reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Wiesz co, chyba już mi się skończył w organizmie zapas hormonów stresu i jakoś tak spokojnie podchodzę do tematu. Zobaczymy co będzie za parę dni i przed samym badaniem.
Życzę pozytywnego nastawiania i pomyślnych wyników.

reklama
Ja bym chciała za wszelką cenę uniknąć nacinania i gdzieś czytałam, że robi się masaż pochwy jakimś olejkiem przez kilka ostatnich miesięcy ciąży, tylko kompletnie zapomniałam co to za olejek. Czy któraś z Was może wie?
Od 2 h próbuje odpisać ale za szybko piszecie...

Olejek do masażu intymnego WELEDA
Wyciąg z wiesiołka (doustnie) - uelastycznia tkanki
Wyciąg z liści malin (nie herbatka malinowa) - usprawnia i przyśpiesza poród
Balonik epi-no (pięknie rozciąga i daje psychiczny spokój, że jesteśmy w stanie się aż tak rozciągnąć bez bólu)

Ale to wszystko od ok 38tygodnia nie wcześniej!

Mnie nie nacinali i nie pękłam, miałam na tym tle totalnego hopla.

hej dziewczyny, ja się nie odzywałam bo miałam takie mdłości i wymioty, ze z łożka nie wstawałam. W środę tylko do lekarza pojechałam, wszystko ok, serduszko biło, dzidziuś 1 cm. Także wszystko w porządku. Muszę się zgłosić do polożnej.

Gratulacje. Ze znalezieniem fajnej położnej chyba nie będziesz mieć większych problemów :):):) Skąd dokładnie jesteś? Gdzieś z południa?

Ja ani z infekcjami ani sikaniem nigdy problemów nie miałam. Nawet pod koniec ciąży jedno wstawanie w nocy to był max. Więc niestety mogę Wam tylko współczuć.

w pierwszej ciąży to w nocy chyba ze 30 razy chodziłam do toalety makabra... dostałam od lekarza leki na tą dolegliwość ;] mam nadzieje ze teraz nie bedzie tak samo :p

La Mari dzięki! (znowu :-)) Napisz mi jeszcze gdzie to wszystko można kupić, w aptece?

No właśnie ja też mam hopla na punkcie tego, żeby mnie nie nacinali.

no to moze i ja conieco opowiem:)
wzrost 167 waga startowa ... 73kg :( niby takiej wagi po mnie nie widać ale jednak liczby nie kłamią - dodam tylko, ze od kiedy mieszkam z P. to przybylo mi z 10kg POCZUCIE STABILIZACJI ROBI SWOJE ;)

pierdziochy tez mam i to od samego poczatku ciąży ... na początku to była jakaś masakra ale teraz birzemy to z P. na śmiech (siła wyższa) gorzej jednak ten prpblem znośze w pracy bo praca siędząca a do toalety daleko ... i jak wstaje to brzuch mam jak w w 5 msc . . więc w pracy osoby które nie wiedzą o ciąży pewnie już się domyślają...

pryszczy na szczęście brak - moja twarz wręcz promienieje (no poza minutami spedząnymi w bliskich kontaktach z kibelkiem)

mdłości -ooo tak !! :( u mnie nie ma porannych ale są popołudniowe za duża ilość komputera, literek i sztucznego światła nie działa na mnie najlepiej ... więc jeden Pawik dziennie to minimum !! :) ale pocieszam się, że może przez to do ślubu nie przytyje :)

zmęczenie i sennosc - to ostatnio moje drugie imię ... chodzę spać o 21-22 gdzie zawsze byłam nocnym stworem. Plus jest taki, ze pierwszy raz w zyciu do pracy rano czuję sie tak wyspana :)

zachcianki - słodycze są BLE, wszystko co ma sos też jest BLE, z resztą wydaję mi się że wszystko obiadowe jest tłuste... Nawet mięso mi nie smakuje i nie mam ochoty na niezdrowe jedzenie. Za to bardzo smakuje mi: Bułka z twarozkiem i pomidorkiem (niebo w gębie) - to ostatnio moje główne danie , jabłuszka, banany, i kapusta we wszelkiej postaci (surówki, gołąbki, kapuśniak) , zupy warzywne - YES YES YES :

Problem jest tylko w tym , że mało pije ... przez co nie mam problemu z siusiami (rzadko chodzę do łazienki) ale przyznam , że zawsze miałam problem z piciem (szczególnie napojów bezalkoholowych ;) ) i sisiałam znaaaacznie częściej....

Jeśli chodzi o ubiór to ja już od 2 tygodni ubieram się luźniej przez te wzdęcia ... dżinsy ciasne od dłuuuższego czasu :)

od tygodnia smaruję się rosmanowskim balsamem na rozstepy - profilaktycznie wieczorkiem po kapieli :)

Buziaki dla wszystkich, fajnie, że się wszystkim dzielimy bo bynajmniej wiem , że większość powyzszych opisanych przeze mnie rzeczy nie dotyczy tylko mnie :)

o to widzę, że nie jestem sama z moją wagą (przy wzroście 165 cm zaczynam z wagą 67kg) ale jak się ważyłam ostatnio to było 69 :( na chwile mnie tylko nie było a Wy tyle napisałyście, że szok! ciężko mi na wszystko odpisać.
co do nacinania to ja też się panicznie tego boje i mam nadzieję, że uda się uniknąć ale chyba wolę to niż żeby mnie rozerwało

Ja kupiłam w necie (edit: np tu http://www.docsimon.pl/towar/weleda-olejek-do-masazu-krocza-50ml) ale mogą też być w sklepach zielarskich. Z liśćmi malin też będzie problem - sklepy zielarskie głównie (apteki wciskają herbatkę malinową).
Do masażu można też używać inne olejki (edit: migdałowy - powienien być sporo tańszy) ale w tym momencie nie pamiętam jakie... ważne, żeby uważać na infekcje czyli oliwa z oliwek czy oliwka dla niemowląt raczej odpada :)

Ostatnia edycja:
Antiope normalnie pisze na zamkniętym ...

No to i u mnie pierwsze wym***** były. Moje przepyszne jedzonko poleciało do Wisły. Chyba Robaczkowi nie posmakowało. Masakra jakaś. Tak jak pisałam ja nie wymiotuje nie potrafię, a tu jednak Robaczek mamusie nauczy. Głupie pytanie czy gardło zawsze potem boli? Jak tak to ja dziękuje.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry