reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Charlene gratuluję zdrowego maluszka!

Z paleniem dasz radę. Ja rzucałam nie będąc jeszcze w ciąży i miewałam kryzysy, które przetrwałam, mimo, że nie miałam tak silnej motywacji do nie palenia jak Ty. Staraj się nie myśleć o paleniu i na pewno Ci się uda.

Rajani pogoń A, żeby nie palił w kuchni! D w życiu by nie zapalił w mieszkaniu i nawet w najgorsze mrozy wyłazi na pole, żeby nas nie truć.

reklama
Rajani kaszel na pewno nie zaszkodzi dzidziusiowi. A jak kaszlesz i Cię ciągnie, to normalne, wszystko się rozciąga - pamiętam jak martocha o tym pisała. Mnie naciąga jak kicham, więc muszę się skulić i czasami i to nic nie daje.. współczuje kichania i prychania :* Życzę zdrówka!
Charlene - ja rzuciłam palenie już dawno temu - kilka lat temu w sensie:) W ogóle mi nie brakuje,bo cały czas myślę o tym ile syfu można tym sobie narobić, no i o pieniądzach..Paliłam sziszę - oj i to kocham. Na razie mi nie brakuje , ale pewnie będzie ;)
Pannacota - kurcze, ślub:) Aleee fajnie!:)

Co do wagi urodzeniowej - ja miałam 3600 i 56 cm, jakoś rzadko spotykałam powyżej 4kg dzieciaki u siebie w otoczeniu, więc jestem pod wrażeniem osiągów dzieciątka koleżanki Deli. Serdecznie gratuluję, niech rośnie zdrowo!

Ja mam ochotę zjeść dzisiaj wszystko.. jeszcze czegoś takiego nie miałam..zrobiłam sobie zupę kalafiorową,zjadłam i stwierdziłam,że nadal jestem głodna.... wypiłam kefir,zjadłam po tym marchewkę a później dwa plasterki kiełbasy! Chyba już mi się całkiem popierdzieliło :-D

Trzymam kciuki zeby wam sie udalo wytrwac bez papierosa:tak:. Nigdy nie palilam, w moim otoczeniu tez nikt nie pali. Na cale szczescie:tak:

To ja bylam malenstwo 2800 i 49 cm.

A ja zupelnie inne pytanie. Tak sie zastanawialam nad samoopalaczem. Solarium tak czy siak omijam szeroki lukiem ze wzgledu na sklonnosc do zylakow. A jako ze jestam z natury biala jak corka mlynarza to chociaz samoopalaczem sobie dogadzam. Ale czy w ciazy to bezpieczne? Przeczytalam liste skladnikow na tym moim ale jakos nie potrafie sie tam dopatrzecz czy ok. Niby bez parabenow no ale...

paulinek nie pomogę, bo nie mam pojęcia. Ja właśnie siedzę z tymi paskami na zębach. Też przed ślubem chciałabym się troszkę opalić i myślałam o natryskowym, który można w ciąży, a samoopalacz to chyba zawiera te substancje co opalanie natryskowe. Ale spytaj ginekologa najlepiej.

Paulinek sama wygladam jakbym sie w mace tarzala ale nigdy nie bylam na solarium ani nie korzystalam z samoopalaczy. Kolezanka zrobila sobie natryskowe i wygladala jak polaczeniemarchewki z pomarancza.

Wlasnie mialam atak placzu. Chyba z bezsilnosci i bolu... Tak mi zle. Na dodatek A wyjechal z tekstem ze nie mam 40 stopni goraczki wiec moge wstac. A w mieszkaniu dodam ze zimno.
Zastanawiam sie czy chociax na dwa dni nie pojechac do rodzicow i odpoczac... Ale boje sie awantury z tego tytulu...

Rajani zdróweczka

nnatalie mnie wczoraj naleciało na popcorn i robiłam :-)

deli Gratulacje dla koleżanki :-) no to kawał babeczki urodziła Twoja przyjaciółka :-)

die_perle to straszliwa chudzinka musi być z Twojej córeczki przy takim wzroście tak mało kg.

Pannacota na zaparcia kup sobie w aptece Lactulosum kosztuję 9.75 poleciła mi go pani ginekolog w PL powiedziała że jest bezpieczny w ciąży, no i te czopki glicerynowe.

charlene ja chodziłam w spodniach ciążowych w lecie i miałam wysoki pas i powiem szczerze że nie było jakoś bardzo gorąco dawało się wytrzymać tylko że UK lato chłodniejsze niż w PL.

charlene, Pannacota trzymam kciuki za wytrwałość bez fajeczki.

Łeb mi dzisiaj pęka.

Pospałam z Maciejkiem w dzień 2.30 h i siedzimy oglądamy tv i się nudzimy młody teraz zajął się półką z butami i rozkleja rzepy w swoich bucikach.
Pogoda za oknem okropna wiatrzysko i śnieg pruszy aż się wszystkiego odechciewa.

Ostatnia edycja:
Die_Perle to dobrze, że nie tylko jataka rozkojarzona jestem.
Rajani mój też ma nocki, o 7 wraca zpracy, szok- kupił mi znów drożdżówkę z jabłkiem i cynamonem ikakao zrobił. Potem o 8 ide z nim spać i tak do 9:30 dosypiam.Szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
Pietrucha ja ostatnio uwielbiałbułeczkę z masełkiem, kawałkiem sera żółtego i na to ketchup.
Antiope, wsółczuję, pewnie jakbymwięcej jeździła to też by mnie cosik takiego spotkało :))Dobrze, że nie ma śladu.
Charlene proszę nie pal, od mojejznajomej koleżanka paliła w ciąży normalnie i czasami pozwalałasobie na 3 lampki wina. Efekt taki że mały ma wadę serduszka i cośjeszcze jest nie tak, bo jest pod respiratorem. Życie maleństwanajważniejsze.

Dziewczyny mam takie pytanie chodzi mi o upławy a bardziej o takiego jakby białego gluta jakoś nie mam bardzo upławów a nieraz na bieliźnie czuję takiego wielkiego glutka białego że aż mam mokro w majtkach Wy też tak macie ?? Qrcze niby nie tak dawno byłam w ciąży z Maciusiem a tak mało pamiętam :szok:

Paulinek ja w poprzedniej ciąży stosowałam samoopalacz, myślę że jak będziesz stosować z umiarem to nic Wam nie będzie...

Rajani
zdrówka życzę! a resztą się nie przejmuj, nie wolno Ci ;)

Ja jak co dzień łapię wieczornego lenia ( w ciągu dnia też łazi za mną:p), a pasuję jeszcze kuchnię trochę ogarnąć i dopiero można myśleć o leżeniu i nic nie robieniu :)

reklama
Dziewczyny mam takie pytanie chodzi mi o upławy a bardziej o takiego jakby białego gluta jakoś nie mam bardzo upławów a nieraz na bieliźnie czuję takiego wielkiego glutka białego że aż mam mokro w majtkach Wy też tak macie ?? Qrcze niby nie tak dawno byłam w ciąży z Maciusiem a tak mało pamiętam :szok:

Mam tak samo i uwazam ze to normalne. Tez czasami czuje zupelnie sucho, a pozniej nagle cos mi sie klei na wkladce wlasnie takie biale glutowate. I mazi sie przy podcieraniu:eek:

Do góry