reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

ja nie mocze uszków.. kupilam takie specjalne patyczki dla dzieci ale narazie tylko dwa razy czyscilam.. im rzadziej sie czysci tym lepiej... nawet piedatrzy mowia aby nie przesadzac z tym :p

reklama
hej,
co do krostek to mój Filip ma i smaruje je alantanem plus i jest o niebo lepiej.
Mój Filip waży 5kg, a po urodzeniu ważył 2880. Mnie już ręce od noszenia bolą.
Dżaga i jak na planie było? Kiedy emisja odcinka z Królewną w roli głównej?
Aniula śliczne maluszki.
Carla podziwiam, że chce Ci się cwiczyć. ja jedyne o czym marze to o śnie,a nie ćwiczeniach.
Tulipania może poprostu Krzysiowi się ulało? A uszów nie czyszcze specjalnie. wycieram po myciu ręcznikiem.

Powiedzcie mi czy jak bierzecie tabletki anty i karmicie piersią to okres normalnie się pojawia? Ja Ale karmiłam i zabezpieczałam się gumkami i okres dostałam po 9 miesiącach. ciekawi mnie jak jest przy tabletkach anty.

agnieszkaala widzę, że też masz problem z antykoncepcją, ja w ogóle nie mam pojęcia od czego zacząć, nigdy nie stosowaliśmy anty- poza gumkami i jakoś leciało, a teraz wielki problem....

A mój Kubuś wczoraj dał mi do wiwatu. Od 18 do 23 to płakał, to ssał pierś, a płacz momentami miał taki aż się zanosił. Jak w końcu padł to obudził się o 3.40 pierwszy raz tyle przespał. Bo tak to budzi się co 3 godziny z zegarkiem w ręku, czy to dzień czy noc...
Po lekach fajnie mu schodzą krosty z buzi i wysypka :tak:

Agnieszkaala, Agigatka: Dołączam się z problem antykoncepcyjnym :) My do tej pory uzywaliśmy tylko prezerwatywy i całkiem skutecznie w sumie, bo zaszłam w ciążę jak przestaliśmy uważać :) A teraz, Ginekolog przepisała mi tabletki antykoncepcyjne AZALIA...i nie wiem czy wykupować...naczytałam się na forach, że po nich się plami często, spada libido itp. itd. A o plamieniach nawet sama Pani Ginekolog coś wspominała...więc sama nie wiem...
Chciałabym się czuć pewnie, że nie zajdę w ciążę...a tu jakoś dobrego rozwiązania brak...

A Krzysiulek jak wczoraj rano zwymiotował, tak się więcej na szczęście nie powtórzyło :) Uff :) Znowu mam w domku szczęśliwe, grzeczne i uśmiechnięte Dziecko :)

Ja młodemu 2 razy czyściłam uszka patyczkiem, ale delikatnie. Z Nelą przesadzałam i co chwilę miała uszy brudne.
Tulipania ja plamiłam strasznie po Azalii... Fajnie że Krzyś już jest sobą :)
Agnieszkaala a no musi mi się chcieć, figura sama się nie zrobi... Dziś 4 dzień ćwiczeń, wczoraj byłam zajechana po skalpelu.
Agitatka a teraz nie chcecie już gumek? Faktycznie wspomnienia nie fajne, jak się porówna prowadzenie ciąż w Polsce i w innych krajach to u nas jest naprawdę super.
Aniula mam aplikację na telefon z planem treningowym, ćwiczę sobie z facetem brzuszki :)
Agnes myslałam o Dawidzie, i wiesz co, nasza pediatra ze względu na przedłużającą się żóltaczkę Tomka sprowadza dla nas z sanepidu szczepionkę błonicę, tężec, krztusiec, z tym że krztusiec oczyszczony (DTPa). Ona jest tylko dla niektórych dzieci, a jest o wiele łagodniejsza niż ta z nfz, więc pogadaj ze swoim lekarzem. Powiedziałam lekarce że ja nawet sama mogę wykupić tą szczepionkę, ale ona powiedziała że młody kwalifikuje się pod tą łagodniejszą i będzie dla niego sprowadzona. Ta szczepionka ma być podana na zbliżającym się szczepieniu, dlatego masz troszkę czasu żeby się zapytać. Nasza jest też neurologiem, leczy dzieci po NOPach i sama zaproponowała że załatwi ten oczyszczony krztusiec.

Mój synek waży trochę ponad 5 kg! Jutro będzie 5 tygodni jak wyszliśmy ze szpitala z wagą 3170 g, więc rośnie chłop jak na drożdżach!! Dziś jego ciężka głowa tak go przechyliła, że z brzucha przetoczył się na plecy hehe :)

Dziewczyny ja mam juzpo raz drugi cerazette i sobie chwale. Okresu sie nie dostanie poki sie je bierze (szczegolnie go tez nie wypatruje ;-)), bo nie robi sie przerwy pomiedzy listkami. Mnie jakos glupio w wlasnym mezem z gumka, a z pigulkami nie mialam nigdy problemu, wiec im ufam. Co do krwienia nigdy nie mialam, ale gdyby cos to zawsze mozna poprosic ginekologa o inne.

Ja też biorę Cerazette- narazie bez skutków ubocznych ;)

Dziewczyny, czy Wy zawsze karmicie o stałej porze, + kąpiel i spacery o stałej godzinie? bo u mnie to się różni w zalezności od dnia.. a malutka od 2ch dni w ciągu dnia mało śpi i po kąpieli nie zasypia przy cycu tylko marudzi do 2 lub 3 w nocy.. nic nie pomaga ani dokarmianie..ani tulenie..tylko bujaczek ale wtedy łapie kró†kie drzemki..jak już padnie ok. 3 nad ranem to już ładnie śpi.. koleżanka powiedziała mi że to może dlatego że nie mamy 'planu dnia'..

Martoocha: Na razie ciężko ustalić plan dnia..mimo, że bardzo bym chciała i pewnie to ułatwiło by dużo życie a na pewno dałoby się cokolwiek zaplanować :) Ale Krzyś różnie się budzi, różną ma długość drzemek w ciągu dnia a co za tym idzie w różnych godzinach też jada :) Na spacery wychodzimy w godzinach: 11:00 / 13:00 w zależności jak się obudzi :) Kąpiel ok. 22:00...ale to też różnie wychodzi...chyba jest jeszcze za malutki na wyrobienie stałych pór posiłków itp. itd...ale ja nie mogę narzekać, bo póki co ( odpukać ) ładnie mi sypia w ciągu dnia..no a noc to bajka...od 24:00 do 6:00 :) I w ogóle jest taki grzeczniutki :)

hejka dziewczyny!

wpadnę jutro... poczytałm ale nie mam czasu odpisać bo młody (starszy) fiskuje z powodu św. Mikołaja hehe... boi się :-)

reklama
Martoocha: Na razie ciężko ustalić plan dnia..mimo, że bardzo bym chciała i pewnie to ułatwiło by dużo życie a na pewno dałoby się cokolwiek zaplanować :) Ale Krzyś różnie się budzi, różną ma długość drzemek w ciągu dnia a co za tym idzie w różnych godzinach też jada :) Na spacery wychodzimy w godzinach: 11:00 / 13:00 w zależności jak się obudzi :) Kąpiel ok. 22:00...ale to też różnie wychodzi...chyba jest jeszcze za malutki na wyrobienie stałych pór posiłków itp. itd...ale ja nie mogę narzekać, bo póki co ( odpukać ) ładnie mi sypia w ciągu dnia..no a noc to bajka...od 24:00 do 6:00 :) I w ogóle jest taki grzeczniutki :)

No ja mam dokładnie tak samo.. ustawiam dzień pod malutką i ona sama 'dyktuje' warunki..co i kiedy..ale tak się zastanawiam czy może rutyna by jej pomogła. Jednak na razie nic na siłę nie będę wprowadzać..dzisiejsza nocka była o wiele lepsza więc to raczej nie było to tylko może skok rozwojowy 8 tyg, albo po prostu rozdrażnienie…w końcu to kobitka:-p:-D.

Jejciu dziewczyny..jak mi czas leci! moje maleństwo kończy jutro 2 miesiące.. kiedy to zleciało? mam wrażenie że czas naprawdę przelatuję mi miedzy palcami..dni są tak krótkie!

Ostatnia edycja:
Do góry