reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
kate to dobrze ze jest dobrze z malenstwem :*

a ja teraz siedze i czuje ten brzuszek...hmm tak jakby coś ciągnęło mnie w środku, taki napięty jest... Hmm moze to przez to ze rosną malenstwa

nula, natalie wy jesteście w 10 tygodniu ;-)
Kate bardzo cię cieszę!!! :-)
Pocieszacie mnie, bo ja też nie mam żadnych objawów, bólów, mdłości...aż dziwne, w poprzedniej ciąży na tym etapie leżałam już w szpitalu z powodu nieprzerwanych wymiotów :confused:
Moja pierwsza wizyta pojutrze...

Kate bardzo się cieszę :) super :) do mojej wizyty 8 dni zostało, już nie mogę się doczekać aż zobaczymy maleństwo :)

Dziewczyny a ja nie wiedziałam, że jestem w ciąży, nic nie podejrzewałam. Tzn spodziewałam się,że MOGĘ być. Pamiętam jak jeszcze kilka dni przed zrobieniem testu próbowałam podejrzeć czy jest zasinienie hah :) w dniu spodziewanej miesiączki robiłam test tylko i wyłącznie po to żeby się uspokoić i mieć pewność, że wieczorem mogę wypić, że mogę dawać sobie wycisk na siłce i palić papierochy :) brzuch mnie bolał, więc nakropiłam na test i jak zobaczyłam dwie kreski to nie mogłam w to uwierzyć :-)

No i jak Julianna napisała dziewczyny zaczęłyście 10 tydzień, 9 u Was już skończony :)
Ja nie wiem jak ktoś mi się pyta w którym tyg jestem co odpowiedzieć. Wg OM to co na suwaczku, wg USG 5 dni młodsza ciąża. Mówię, że jestem w tej młodszej ciąży, ciekawe co lekarz zobaczy 12 marca :)

No i u mnie jak u natalie. Wie już większość :)

Ostatnia edycja:
Kate świetna wiadomość! Bardzo się cięsze, teraz dbaj o siebie i odpoczywaj!

Ja podejrzewałam, że jestem w ciąży ale miesiąc wcześniej też spóźniał mi się okres więc podeszłam do tego spokojnie i test zrobiłam dopiero jak zaczęły mnie boleć piersi i jakiś "wewnętrzny głosik" mi to podpowiadał ;) Chociaż to była nasza pierwsza próba bez zabezpieczenia i w owulacje i byłam trochę zaskoczona, że tak szybko poszło ;)

Mam teraz taki mały problem i może któraś z Was jest w podobnej sytuacji... Z moim nie jesteśmy po ślubie i narazie tego nie planowaliśmy za bardzo, jesteśmy ze sobą 7,5 roku, mieszkamy od 6 lat razem, dziecko jest chciane i planowane a "papierek" nie jest nam zbytnio potrzebny. Chwilowo mieszkamy z rodzicami M. i od jego babci i mamy non stop słuchamy na temat tego że powinniśmy wziąć ślub chociaż cywilny ... nie wiem zupełnie co zrobić, postawić na swoim czy ulec ;/

Kate świetna wiadomość! Bardzo się cięsze, teraz dbaj o siebie i odpoczywaj!

Ja podejrzewałam, że jestem w ciąży ale miesiąc wcześniej też spóźniał mi się okres więc podeszłam do tego spokojnie i test zrobiłam dopiero jak zaczęły mnie boleć piersi i jakiś "wewnętrzny głosik" mi to podpowiadał ;) Chociaż to była nasza pierwsza próba bez zabezpieczenia i w owulacje i byłam trochę zaskoczona, że tak szybko poszło ;)

Mam teraz taki mały problem i może któraś z Was jest w podobnej sytuacji... Z moim nie jesteśmy po ślubie i narazie tego nie planowaliśmy za bardzo, jesteśmy ze sobą 7,5 roku, mieszkamy od 6 lat razem, dziecko jest chciane i planowane a "papierek" nie jest nam zbytnio potrzebny. Chwilowo mieszkamy z rodzicami M. i od jego babci i mamy non stop słuchamy na temat tego że powinniśmy wziąć ślub chociaż cywilny ... nie wiem zupełnie co zrobić, postawić na swoim czy ulec ;/
ja jestem w takiej sytuacji i juz dziadkom oznajmilismy ze ślubu teraz nie bedzie i koniec...dziadki oburzeni ze jak to jak samotna matka i powinnismy miec ślub ale my postawiliśmy na swoim;)

Dziewczyny powiedzcie mi czy któraś miała już robione badania na cytomegalię? ja dzisiaj odebrałam wynik i nie wiem co oznacza... bo miałam robione badania CMV IgG i wynik mam 76,9 co oznacza wynik dodatni. Ale nie miałam robionego tego IgM... i teraz nie wiem czy to dobry wynik czy nie

reklama
Nula z tego co wiem obecność przeciwciał IgG kobiety na początku ciąży świadczy o przechorowaniu przez nią cytomegalii, co chroni ją przed świeżą infekcją i czyni zakażenie płodu mało prawdopodobnym. O istnieniu pierwotnego zakażenia, groźnego dla płodu świadczy obecność przeciwciał klasy IgM (które jednak mogą przetrwać do 18 miesięcy od pierwotnej infekcji) oraz znaczny wzrost przeciwciał IgG.

Do góry