reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Ja mam takie momenty ze sie odpalam stresowo na te badania....no ale ciesze sie na wyjazd do pl za tydzien na ponad 2 tygodnie wracamy dopiero 3.04 wiec bede miala fajny wypoczynek- urlop i swita z rodzina- wiec czasu na stresy nie bedzie:) chyba:p

co do nacinania krocza- mnie nacieli podczas pierwszego porodu- nawet nie wiem kiedy- nic nie bylo czuc- nie pytali i nacieli profilaktycznie- normalnie bym sie nie zgodzila..pewnie dlatego nie pytali- a ze nic nie czulam no to afery nie zrobilam:p to chyba nie az takie straszne- ale wolalabym bez nacinania teraz.

Dajcie spokoj- nasze wagi sa odpowiednie- czy ja jakis wieszak na ubrania jestem??? Kobieta ma miec cialko! a nie! nie lubie i nigdy nie podobaly mi sie chudzielce! wiem co mowie bo sama bylam chudzielec- 170 45 kg wagi....nienawidzilam sie wtedy- wygladalm okropnie nieapetycznie- jestm fanem kobiecosci pod kazdym wzgledem! grunt to czuc sie piękną kobiecą i atrakcyjną! a ile tam waga wskazuje to niewazne...
zresztą- ja ostatnio odkryłąm zę zle sie waże- bo ja zawsze staje na wage- a gdzies czytalam ze to trzeba sie polozyc nogi do góry uniesc i na nich oprzec wage- wtedy wazy sie tyle ile trzeba....no i jak sie człowiek wazy w reczniku- to masakra ile te reczniki potrafią waznyc:p

reklama
die_perle masy rację co do tych kobiecych kształtów. Mój K zawsze mi powtarza, że wyglądam pięknie, kobieco, że ma się do czego przytulić a nie do kości. Nigdy mu się chudzielce nie podobały a ja też nigdy do nich nie należałam :-D moja szwagierka np. 153 cm wzrostu i waży chyba z 45 kg. Sama skóra i kości. Wygląda okropnie ale ona twierdzi inaczej, że musi ćwiczyć i codziennie się katuje przez godzne ćwiczeniami (brzuszki, pompki i nie wiadomo co jeszcze) a je chyba mniej niż wróbel! Więc doszłam do wniosku, że wolę wyglądać tak jak teraz niż tak jak ona

Antiope normalnie pisze na zamkniętym ...

No to i u mnie pierwsze wym***** były. Moje przepyszne jedzonko poleciało do Wisły. Chyba Robaczkowi nie posmakowało. Masakra jakaś. Tak jak pisałam ja nie wymiotuje nie potrafię, a tu jednak Robaczek mamusie nauczy. Głupie pytanie czy gardło zawsze potem boli? Jak tak to ja dziękuje.
ja za każdym razem myję zęby i potem przy płukaniu gulgoczę:-p-to pomaga lepiej oczyścić. Szklanka wody też pomoże aby te wszystkie kwasy znów w dól zleciały:tak:.
A bóle głowy Wam nie przeszkadzają? mi bardzo..a nie chcę brać żadnych przeciwbólowych więc się męczę..

U mnie waga startowa 62/63 kg, przy wzroście 175cm- mam dupkę i cycka i nigdy mi z tym jakoś źle nie było ;p

Ja ani razu jeszcze nie wymiotowalam, kilka razy mnie zmulilo ale tylko tyle.
Smieje sie, ze w pozniejszych miesiacach bede sie toczyc jak kulka...
Moj A lubi szczuple kobiety w sumie z niego to taki babiarz, ze szok... A ja jestem jaka jestem i tyle... Najgorsze jest to ze naprawde nie mam powoli w co sie ubrac :o w domu chodze w spodniach dresowych i jego bluzie (idealny rozmiar) :D

Zrobilam sobie na obiad na szybko warzywa co prawda mrozone bo za oknem snieg sypie a ja z domu sie nie ruszam wrecz nawet z pod kocyka z makaronem ... srednio jakos smakowalo :p

W piecyku trzeba napalic a wegla nie ma kto przyniesc :p

Martoocha:) jak modelka:) no mnie głowa w sumiew ogole nie boli- nic a nic- oprocz tych mdlosci od czasu do czasu to nie mam wiekszych dolegliwosci....no i sikam ciut wiecej ....zwlaszcza dzis:)

Wszystkiego najlepszego w dniu Naszego święta :)

Ja z objawów mam okropne zaparcia i niestety nic mi na nie nie pomaga, ani śliwki, ani błonnik, ani laktuloza... przez co wiecznie jestem wzdęta ;/
Syfków mam trochę ale bywało gorzej ;) i strasznie zaczęły mi się rozdwajać paznokcie, nie mogę tego zupełnie opanować ;/ I bekam co wcześniej prawie w ogóle mi się nie zdarzało;)

die_perle mój M. też sfiksował ;) non stop patrzy czy jestem wszędzie pozakrywana, żebym się nie przeziębiła, pyta "czy moge to jeść" i do tego zakazał mi spania na wznak i jak tylko się położe tak to zaraz mnie przekręca ;)

Ja sny też mam debilne, i nie wiem gdzie mi ta Fasolka uciska ale często są erotyczne :szok:

mnie głowa czasem pobolewa ale też nie biorę żadnych leków. A mnie właśnie męczą mdłości chyba 1 czy 2 raz dopiero bo kuzynka przyjechała z ogromną kremówką na Dzień Kobiet i pomimo, że zjadłam tylko pół to mnie muli...

A moj MoNż to jest taki wiecie..ja mówie oj coś mi sie utyło- a on gdzie..ja ze na dupie- aon ale Ty nie masz dupy- a ja a co mam- a on pupeczke...albo jak np. pytam czy jakas aktorka mu sie podoba to zawsze mówi bez szału, a ja no jasne Tobie to sie wszytkie bez szału podobaja a on..nie nie wszytkie- Ty mi się z szałem podobasz...Kiedys nawet juz niepamietamw jakim kontekscie byla rozmowa o kims ze jakas kobieta jest ładna i ja i Mloda mowilysmy jaka ona ładna..a MoNż- nie wiem gdzie ona ładna- a ja mówie boże weż Ty ślepy jestes- a Młoda mówi ale mamo co Ty sie jeszcze nienauczyłas ze tylko Ty jestes pięna dla taty? on tak zawsze gada i inne mu sie nie podobaja to po co go pytasz?
I mówi do mnie JPN...- bo on tak zawsze JPN co dzis robilas, JPN co robimy na weekned itp- no tak do mnie mowi...wiec jak sie kiedys zapytalam co to znaczy to powiedział jesteś piękna niesłychanie:p

a teraz mówi do mnie Kulka Pięknulka...;/

Ząbki umyłam, bo inaczej bym rady nie dała. Tylko te gardło mnie boli, tak jakbym naciągła je sobie :-(.

Ja się lepiej czuje jako "chudzinka". Czułam się super ważąc 54 kg przy wzroście 170 do wieszaka to mi brakowało, ale dobrze się tak czułam. Teraz mam 59 kg i lekko ostatnio zaczęło mi to przeszkadzać, ale mój mąż zawsze powtarza, że jestem piękna i z tym nic nie robiłam, bo na samo słowo dieta zaczynam jeść więcej. Zaparcia na ćwiczenia tez nie mam. Widocznie tak jak jedna z was pisała małżeństwo na mnie tak zadziałało i przytyłam :-).

Ból głowy? Hmm raczej nie mam. Czasami może i owszem, ale moje nudności nie pozwalają mi się zatrzymać na bólu głowy nawet jak się pojawi.

Mam straszny bałagan, a w weekend mamy mieć gości. Ciekawe jak ja posprzątam jak się czuje jak przejechana przez walec.

reklama
die_perle z tym nacinaniem krocza, to ja się nie bólu boję. Gdyby mnie nacieli to czułabym się jak kawałek mięcha. Nie chce, nie chcę i już. Gdyby mi się przypadkiem nie udało rodzić w domu, to w szpitalu zamierzam już od samego wejścia wrzeszczeć, że sobie nie życzę żadnego nacinania.

Kurcze, znowu mnie jakieś czarne myśli naszły i się poryczałam...

Do góry