reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Nula oczywiście, ze się nie mogę doczekać. Choć chyba mój móż bardziej :tak:. Ja w pierwszej ciąży też bezobjawowo żadnych mdłości, wymiotów nic na początku. Jakby nie wewnętrzny głosik mówiący zrób test to bym nie wiedziała, ze jestem.

reklama
a to ja akurat podejrzewałam ciążę, miałam bardzo dużo białego śluzu, jakiś dziwne bóle piersi, których nigdy przed @ nie miałam i często byłam zmęczona i spać mi się chciało. Czy tylko ja jestem już w 9t? bo widzę, że wy dopiero 6. Ja mam ustalone wizyty co miesiąc do mojego lekarza aż do czerwca. Bo do mojego lekarza są bardzo długie terminy i jak się na pierwszą zapisywałam to mnie już zapisała pani na następne dlatego z góry wiem kiedy mam wizyty :) teraz czekam na wyniki badań, pewnie będą dopiero w przyszłym tygodniu bo podobno na badanie na opryszczkę czeka się 2 tygodnie...

Przy pierwszej ciązy też podejrzewałam na długo przed testowaniem - senność, wzmożone pragnienie, napięcie w piersiach, więcej śluzu i żadnych oznak zbliżające się @.
A teraz tylko test i oczywiście brak @ potwierdzają mój stan. No, może śluzu jest trochę więcej. Ale i tak nie mam wątpliwości co do tego, że w brzuszku rośnie kolejny maluch ;-)

Piękna dziś pogoda, więc zabieram zaraz syna i maszerujemy na spacerek - mam nadzieję, że w lesie nie będzie już błota i będziemy mogli się przejść naszą stałą trasą, to może i drzemkę złapie.
A wczoraj zasnął bez cycusia - nawet szybko poszło; wspólnie z M go utuliliśmy. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej jakoś tak smutno mi się zrobiło, jakbym go okradała z czegoś bezcennego....
I weź tu dogódź matce :-p

nula u mnie też praktycznie żadnych objawów, tylko mi biust się zwiększył +10 cm w obwodzie, żadnych śluzów, mdłości i innych. No może jeszcze to, że od wczoraj jestem non stop głodna.

[FONT=&quot]Ja już wprawdzie po wizycie, ale nie wiele się na niej dowiedziałam i już się nie mogę doczekać pierwszej prywatnej.

Vilandra a miałaś jakieś plany jak długo chcesz karmić. Bo ja to bym chciała jak najdłużej...
[/FONT]

a to ja akurat podejrzewałam ciążę, miałam bardzo dużo białego śluzu, jakiś dziwne bóle piersi, których nigdy przed @ nie miałam i często byłam zmęczona i spać mi się chciało. Czy tylko ja jestem już w 9t? bo widzę, że wy dopiero 6. Ja mam ustalone wizyty co miesiąc do mojego lekarza aż do czerwca. Bo do mojego lekarza są bardzo długie terminy i jak się na pierwszą zapisywałam to mnie już zapisała pani na następne dlatego z góry wiem kiedy mam wizyty :) teraz czekam na wyniki badań, pewnie będą dopiero w przyszłym tygodniu bo podobno na badanie na opryszczkę czeka się 2 tygodnie...

Ja tez podejrzewalam ciaze bo duzo przed okresem zaczely mnie piersi bolec i jakos czulam, ze nie dostane @. Nawet chcialam nie dostac @ :)
No i jak przyszedl 1 luty - okresu brak, 2,3,4,5 - 6 lutego zrobilam test i dwie kreseczki, ale juz z TZ wiedzielismy ze beda te dwie kreseczki.
Robilam tez dwa testy miedzy 20-29 stycznia ale wyszly negatywne ale dlatego, ze bylo pewnie za wczesnie :p

Jutro mi wskoczy na suwaczku 9 tydzien i juz sie nie moge doczekac srody i zobaczyc czy z maluszkiem wszystko dobrze i prawidlowo. Wizyte mam na 14.15 :)

Jutro ide na NFZ ale to po wyniki badan zeby skserowac do prywatnego i pewnie usg jeszcze nie bede miala zrobionego.

Edit: Dziewczyny czy tez macie tak, ze czasem piersi was przestaja bolac na jakis czas a potem znow bola? Wczoraj na przyklad moje piersi byly normalne, nie bolaly i sie troche wystraszylam.

Ostatnia edycja:
Witam Was dziewczyny.
Rajani ja też tak mam, że się czasem zastanawiam czy aby na pewno jestem w ciąży. Piersi mnie raz bolą a raz nie. Mdli mnie od czasu do czasu, ale wymiotów brak.
Byłam dziś z rana w Lidlu i kupiłam sobie te bluzeczki w paski o rozmiar większe. One i tak strasznie duże wychodzą. Będą w sam raz jak mi brzuszek podrośnie, a może to już tuż tuż:)

Jeszcze ja jestem w 9tc ;)wiec jesteśmy na równi;)

ja wiedziałam juz ze jestem w ciazy w momencie gdy tydzien przed okresem zaczął mnie bolec brzuszek jak na okres;) piersi jakoś szczególnie mocno mnie nie bolały i tak samo jest teraz;)

U mnie juz chyba cała rodzinka wie ze jestem w ciazy i w pracy i niektórzy znajomi tez wiedza;) nie widze w tym nic zlego zeby przekazywać taka informacje radosna innym...

ja mam 8tc i 4dn czyli leci 9tydzien:) za 3 dni kończe 9 tydzien a zaczyna się 10 :) szybko leci...

ja dziś poinformowałam szefa o ciąży nawet dobrze zareagował :)

U mnie też prawie wszyscy wiedzą, teściową nie zdążyłam poinformować, bo moja mamuśka już zdążyła do niej zadzwonić:wściekła/y: A mówiłam jej że dopiero do teściowej pojedziemy z dobrą nowiną.

reklama
Dzień dobry wszystkim :)
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, naprawdę pomogły :)
Byłam dziś na badaniach i nawet nie wiecie jak była moja radość jak Pani doktor powiedziała że bije serduszko mojego maleństwa i jak to zobaczyłam aż ze szczęścia się popłakałam :) nadal muszę leżeć i brać leki. W piątek idę jeszcze do mojej Pani doktor żeby to jeszcze raz zobaczyć :)

My praktycznie jeszcze nikomu nie mówiliśmy oprócz 4 znajomych. Nikt z rodziny w pracy jeszcze nie wie. Powiemy pewnie po I trymestrze ze względu na to cy było i na to co jeszcze może być.

Leżę i się sama do siebie śmieje z tej radości.

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Do góry