reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Witam!!!

Kolejny podchmurny dzień, ale wieje już chyba trochę mniej niż przez ostatnie dni. Oby tylko deszcz nie zaczął padać. My na spacery wychodziliśmy nawet w ten wiatr, jak nie padało, ale nie na długo ze względu na starszą córkę, żeby jej głowy nie urwało, bo malutka w wózku. U nas odpukać wszystko ok. Wczoraj byłam z małą u okulisty na kontroli oczek, trochę się opóźniłyśmy bo powinnyśmy iść w 3 miesiącu :-) ale najważniejsze że wszystko jest dobrze. Malutka zaczęła już chętnie przewracać się z plecków na brzuszek ale przez prawe ramię robi to lepiej, przez drugie ciężko jej idzie. A jak jest już na brzuszku to powolutku pełza tak jakby, jak chce to dosięgnie każdą zabawkę która jest w pewnej odległości od niej :-)
A ja dalej ćwiczę z Chodakowską i może nie widzę jeszcze efektów ale na wadze coś ruszyło więc bardzo mnie to cieszy :-) a słodycze jak wcinałam tak wcinam, czekolady nie odmawiam nigdy!!!
szatsa my tez mieszkaliśmy 5 lat na wyspie Jersey, pewnie kojarzysz bo to między Francją a Anglia. Cudowne miejsce, ale ja bardzo tęskniłam za Polską za rodziną, mimo tego że miałam tam dwóch braci z rodzinami. Tam urodziłam pierwszą córkę i jak miała 1,5 roku wróciliśmy na stałe do Polski. Daj znać co z tą suchą skóra u małego
aga_agi przepraszam że przeze mnie zaczęłaś się niepokoić, ja po prostu zapytałam bo zobaczyłam właśnie Twój wcześniejszy suwaczek :-) krzywdy dziecku na pewno nie robisz, jesteś jego mamą i wiesz co dla niego najlepsze.
MłodaMama18 a co oprócz tych policzków wskazuje na skazę? u nas zaczęłam smarować malutkiej twarz rano i wieczorem kemem emolium
Emolium - Skóra sucha, wrażliwa i podrażniona
i widzę poprawę
Carla tak u nas już spacerówka, ale jakoś tak smutno mi było jak ją przekładałam, teraz wydaje się już taka duża
Agnes_19_09 nasza tez zasypia sama, chociaż na noc zdarza się że zasypia przy piersi i po jedzeniu biorę ją do odbicia ale ona się nie budzi więc odkładam ją do łóżeczka. no tak wszyscy wiedzą wszystko lepiej oprócz Ciebie :-) nie ma co się przejmować takimi tekstami, trzeba być pewnym siebie i konsekwentnym. Wiadomo, że czasem można poradzić się kogoś mądrego ale nasza intuicja sprawdza się najlepiej
charlene silną masz córcię, u nas tak było ze starszą. Teraz w sumie malutka też pcha się do siadania, jak tylko wyczai że nie leży na płasko, to stara się siadać i czasem się zegnie aż w pół :-) Puki same coś robią to wszystko jest ok

reklama
Aniula99 bylam w piatkek u lekarza i przepisal emolient na recepte. Sprawa sie tylko pogorszyla, bo plamy wyszly takze na twarzy a te ktore byly sie zaognily. Do tego maly gorzej sypia od kilku nocy. Dzisiaj idziemy na kolejna wizyte.
Chcialam wyprobowac jakis innych pieluch niz pampers i kupilam wczoraj w aldim bo wiele brytyjskich mam zachwalalo. Na dzien ujda ale na noc- porazka. Wracam do pampersow.
Wkrotce jedziemy do Polski mozecie polecic jakies pieluchy dziewczyny? Bo pampersy to chyba dosyc drogo wychodza?

Ja kupuję czasem pieluchy babydream w rossmannie, one tanio wychodzą, ale dość grube są, z tym że akurat Dawidowi wszystkie podchodzą, dupka czysta, bez odparzeń, to bierzemy jakiekolwiek, zwykle te co w promocji ;)

Szatsa a ja kupuję w aldim niemieckim i jestem mega zadowolona bo jak dla mnie tak samo dają radę jak pampersy i cenowo wuchodzi ok. Ciekawe czy rzeczywiście różnią sie w Anglii i Niemczech. Ale u naa jak u Agnes wszystkie podchodzą bo młoda się nie odparza. Ja jeszcze ostatnio znalazłam takie chusteczki do dupki ale 'olejowe' takie suche w dotyku ale jak się dupke wytrze to zostawiają tłusta warstwę na skórze i dzięki temu nie musimy już niczym smarować.

Ostatnia edycja:
Aktualizuje.
Pieluche z aldiego zalozylam o 21 a o 1 juz byl przeciek i do tego z tego co w srodku porobily sie takie zbite gluty.
Kupa wyszla z kazdej strony, nawet nie wiedzialam ze to mozliwe :-)

Ostatnia edycja:
aniula99 plany szorstkie na lokciach kolankach ,,,
dostalismy wczoraj skierowanie do alergologa termin .... za 3 miesiace ;/
maly marudny strasznie placzy mysle ze to zabki teraz dalam mu czopka i sie troszke uspokoil i lula ;)
pogoda szara ale jest nawet cieplo ;))

co do pieluch uzywamy dada z biedronki i sa dobre ;)

witam, po dłuższej przerwie

Jestem nieprzytomna od tygodnia Kuba źle sypia w nocy. Max przesypia 2 godziny, krzyczy, wierzga nogami i wszystko gryzie dookoła, łącznie z moim sutkami :no:

spacery codziennie odhaczamy, prowadzamy starszaka do szkoły. Wczoraj po dotlenieniu spał aż 4 godzinny co dla mnie było zbawienne, odetchnęłam przed kolejną nieprzespaną nocą

jedzenie Dalej nie chce niczego poza piersią, jak tylko wsadzam go do krzesełka zaczyna płakać i się wykręcać, także zmuszać nie będę. Mleka z butki też nie chce, ale z tym nie odpuszczam, codziennie próbuje, on nie wypluwa tego co mu nakapie ze smoczka, ale nie zasysa...Uparte to moje dziecko

pogoda właśnie w tej chwili się popsuła, pada i wieje, wczoraj i w weekend wyspy były uraczone wiosennym słońcem :tak:
Dobrze, że dziś nie musimy iść po Filipa, zostaje na zajęciach dodatkowych i M odbierze :-)

Dalej kupy do bani, już nie mam pomysłu od czego to...W piątek pewnie znowu pójdziemy z nim do lekarza

A we czwartek starszak kończy 5 lat, kurde kiedy to zleciało, czas zdecydowanie za szybko leci, a dzieci za szybko rosnął

Moja malutka ma bardzo wrażliwą skórę -dlatego używam pampersów zielonych..co by nie mówić (moim zdaniem) są one najlepsze… niestety kosztują.

A my dziś byłyśmy o dermatolog bo mała ma całą szyjkę w czerwonych krostkach i takie suche czerwone plamki na brzuchu i dekolcie..jakby skupiska czerwonych krostek.. Doktorowa kazała natłuszczać kremem cholestarolowym na zaminę z kremem z cynkiem..ech..ta nasza córcia to taka delikatna :-p- no i mam trzymać się diety bo ostatnio szalałam..jadłam czekoladę,awokado, itp.. :-p

Co do odparzeń przeciągających sie -to często się zdarza że pojawiają się drożdżaki i wtedy normalnymi kremami się tego nie wyleczy..polecam IMAZOL w paście- działa cuda :)

reklama
Dla każdego co innego jest dobre, Nela w zielonych pampersach miała ciągle pupe odparzona, zaczęliśmy zakładać jej Dada i jak ręką odjal. Tomkowi to obojętne, na noc zakładamy pampers zielone a w dzień rossmannowskie albo dada, ale te z rossmanna są kiepskie bo kupa wylatuje bokiem.
U nas na szczęście nie ma problemów skórnych, dzieci mają ładną skórę, Nela po szczepieniach i antybiotykach miała paskudne suche i czerwone plamy na buzi, ale to już minęło.

Do góry