reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
Na poczatku przedstawiali pralke samsunga i zachecali do kupna. Soki royal apple zanudzala jak sie je robi i na koncu 5 min o krwi pepowinowej. To co mozna wyczytac w necie. Nastepny blok to wozek za 4 tysiace taki bajer jedynie zeby pokazac och ach i jedyne pozyteczne to jak kapac niemowlaka co trwalo 10 minut. A trzeci blok wywody o mleku enfamil iiiii zywienie w ciazy na tym myslalam ze zasne.

Witajcie.
Martocha gratulacje. U mojej koleżanki też nic między nogami nie było, aż tu nagle się pojawiło:))) w 27 tyg.
Rajani trzymaj się tam w szpitalu i cieszę się że z maleństwem wszystko dobrze.
Dodatkową tabelkę z płcią- jestem zaaaa.
Co do glutów, też takie mam, może to chłop, może i nie. ;-)
Jeślii chodzi o witaminy to biorę Vitaminer Prenatal, tani 60 tabl. za 18 zł, wcześniej brałam Feminal natal a potem Parmaton Maturelle.
A oto skład Vitaminer Prenatal:
Skład:
1 tabl. zawiera:

1 tabl. zawiera:
Beta-karoten - 3mg
Folacyna (kwas foliowy) - 400
µg
Witamina D3 - 10µg
Kwas pantotenowy - 10,3mg
Witamina E - 10mg
Wapń - 200mg
Tiamina (vit.B1) - 1,66mg
Magnez - 50mg
Ryboflawina (vit. B2) - 1,9mg
Cynk - 15mg
Witamina B6 - 2,2mg
Żelazo II - 28mg
Witamina B12 - 1,2
µg
Mangan - 1mg
Witamina C - 100mg
Miedź - 1mg
Niacyna (vit. PP) - 17,8mg
Jod - 150
µg
Biotyna - 150
µg
Selen - 20
µ
Na śląsku też pogoda marna, ale jeszcze nie pada.
Dziewczyny za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki i czekam na relację.

No na dzis mam chyba spokoj jutro kolposkopie bede miala robiona a co daleej nie wiem. Ide umierac z nudow. Domowy obiadek zjedzony ziemniaki i jajo sadzone. Tata przywiozl banany jogurty 7daysy haha to mozna jesc.
Dobrze ze z moja niunia wszystko dobrze.

Co do glutów to u mnie na pewno nie chłop bo odkąd zrobiłam test ciążowy jakoś przytulanek brak, może jutro w prezencie urodzinowym dla M będzie COŚ :-D

Muszę zaraz położyć Maciejka spać ale na razie szaleje i nie widać zmęczenia.
Jak młody uśnie podprawię pomidoróweczkę i ugotuję ryż, a M później zrobi sosik do ziemniaczków :-)

Ja biorę też te tabletki co Sony ale jak mi się skończą to mam Vita-min plus Mama
mają więcej Jodu niż vita-miner bo 200µg i były tańsze bo 16,90 a vita-miner był jak byłam tylko jakiś plus że trzeba było łykać 2 tabl i kosztował 24 zł więc wolałam łykać 1 i taniej :-)
Ale całą ciąże z Maciejkiem brałam vita-miner prenatal.

Rajani a o tym żywieniu, to nie dali żadnej diety rozpisanej, czy coś takiego? I co z obiecanymi prezentami?

[FONT=&quot]Kurcze, to teraz ja się zestresowałam, że żadnych glutów nie mam jak Wy wszystkie po kolei piszecie, że macie.[/FONT]

reklama
Do góry