis u nas tez mozna sie umawiac na wizytacje spzitali - znaczy odzialów połozniczych- no ale taka zorganizowana akcja jest fajna bo na bierząco mozesz sobie porownac oddzialy, i napewno jeszcze będą odbywaja sie co o 3-4 miesiace w Hannoverze a oprocz tego odzialy poloznicze maja tytaj tzw dni otwarte raz w miesiacu:) takze sie nie martwie- ale wolalm zwoiedzc spzitale niz siedziec we wspolnocie koscielnej caly bozy albo niebozy dzien:p

Martoocha gratulacje!!! bardzo sie ciesze!

ptaszki za onem zime odganiaja-- tak ćwierkaja ze jednak chyba juz nie wroci a i słonko sie zaczyna przebijac- moze sie uda i pogoda sie juz nie zepsuje!!! oby! bo jak kazda mam juz dosyc!

dziewczyny bierzecie juz jakies witaminy? mi lekarka powiedziala ze nie musze nic brac oprocz tego jodu i kwasu foliowego

Malta z pospiechu przeczytalam ze masz lody z woocami z ogoreczkiem:p zamsiat z ogródeczka- i se mysle jeju jakie zachcianki:D
a co do studiów- ze swojego doswiadczenia wiem ze dla chcacego nic trudnego- ja z małym dzieckiem sama zostałam i studia zrobilam i licencjat i magisterke i nawet 2 podyplomówki- wiec sie nie poddawac- dziecko to podwojna motywacja!

Ostatnia edycja:
Do góry