reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Cześć Kobietki... Ja mam dzisiaj podły nastrój. Nie chciałam zapeszać, więc nie pisałam, ale dostałam w lutym pracę na umowę. Nawet można powiedzieć, że w zawodzie. Niestety była to tylko taka tymczasowa praca na jeden miesiąc (pity, zaległe papierki), nie potrzebują mnie więcej. Nie będą nikogo zatrudniać, więc rozumiem ich, ale żałuję bardzo, że nie pracowałam trzy miesiące :( mam już dość, teraz raczej nie znajdę żadnej pracy. U mnie w mcdonaldzie potrzebują pracownika i się zastanawiam czy nie popracować tam trzy miesiące, tylko muszę poczytać kodeks, bo tam umowa na okres próbny na pewno będzie i nie wiem czy po 3 miesiącach na okres próbny muszą przedłużyć... :(

reklama
Witajcie! Długo się nie odzywałam, chociaż zaglądam tu trochę i Was podczytuję, tak nas tu dużo że można nie nadążyć ;)

natalie mam nadzieję że u Ciebie tylko tak jednorazowo i że już będzie wszystko ok z maluszkami, odpoczywaj ile dasz tylko radę :)

die perle super że dobrze się czujesz, wiec nie ma innej opcji jak taka że jest ok i na wizycie tylko to potwierdzisz:)

Ja pierwszą wizytę mam za tydzień i nie mogę się doczekać. Jestem pozytywnie zaskoczona, bo wyobrażałam sobie że jak zajdę w ciąże to będzie jak za pierwszym razem, mdłości od początku, brak apetytu, a jak narazie wszystko jest na odwrót:) i to słoneczko dzisiejsze, można poczuć wiosnę :)) pozdrawiam Was wszystkie;)

Ashlee U mnie też odwrotnie niż w pierwszej ciąży tylko niesteyy na odwrót

Pannacota Z tego co czytałam ostatnio na szybko to powinni ci przedłużyć umowę, ale czytałam po łebkach, bo akurat artykuł mnie interesował pod innym kontem.

aaa_aniusia
My też po spacerku, a mnie dziś naszło na gulasz :-). Jeden zrobiłam dla mnie i Olci, a drugi ostry dla P :-). Erengia mnie rozpierała, a teraz w łóżku leżę i zdycham ...

Drogie te badania, a gdzie tam koniec ciąży :szok:

Witam nowe ciężaróweczki :) Spokojnej ciąży.

Widzę, że kilka z Was ma magiczny drugi pęcherzyk :) Rzeczywiście nic nie wiadomo ale najczęściej to nie jest nic złego. Mojemu bratu wyjaśniono właśnie tak Wam, że to drugie jajeczko nie zostało zapłodnione i teraz organizm musi się go pozbyć, stąd krwawienie. Na kolejnej wizycie okazało się bliźniaki. Spytali więc jak to możliwe przecież tamto jajeczko wypadło. Odpowedź: "No to wypadło i... wpadło" Bliźniaki są zdrowe i mają po 9 lat :)

Żadne wyjaśnienia, że plamienia czy bóle brzucha w ciąży są normalne nie są w stanie Was uspokoić ale musicie wierzyć, że będzie dobrze i myśleć pozytywnie. Ja jestem w tej drugiej grupie, nie mam żadnych objawów, nawet najmniejszego. To też budzi niepokój. Raz już miałam taką bezproblemową ciążę i skończyła się kiepsko...

Przepraszam, że piszę bezosobowo... podczytuję zrywami gdy Młoda przysypia... wiele jest tematów i osób i jakoś tak trudno mi się skoncentrować.

Cześć dziewczyny!

Postanowiłam do Was dołączyć:)
Serdecznie gratuluję wszystkim mamusiom!:-):) Niech wszystko będzie dobrze, dzidziuś zdrowy a my uśmiechnięte i zadowolone!

Pozdrawiam wszystkie:-):blink:

deli w tym samych wieku mamy dzieciaki :) współczuję złego samopoczucia, może już niedługo i wszystko się unormuję :))

pietrucha witaj:)

La Mari nic sie niesptresowaj:p ja wychwycam to co piszesz osobiscie- bo to u mnie drugi pecherzyk sie pojawil....zobaczymy co to bedzie....narazie staram sie nie myslec jak o ciazy blizniaczej...bnyloby to u mnie niewskazane- ja i tak mam ciaze podwyzosznego ryzyka- ale co ma byc to bedzie- czas pokaze.

U mnie niestety wiosna tylko w salonie bo mi wlasnie zakwitly zonkile...a na dworze okropnie- zimno wilgotno wietrznie- nietrawie tego miasta tutaj wiecznie jest wilgotno i pochmurno :( mam nadzieje ze za jakies 3 lata sie z niego wyprowadzimy!

Moj Bąbel miał 7 tygodni i 3 dni kiedy na usg było widac jego serduszko i co wzbudziło zdumienie we mnie i w ginekologu to to że 2 razy drgnął. Lekarz się śmiał że dupką maluch rusza. To było dla mnie niesamowite gdy zobaczyłam serduszko i te drgania. Byłam przy wielu usg ciężarnych bo pracuje w szpitalu, ale moje dziecko zrobiło na mnie wrażenie :)
26 marca bedę miała usg 3d więc zabiorę tatusia żeby mógł maluszka obejrzeć. To nasze pierwsze dziecko, czekamy z niecierpliwością aż będzie z nami :)

reklama
Po obiadku, M wybył, dziadek (który z nami mieszka - mój) też w terenie, Rafał usilnie próbuje poczytać moje dokumenty, a mi się nie chce sprzątać po obiedzie....

A wiecie co ja WAM powiem...zmartwienia nie odchodza gdy sie tuli dziecko po urodzeniu- one nigdy nie odejda- z ciaza sie zaczynaja i trwaja zawsze juz do konca- zmartwienia obawy strach- to wszytko jest wlasnie macierzynstwo:) taka nasza dola:)

:tak: święte słowa :tak:
Odkąd urodził się mój syn, nie opuszcza mnie strach - o to, żeby coś mu się nie stało, żeby nie zachorował (zwłaszcza jak się słyszy tu i tam o zaniedbaniach lekarskich), ale także o siebie się boję - bo jestem mu potrzebna i nie mogę sobie wyobrazić, żebym miała go zostawić.
Pocieszające jest to, że na codzień zazwyczaj nie ma czasu się nad tym głębiej zastanawiać, ale strach jest.

Ano tak nnatalie - u Ciebie dwa serduszka :-) To dopiero musi być niesamowite

Pannacota goń podły nastrój precz - ja też w domu nie do końca z wyboru - no chyba, że liczyć wybór pracodawców, z których żaden nie chciał mnie zatrudnić ;-) Pocieszam się, że może jest mi pisane coś lepszego na inny czas.
Co do umów, to pojęcia nie mam, jak to leci, ale na pewno nie będą mogli Cię zatrudnić w godzinach nocnych (McDonald)...

pietrucha witaj :-)
Rzeczywiście sporo nas...
Ale przynajmniej nie będzie nudno ;-)

Do góry