reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Rajani zdrowia!

Czyli mamy trzy forumowe śluby?! Czy jeszcze ktoś?
Ja idę na trzy wesela :) Pod koniec maja, na początku czerwca i pod koniec sierpnia. Się koleżanki rzuciły :) I dziećmi też sypie...

Pannacota a na zaparcia siemię lniane polecam :) wsypać czubatą łyżkę siemienia lnianego do szklanki, zalać wrzątkiem i pozostawić na 2-3 godziny. Następnie należy wypić płyn i zjeść nasionka.

Cały dzień dłubałam i tworzyłam filmik z wczorajszej wizyty na USG. Teraz się ładuje na YT, więc niedługo się Wam pochwalę i napiszę co u mnie po badaniu :)

reklama
Bosmanka ja ostatnio wyczytałam o siemieniu lnianym, że może powodować skurcze i lepiej nie stosować w ciąży.
Już się nie mogę doczekać filmiku.

Dziwne z tym sieniem lnianym, bo w pierwszej ciąży przy zaparciach lekarka mi sama mówiłam, ze mogę.

Też czekam na filmik.

Czytałam was o 4 rad ranem, ale po doczytaniu nie miałam siły już odpisać, a teraz staram się skupić co czytałam i dziura :-(. Wczoraj byłam na zakupach wróciłam zmęczona i obolała, ale zakupy zrobione.

Idę na śniadanko.

hej
Pannacota - co za paski na zębach miałaś ?
Odnosnie wagi dzieci moja mała miała 2950 i 53 cm - urodziła sie 10 dni przed terminem. A na wizycie przed porodem lekarz mówił, ze duza dziewczynka ponad 3500 :p
Co do upławów nie pomogę ja mam ale to przez luteinę - mam nadzieje, ze w poniedziałek każe mi odstawić
Lece na 12 do pracy bo wypłaty są małą podrzucę do dziadków a od poniedziałku w koncu do przedszkola - nudzi jej sie w domu,od rana do wieczora kreci hulahop - na raczce juz umie teraz probuje na brzuszku i nawet jej to wychodzi :)

Charlene bierzecie slub w moje urodziny:-) Gratulacje i dla innych mamusiek planujacych slub tez ogromne gratulacje:-)

Antiope nie bylam wczesniakiem (39 tydzien), moze to dla tego ze moja mam taka drobna i malutka byla?

Ostatnia edycja:
Dzien dobry dziewczynki:) doczytałam coście wczoraj naskrobały- az 3 śłuby nam się szykują:) super:) swoją drogą nie każdy Maluszek ma okazję być "świadkiem" przysięgi swoich rodziców- fajne to :)

Co do upławów/śluzu ja mam raczej coś wodnistego - jakby się ze mnie co jakiś czas "ulewało"....a co do kaszlu tez kaszle i jak kaszle to czasem mnie zakłuje brzuch- ale tak tez bywało jak w ciązy nie byłam chyba to normalne...na szczęscie już przechodzi:) ciepła cherbatka z imbirem cytrynką i miodem i gitara :)

Papierochy w pierwszej ciązy palilam na początku- bo jeszcze nie wiedziałam ze jestem- i tak jakoś ja się chcialam zaciągnąc a tutaj mnie cofało..i cofało..i se mysle WTF??? zrobiłam test- i już wszytko było jasne- Fasolka się buntowała na trucicielke:p na szczęscie trwało to krótko- mimo to organizm sam zareagował jak trzeba...przed zajsciem teraz w ciąze zdarzało mi się "popalać okazyjnie" w wielkiej tajemnicy przed Małżem rzecz jasna...ale na szczęscie nie odczuwam żadnej potrzeby i ciągotów- a za walczące trzymam kciuki! dacie rade! a może i na zawsze zrezygnujecie- czego Wam zycze:)

Co do piwka ostatnio mialam taka okrutna ochote na piwo ze wyslalam męzowca do sklepu po bezalkoholowe! wypiłam bekłam i czułam się szczęsliwa:p ja w sumie prawie abscynentem jestem- nigdy się nawet nie upiłam- ale piwo zwlaszcza przeniczne bardzo lubie i ciesz sie ze w nimcach kraju piwoszy pomysleli tez o tych co nie moga pic procentow badz poprpstu lubia smak piwa a nie efekt upojenia:)

cos jeszcze mialam pisac...ale ciagle mi mysli uciekaja w strone dzisiejszych badan..stresuje sie i w nocy nie spalam:( mam nadzieje ze wszytko bedzie dobrze trzymajacie za nas kciuki dziewczynki!

a wiem- jeszcza a propo's mojej chudej córki- nooooooooooo jest szczypiorem straszetnym! chciaz je calkowicie normalnie- czasami nawet bardzo duzo...chyba taka uroda....ciezko ubrania kupic na taką tyczkę wykałaczkę...

O właśnie o ślubach było :). Trzy aż u nas.
Ja miałam ślub w grudniu 2012r i bez śniegu, a teraz mamy kwiecień i jaki piękny biały śnieg :rofl2:.
Miałam mieć sesje plenerową jak się ciepło zrobi, ale z brzuszkiem teraz do sukni się nie zmieszczę trudno musi mi wystarczyć to co mam. Za to namówię mojego na sesję z brzuszkiem. Jak już jednej nie było to można w zamian 2-gą zrobić :-)

Deli ja tez w grudniu slub bralam 30.12.2011 :) zimowy ślub- w górach ze śniegiem w leśniczówce z dzikami i sarenkami :) plener mamy zimowy- jest nietypowy jak na ślubny bo w zimie rzadko kto slub bierze- ale jestem strasznie zadowolona bo wygląda bajkowo:)

Cześć,

przepraszam ale jak jestem w domu nie mam tak czasu na komputer .... raz strasznie mnie nogi bolą a dwa przy córce nie da sie odpocząć.. :p

trzymam kciuki za badania !! napewno beda dobre :)

a ja biore sie za sprzatanie ;]

aaaa wczoraj pierwszy raz zjadłam mieszanke... śledzie, kanapki z masłem i dżemem popiłam kawa a na koniec zjadłam omleta :rofl2: to moje sniadanie :p hehe

reklama
Do góry