reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Dżaga wow, daj znać kiedy będzie leciał odcinek z córą to obejrzę małą Gwiazdę :) Oby katar szybko zniknął.
Aniula gdzieś fotki dzieci Twoich zniknęły... Ale widziałam, słodkie są :) Moja córa też robi pokazówkę że jest starszą siostrą, ale w sumie jak jesteśmy sami to zachowuje się podobnie. Płacz Tomka jej na początku przeszkadzał, teraz robi do niego ciiii i daje smoczka, głaszcze, więc nie jest źle :)
Agitatka dlaczego na poród przyleciałaś do Polski, tam jest tak źle? Na Kubusia te "uroki" niemowlęce się uwzięły widzę, oby szybko mu minęło.
Tulipania skoro robisz coś, i twierdzisz że to jest dobre dla Krzysia i że nie krzywdzisz go tym, to jaka z Ciebie wyrodna matka :) ? Rób jak uważasz, według intuicji, a będzie dobrze! To Wasza rodzinka późno chodzi spać, ja to o tej porze już dawno spię :)
Karoola u nas też max spał prawie 5 godzin, a tak to budzi się co 2-3 godziny.
Martoocha Stella będzie robiła postępy zgodnie z własnym rozwojem, nic więcej nie zrobisz. Na wszystko przyjdzie czas :) To co robisz na pewno wystarczy.
Paulinek dziś pediatra nam powie czy to trądzik. Laura już sporo waży, mamusine mleczko służy :)
Agnieszkaala u Ciebie znowu choroby, współczuję i zdrówka Wam życzę!!
Anecia myślisz że po 3 kawałkach by wysypka wyszła? Ja cytrusów nie jadłam, ale czekoladę, cebulę, pomidory, smażone jadam, może młody od mojego jedzenia ma taką wysypaną buźkę?
Szczęściara faktycznie szczęściara z Ciebie skoro synuś tak ładnie śpi :) Ulewania współczuję, córa moja tak miała. Nie miałam spirali i mieć nie chcę, jedna z nas zaszła w ciążę na spirali. Ja chyba skuszę się na tabletki + gumki.

Ja mam zakwasy na brzuchu, zaczęłam ćwiczyć :) Mam aplikację do sześciopaka i trenuję codziennie :) Dziś jeszcze chcę strzelić skalpel, mam nadzieję że wieczorem znajdę pół godziny na ćwiczenia.

reklama
Carla mam złe przeżycia związane z angielską służbą zdrowia. W zeszłym roku poroniła, a oni nawet nie chcieli mnie zbadać, jak zaczęłam plamić, bo według nich było za wcześnie przed 12 tc. Teraz krwawiłam po 12 tc to się zlitowali nade mną po 9 godzinach czekana na izbie przyjęć i wykonali usg, ale nic poza tym. Dlatego po przeżyciach wolałam mieć spokój i komfort psychiczny i przyleciałam do Polski.
Dżaga uuu fajnie, będziecie gwiazdami filmowymi, powodzenia i zdrówka dużo życzę
Paulinek ale ci malutka super rośnie, imponująca waga. Ciekawe ile mój teraz waży, dowiemy się 11 na szczepieniu
Martocha nie jesteś sama, mój też nie chce leżeć na brzuchu, jak położę to chwile poleży, ale za chwilę drze się, jakby wielka krzywda mu się działa. Pamiętam, że starszy synek też nie chciał leżeć dopóki głowy dobrze nie umiał trzymać
agnieszkaala a stosowałaś Bobotic, u nas inne specyfiki nie pomagały, ale ten daje radę.
szczęściara a układasz go wyżej w łóżeczku? Może za płasko leży i temu tak się mu cofa. Jak tak mocno ulewa, może zapytaj lekarza przy najbliższej okazji, u nas na przykład wyszedł refluks
aniula ponoć i na rota zaczęli w Anglii szczepić. My pierwszą dawkę dajemy teraz w Polsce, a resztę polecimy już systemem angielskim, chociaż to dobre, że szczepienia mają za darmo

Dzaga kciuki za jutro :)

Dziewczyny ja sama bylam w szoku ile mala urosla biorac pod uwage wage urodzeniowa (2230 i spadek do 2070). rosnie jak na drozdzach na tym moim mleczku.

Ostatnia edycja:
Dżaga: Koniecznie napisz kiedy będzie odcinek z Małą w roli głównej :D

A nasz Krzyś po szczepieniu ładnie przespał noc, nie miał gorączki, więc super :) Tylko rano, po przewinięciu i nakarmieniu strasznie mi zwymiotował...chlusnął taką fontanną mleka z buzi i noska...przeraziło mnie to strasznie. Ale podkarmiłam Go jeszcze troszeczkę i usnął...po 3 godzinkach się obudził i płakał...a to dla mnie dziwne, bo od jakiegoś czasu, chwile Jego czuwania to wesołe "gadanie" i uśmiechanie się do mamy :) Przewinęłam Go i dałam cyca...uspokoił się, najadł i poszliśmy na spacerek. Teraz już wróciliśmy, dosypia w gondoli przy otwartym oknie w pokoju...ale strasznie niespokojnie śpi...zastanawiam się czy ten poranny wymiot może być przyczyną wczorajszych szczepień? Do tego to marudzenie...ciekawe co będzie teraz po przebudzeniu...
Mam tylko nadzieję, że wymioty się już nie powtórzą...

Nie czyszcze, jedynie dokladnie osuszam recznikiem po kapieli.

Malo fajne takie wymioty, ale moze dlatego Krzys taki niespokojny pozniej byl. A czy po szczepieniu... nie mam pojecia, mysle ze to mozliwe.

Ostatnia edycja:
Cześć,

Widzę, że wysypki się pojawiły. Ja byłam prawie tydzień na wsi u mamy i też Dawid ma całą główkę i twarz w krostach, a właściwie wygląda to jak taka kasza. Bałam się, że to może być skaza białkowa, ale wczoraj wróciliśmy do domu, a dziś już ma mniej tych krostek. Czyli może coś tam u babci mu nie pasowało. Psa ma w domu, może to to. Albo coś zjadłam. Chyba jajek nie mogę, bo jak zjadłam na śniadanie to kupa małego była zielona, więc już się więcej nie skusiłam. Może to te jajko mu wyszło. Zaczął więcej ulewać i też taką wodą mu się zdarza ulać. Nie wiem czemu tak jest. Za tydzień (11.12) mamy szczepienia, więc i pediatra go obejrzy. Wczoraj i przedwczoraj były ciężkie dni, bo od rana do nocy nie spał (po 10-12 h bez snu oprócz kilkuminutowych drzemek), dziś lepiej, bo od 12:30 do teraz śpi. Ciekawe jaka noc za to będzie... Bo dwie ostatnie super - 2 pobudki na jedzonko i spać. Dziś Robert wyjeżdża i znów zostajemy sami :(

reklama
Carla co znaczy że masz aplikację do sześciopaka? ćwiczysz już? można? sama nie wiem, ale też by mi się przydało. Planuję zacząć od stycznia, ale nie wiem jak mi się to uda. Chęci są :-) I też planuję skalpel.
Tulipania też uszu specjalnie nie czyszczę małej, jedynie zewnątrz tylko wacikiem no i za uszami bo tam się zbiera trochę od ulewania itp.

Do góry