reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

dzień dobry laseczki :-) buziaki z słonecznego Poznania :laugh2:

limonka27 - sprobuj te czopki albo błonnik w postaci Laxinatu, Colon C, mi Colon C pomaga, tydzień biorę i w tym tygodniu 3 razy się wypróżniałam, a wcześniej raz na tydzień.

debora
- możesz ewentualnie jakieś probiotyki wziąć doustnie na uzupełnienie flory bakteryjnej, nic więcej bez lekarza chyba nie bardzo :(

miłego dnia dziewczyny, ja lecę na herbatkę do koleżanki!

reklama
Hej dziewczynki!
Mam do Was pytanie: Czy wszystkie robicie to USG genetyczne? Wczoraj pani doktor zaleciła mi całą masę badań, ale gdyby człowiek chciał to wszystko wykonać, to by splajtował. Z tego co mówiła to to genetyczne to są dwa PAPA+BHCL i XUSL "genetyczne", każde z nich po 200 zł, czyli w sumie 400.
Tak samo zupełnie nie rozumiem nacisku na chlamydię, Mycoplasmę Homnis, Ureaplasmę Urealitycum, czy HIV, bo nie miałabym się tym kiedy zarazić.
Poza tym HBs.
Toxoplazmozę miałam robioną IgM, czyli czy nie jestem chora, ale ona jeszcze poleciła robić IgG, żeby się dowiedzieć, czy mam przeciwciała
No i z różyczką mnie zaskoczyła, bo ja myślałam, że jestem już całkiem bezpieczna, pomimo, że szczepiłam się prawie 30 lat temu, ale ona mówi, że nie koniecznie i że dobrze by było powtórzyć, żeby w razie czego tej różyczki unikać.

Antiope ja jeśli chodzi o te badania toxo, cytomegalia, różyczka, kiła i opryszczka to robiłam IgG. Żeby sprawdzić czy są przeciwciała. HIV mówi, że nie muszę robić bo go pytałam. chlamydię, Mycoplasmę Homnis, Ureaplasmę Urealitycum - tego w ogóle nie miałam robionego, nawet nie wiem co to za badania. Mnie troszkę badań ominęło bo trafiłam do szpitala i mi tam robili. Ale fakt to wszystko sporo kosztuje. Ja na następną wizytę mam zrobić tylko morfologię i mocz

na hiv, rozyczke, toxo, hbs kiłe - wszystko miałam robione
co do badania w 12 tc to tylko bede miec usg, zbada maluszka i jak bedzie ok to wiecej badan nie robie :)

Cześć dziewczyny :)
Jeśli chodzi o zaparcia które większości dolegają to powiem wam, że bardzo dobre są jogurty z suszonej śliwki lub kefiry bliskie końca terminu ważności. Kiedyś zjadłam 2 jogurty po terminie i na efekty nie musiałam długo czekać. Nie bójcie się jeść jeśli w produktach nie pojawiła się pleśń lub podejrzany zapach. Terminy ważności drukowane są na wieczku tylko orientacyjnie! Przechowywane w odpowiednich warunkach, spokojnie możecie do 2 tyg. po terminie zjeść.

Zaraz zabieram się za pieczenie jabłecznika bo mój mąż od 3 dni nie może się doczekać ciasta :)

ja na nabiał w ogóle nie moge patrzeć... moj ulubiony kefir smakował fatalnie !!
ale załatwiam sie tak co 3 dni wiec nie ma tragedii, czasem wsypie do soku ze sliwek Xenna błonnik ;]

Cześć dziewczyny;)
co do badań to ja narazie miałam zlecone toxo, kile, tsh, morfologie, glukoze i mocz. Na HIV nie zlecił mimo moich tatuazy (jedna pani doktor na oddziale oczywiscie skomentowala ze tu koniecznie na HIV badania trzeba zrobic)
odebrałam swoje wyniki dzis moczu i mam liczne bakterie:/ musze pokazać lekarzowi jakiemuś to dzis i zobacze co mi powie na te wyniki.

co do badań genetycznych. Jeśli lekarz nie zaleci robić nie bede

Kamcia zrobiłaś mi chęć na placuszek chyba później też upiekę jakiś z jabłuszkami :-)

Idę zaraz położyć małego spać i przy okazji siebie :-) Śnieg nadal sypie i wiatr nie ustaje także na pewno ten dzień spędzimy siedząc w domu.

reklama
Mi nikt wczesniej tez tego tak nie skomentował wiec pewnie babka sie przyczepila i tyle. A ze robiłam w dobrym studio w pzn a nie u kogoś w domu to mam spokojna głowe

Do góry