reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

bosmanka wiem o co chodzi z tym natłokiem stron ... przepraszam temat o porodach biorę na siebie nie pomyślałam żeby iść w inny wątek.

A jeżeli mowa o ładzie i porządku dziewczyny ponawiam swoje pytanie które już zadałam w wątku z wizyt i USG co Wy na to żeby pozostawić ten wątek bez komentarzy będzie wtedy ładnie i przejrzyście wejść zerknąć na zdjęcia i relacje a nie przekopywać się przez mega produkcje w odpowiedziach na czyjąś wizytę. U nas na grudniówkach 2011 ten wątek jest bez komentarzy i jest tam ład i porządek a jeżeli ktoś chce coś odpowiedzieć na temat wizyty piszę na głównym.

Atiope trzymam kciuki za wytrwałość :-)

U nas spanie we własnym łóżku zacznie się na dobre po przeprowadzce i oswojeniu z nowym miejscem bo tak czy siak trzeba będzie żeby mały spać w łóżku swoim bo brzuchol będzie zajmował więcej miejsca a mały wierzgać potrafi porządnie.

reklama
Co do zdjęć usg maluszków, to trzeba ty utworzyć nowy temat tylko zdjęcia z opisem tygodni i dni i rozmiarami. Bo ten założony ma i usg i wizyty i badania.

Gdy byłam w szpitalu i robiono mi usg niestety mieli tak kiepsko monitor ustawiony że nie widziałam mojego Maluszka :( Ale zdrowy i ładnie rośnie :) 26 marca mam usg 3D i wtedy będzie można buźkę i rączki zobaczyć :) Ale się cieszę że to już za tydzień :) Pierwszy raz tatuś zobaczy :)

szczęściara już teraz robisz 3D? ja planowałam jakoś dopiero połówkowe robić 3D/4D (do tej pory nie wiem jaka różnica), a tak to zwykłe.

Sony nie trzeba zakładać nowego wątku wystarczy ten co jest na grudniówkach mamy RELACJE Z WIZYT U LEKARZA, ZDJĘCIA USG I ZDROWIE NASZYCH SKARBÓW i jest wystarczający jeden od początku do tej pory.

Pospałam sobie z młodym w dzień teraz mały szaleje a ja chwilkę siadłam na BB.

Antiope, teraz już w wielu prywatnych gabinetach jest sprzęt umożliwiający 3d/4d.

Moja znajoma z każdej wizyty przynosi fotkę zwykłą i jedną z fajną minką :-)

Witajcie kobietki. Przez tą ciągłą pracę i obowiązki domowe zaniedbuję forum :( Ostatnio czas mi ucieka między palcami, a senność przychodzi podstepnie i szybko. Na dodatek mam maluchów trochę przeziębionych.
Muszę pisać pracę magisterską i utknęłam w drugim rozdziale :/
Dobrze,że chociaż prawko z głowy.
Jutro wybieramy się w odwiedziny do moich rodziców i rodzeństwa. No i chyba będzie okazja żeby w końcu powiedzieć ;) Teście co z nami mieszkają to już wiedzą. Nie zareagowali źle. Teściowa dba o mnie w sensie jedzenia :p Najbardziej obawiam się reakcji rodzeństwa,bo mam powody. No ale muszę powiedzieć, bo mi już brzuch wywaliło konkretnie :/
Aha...W czwartek robiłam badania. Zobaczymy co wyjdzie. Czuję,że hemoglobina mi spadła. Czasem mam zawroty głowy i jestem blada. A na toksoplamozę zrobiłam sobie dodatkowo i zapłaciłam 80zł! :szok:
No ale będę wiedzieć co i jak. Wizyta 26 marca.

dziewczyny też uważam, że nie ma potrzeby zakładać kolejnego wątku żeby opisywać wizyty, za chwile będzie tyle wątków, że się w nich pogubimy.

USG 3d/4d- ginekolog, do którego kiedyś chodziłam powiedział mi, że nowe badania sugerują, że mogą być po nich późne objawy niepożądane pod postaciązaburzeń koncentracji i innych zaburzeń neurologicznych. Mogą się pojawiać dopiero w wieku szkolnym. Twierdził, żę trzeba je robić tylko wtedy gdy to konieczne i krótko. Czytałam też wypowiedź jakiegoś faceta od technologii czy coś takiego, który mówił, że dziecko podczas takiego USG czuje się tak jakby miało głowę w żeliwnej wannie, w którą ktoś wali młotkiem.
Nie wiem ile w tym prawdy, ale chyba w miarę możliwości pozostanę przy 2d.

reklama
Do góry