reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Carla: Dzięki za zagadnięcie tej Pani Logopedy :) Uspokoiłaś mnie :) Jeszcze raz wielkie dzięki!

My używamy Pampersów (wcześniej białych, teraz zielonych )...innych nawet nie próbowaliśmy.

Jeśli chodzi o skórę, to Krzysiu ( odpukać ) póki co żadnych problemów nie ma, mimo, że Jego mamusia się w jedzeniu nie oszczędza :) Dzielny chłopczyk :)
Czasem tylko miewa czerwone policzki, albo jeden policzek...ale to tak się pojawia i znika, więc nie zdążę się tym nawet zaniepokoić :)

No i muszę kończyć bo Krzychu zbudził się z drzemki...pa!

reklama
Witam,
u nas dziś wiatr dużo łagodniejszy więc wybraliśmy sie na krótki spacer, no i w rezultacie zeszły nam prawie 3 godziny :). Moj dziecko od kilku dni mnie zaskakuje kładziemy ją ok 20 potem pobudka na jedzonko ok 23 z reguły w ciągu 15min już śpi (wcześniej do 1,5h potrafiłą walczyć) i tak śpi do 6 rano. Szok. POtem sie godzinkę bawimy i dosypia jeszcze do ok 9 :)
Aniula nic nie szkodzi :) ja po prostu cały czas miałam wątpliwości ale już chyba mi przeszło. Młoda dobrze znosi nowe posiłki i jest jej z tym dobrze, lepiej się załatwia więc i ja się uspokoiłam :)
Szatsa u nas pampersy zielone wygrywają, fakt cena wysoka dlatego czasem kupuję też inne a te na noc zawsze. I tak mieliśmy happy, które powodowały odparzenia, pampersy pomarańczowe - niby dobre ale ich sporą wadą jest bark elastycznych zapięć, za to cena dużo niższa, teraz mam dady i będę testować :)
Agitaka współczuję tego niespania oby Kubuś szybko się przestawił.
Martoocha życzę by Stelli szybko przeszło, bo pewnie się biedulka męczy.

Bylam dzisiaj znowu u lekarza i wyszlam z siebie. W zeszly piatek lekarz przepisal krem intensywnie nawilzajacy, nie zadzialal. Plam coraz wiecej a te co byly zaognily sie. A on mi na to ze mam czekac 3-4 tygodnie az krem zacznie dzialac :-! No sorry ale dla mnie albo cos dziala albo nie. Nawet nie zapytal co maly je i w czym piore. Na koniec pyta czy Daniela swedzi, bylam juz tak zla ze mu powiedzialam zeby sie sam dziecka zapytal. Wrrr...
Wrocilismy do pampersow baby dry. Na dzien wykonczymy te z aldika a na noc koniecznie pampers.

Szatsa nie chcę Cię martwić ale u mnie jak młoda na samym początku miała taką paskudną wysypkę to i położna i lekarka powiedziały żeby się nastawić że to będzie schodzić 2-3 tygodnie szczególnie jesli to alergia. No i się nie pomyliły bo schodziły prawie 3 tygodnie :-(
Agitatka współczuję noce u naa było tak masakrycznie prawie przez 3 tygodnie na szczęście teraz wszystko zaczyna wracać do normy ;-) Zakładam ze byl to skok rozwojowy i trzeba było przeczekać
Co do pampersów to ja nienawidzę tych żółtych ;-) brak elastycznych zapięcie to dla mnie jakaś masakra i mam poczucie że są mocno perfumowane więc użyłam ich jedno opakowanie
Spokojnej nocy :-)

Co do kosztów związanych z pampersami- to teraz już ich mniej schodzi więc jest luz.. ja byłam przerażona jak mała miała niecały miesiąc..
-często zmienialiśmy pieluchu- bo mała popuszczała kupkę
-Linomag używany non stop
-podkłady
-płyn do kąpieli 40 zł średnia tubka (teraz używam tańszego)
-itd itd ;p myślałam że z torbami pójdę..a wszyscy zawsze mówili 'e tam..dziecko prawie nic nie kosztuje jak karmisz piersią--- BULLSHIT' :-p

My też na początku co jedzenie to kupa i bardzo dużo szło pampersów, bo i jedzenie często. Mi położne kazały jeszcze do tego przebierać przed jedzeniem, bo przecież może być mokry, więc młoda nieświadoma mama w szpitalu i 3 pieluchy przy jednym karmieniu marnowała ;) Teraz wiem, że to sensu nie miało, ale weź człowieku bądź mądry, jak jesteś przerażony ;) Co do innych kosztów to kremów i maści nie używamy na pupę, więc na to nie idzie, a te co przed porodem kupione stoją w szafce, płynu do kąpieli używamy nivea baby, on w biedronce ok 15 zł za butlę 500 ml, która mi starczyła na 2 mies z hakiem. Pampków sami kupiliśmy niedużo, ze 3 paczki jedynek i 2 dwójek, dużo dostaliśmy i właśnie kończę ostatnią paczkę prezentowych pampersów i się zacznie kupowanie. Nam najwięcej idzie na mleko, hipp w rossmannie kosztuje 39 zł za puszkę, a na necie jeszcze drożej, w Kaudlandzie jest 2 zł tańsze, ale akurat Kaufland mam po drugiej stronie miasta i wiecej wydam na dojazd niż zaoszczędzę. No i teraz słoiczki póki swoich warzyw i owoców nie mam. Może pomyślę o tych z lidla, niby ekologiczne, choć lidla też mam daleko, a nawet nie wiem jak cenowo te warzywka i czy będzie mi się opłacało kupić i chciało gotować jak słoiczek marchewki kosztuje 2.69 i Dawid je go 2 dni. Samochodu nie mam żeby jeździć daleko na zakupy, a rossmanna mam pod nosem ;)

Słyszałam że te warzywka z rossman-baby dream są spoko- moja bliska koleżanka je używa..podobno przetestowane w Niemczech itd.. a o wiele tańsze niż Hipp czy Gerber

Ja ich używam i jestem zadowolona :) Nie widzę różnicy między nimi a hippem czy bobovitą, Dawid chyba też, bo wszystkie wcina tak samo, a cena akurat robi różnicę, babydream są sporo tańsze, a wybór jest szeroki, i same pojedyncze warzywa mają, i obiadki, deserki, jest z czego wybierać ;)

Mart0ocha ja też byłam przerażona ilością pieluch na początku a używaliśmy pampers premium care na szczęście w superpharmie były po 37 zł :-) teraz na pieluchy i chusteczki wydajemy ok 100 miesięcznie więc tragedii nie ma :-)
Co do kosmetyków to ja tylko raz kupiłam oilatum do kąpieli na samym początku potem kupowałam już tańsze np ziajke taki emolient i bardzo go lubię a kosztuje coś koło 10 zł za butlę tylko w sumie mało wydajnym jest. Więc w sumie nie mogę powiedzieć żebym jakoś masakrycznie dużo wydawała na młodą :-) ostatnio zadrzylo mi się kupić bephanten bo był w promocji w rossmanie duże opakowanie za39.99 i małe gratis do tego ale to sporadycznie takie rzeczy kupuję

Agnes a ja miałam jakiś bon znizkowy na mleko hippa w rossmanie i nie mialam co z nim zrobić mogłam ci wysłać :-)
U mnie też dziewczyny sobie chwalą słoiczki z rossmania ja na razie nie używam więc wypowiedzieć się nie mogę. Wczoraj właśnie z przyjaciółką rozmawiałam że w sumie to dużo rzeczy dla dziecka które na początku wydawały się niezbędne okazały się całkiem zbyteczne szczególnie jeśli chodzi o ciuchy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
My cały czas lecimy na pampersach i zmieniać na inne nie mam zamiaru, jestem z nich zadowolona i pupa Kuby też :tak:
Słoiczki jak będziemy używać, to nie będzie to źle finansowo wychodzić 10 sztuk za 5f...bephanten musi być

karoola ty na razie tylko cycujesz, nie wprowadzałaś jeszcze nowości?? dobrze wnioskuje z postu?? My może ponownie za jakiś tydzień będziemy na nowo wprowadzać, niech trochę zapomni. Też używam ziajki i bardzo nam pasuje

szatsa niech to szlak weźmie tych angielskich lekarzy, tumany i tyle

aga_agi jak malutka dobrze znosi warzywka, to nie ma co się przejmować. jest zadowolona, zdrowa a to najważniejsze

Kuba odkrył swoje stopy. Pełna fascynacja :-) ściąga już sobie skarpetki, nawet udało już się liznąć paluszki :-D

Wasze szkraby też tak plują?? No mój non stop, pluj na potęgę

Do góry