reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Dzien dobry dziewczyny:)
jak narazie wszystko sie uspokoiło, zobaczymy co bedzie pozniej,bo wczoraj dopiero na wieczor lecialo to brzydkie:/ mam nadzieje ze to plamienie było jednorazowym wyskokiem. Duphaston biorę i mam nadzieje ze do konca ciazy juz nie bede sie denerwowac takimi rzeczami. Wizyte mam dopiero 18marca wiec czekam grzecznie...

dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach! Piszcie po co i jak;)

reklama
Czesc dziewczyny
witam nowe mamusie i gratuluje :)

Natalie kochana wiem doskonale co czujesz- mam teraz to samo....ja pognalam wczoraj od razu do lekarza- niby jest wszytko ok, serduszko bije, wszytko wyglada ladnie...ale...no wlansie nagle pojawil sie drugi pecherzyk? co to za pecherzyk skad gdzie i dlaczego jeszcze nie wiadomo...mam przyjsc za tydzien.
Powiem Wam ze jak czytam z jaka cierpliwoscia czekacie na nastepne wizyty to jestem w szoku, ja wczoraj pognalam od razu, na badaniu lekarka nie znalazla juz ani grama krwi, ale mnie niezlekcewazyla i przelozyla wizyte z zza 2 tygodnie na za tydzien- a wlasciewie juz za 5 dni. to pomaga- czlowiek czuje sie pod opieka...ale tez niepokoi...skoro sie opiekuja tak to moze cos jest nie tak??

U mnie w zasadzie symptomow ciazowych brak- czuje sie bardzo dobrze, nie ejstem jakas zmeczona senna, cycki mnie nie bola, sa troche nabrzmiale maja zyly, ale generalnie ejst calkiem normalnie, troszke mnie muli ale to tez minimalne....w pierwszej ciazy tez objawow nie mialam...aaaaaa wiem co sie zmienilo- wyprozniam sie regularnie 1-2 razy dziennie! wczesniej mialam z tym problem 2-3 razy w tygodniu. Wiem ze to nietypowy objaw ale u mnie tak wlasnie sie zrobilo i to bardzo charaktersytyczne dla mnie.,,.

dzis zrobilam test ciazowy..mialam jeszcze wiec wiecie no stresa mam i sie boje mimo ze wczoraj na usg widzialam nawet serduszko no to....wyszedl oczywiscie pozytyw gryby wielki i czerowny...ufff...na moment ale niepokoj mam dalej.

Ciesz sie ze meza mam blisko wczoraj zadzwonilam powiedzialamze krwawie i w sluchawce uslyszalam tylko - juz ajde- byl za 5 minut, to strasznie duzo miec poczucie wsparcia i bliskosci, co ma byc to bedzie tak naprawde to nic nie zmienia ale wiem ze kazda znas czuje sie lepiej kiedy ma wsparcie.

alez ja smęce dzis! przepraszam!

Bedzie dobrze dziewczyny ! musi byc!!!!!!!

Dzień dobry. Jestem po badaniach. Krwi mi ubyło sporo 5 fiolek pobrali :szok:.
W nocy spać nie mogłam i to nie po raz pierwszy wrrrr. Mają rację mówiąc, ze każda ciąża inna. Poprzednia była bez żadnych objawów, a teraz i złe samopoczucie i zmęczenie. Do tego boli brzuch - czasami bardzo. Wczoraj wylądowałam u gin i skończyło się na L4. Niby wszytsko OK, ale L4 wypisał i kazał odpoczywać, relaksować się i odpoczywać.

die_perle mój też jak tylko zadzwoniła, ze coś nie tak w auto i był. Dobrze mieć drugą osobę przy sobie.
Co do wizyty za tydzień lekarze lubią dmuchać i chuchać na "ciężarne".

nnatalie04
będzie dobrze zobaczysz. Każda z nas ma stresa i tak będzie dopóki nie przytulimy naszych maleństw.

na zielono już przestaję :-)

to tylko moj gin uwaza ze takie bóle podbrzusza są normą i nie wypisuje zwolnien ;]
ale wczoraj naprawde juz myslalam aby pojechac na IP ;/ na szczęście dzis jest duzo lepiej :)

Nie no mój też uważa, ze bóle brzucha są normalne, ale mnie coś wczoraj dopadło, ze ledwo chodzić mogłam. Kuło i ściskało po lewej stronie strasznie. Łzy same leciały i tylko się modliłam, by z Robaczkiem było OK.

no ja wczoraj 4 no spy zjadlam i wieczorem tez mnie brzuch bolał ... o 21 polozylam sie i dzis jest całkiem znośnie... w 1 ciazy chyba 5 razy miałam tak ze sie podniesc nie mogłam z bolu ;/

Dzień dobry :-)
Pogody ducha życzę na dziś.
Na razie mykam z małym na spacer i mam nadzieję poczytać po powrocie - gdzieś pomiędzy smażeniem naleśników ;-)

Mnie na szczęście ból brzucha omija ale od wczoraj muliło mnie strasznie, wieczorem się już podnieść nie mogłam a dzisiaj rano nie obyło się bez wymiotów ;/ teraz siedze w pracy i modle się, żeby mi się nie zebrało bo do łazienki daleko i nie dolecę ;)

Mnie na szczęście ból brzucha omija ale od wczoraj muliło mnie strasznie, wieczorem się już podnieść nie mogłam a dzisiaj rano nie obyło się bez wymiotów ;/ teraz siedze w pracy i modle się, żeby mi się nie zebrało bo do łazienki daleko i nie dolecę ;)

Ja dziś też w pracy i muszę przyznać, że tak mi lepiej- odwraca uwagę od mdłości!

reklama
Hej :)

Ja mam wizytę 5.03 na NFZ więc zobaczę jak się mną lekarz zajmie i podejmę decyzję czy będę chodzić prywatnie czy państwowo. Jeśli zdecyduję się na prywatne wizyty to kolejna wizyta 18.03 i to będzie skończony 11tc więc mam nadzieję,że już będę mieć sprawdzoną przezierność karkową i NT :)

U mnie dziś dobre samopocucie, mam wolne do końca tygodnia :) mdłości powoli odchodzą z dnia na dzień coraz lepiej, brzuch aż tak nie boli czasami no i rośnie :D

Do góry