Synek zrobił mnie w konia i zasnął jak suseł, a mieliśmy wychodzić na dwór bo wiosna za oknami
Pójdziemy później, trudno. Wam też tak się nudzi podczas spacerów? Nie mam żadnej koleżanki z maluszkiem, a fajnie z kimś pospacerować.
Karoola Tomek też ma krostki na buzi, ale nie wiem czy to nie potówki. Nie przegrzewamy go wcale, w domu mamy chłodno, ale ja zasypiam z nim w nocy na siedząco i jak się budzę po 2 h to jego buzi i moja ręka są spocone.
Anecia witaj
Fajnie że masz takie grzeczne dziecko i że tak ładnie śpi. Co do zasypiania to ja jestem zwolenniczką zasypiania w łóżeczku, dziś młody zasnął w leżaczku i szybko go przeniosłam do jego wyrka.
Martoocha fajnie że macie ten pierwszy raz za sobą, ja 5 tygodni po porodzie a nadal plamię, wątpię że za tydzień do czegoś dojdzie. Po tych tabsach nie robi się przerw, ja brałam Azalię i plamiłam prawie bez przerwy, zapytam gina o te co Ty masz.
W nocy jak karmię koło 2-3 to po karmieniu przewijam, Tomek się trochę rozbudza, ale nawet dobrze bo wie, że musi zasnąć w łóżeczku. Raz mi się zdarzyło nie przewinąć, ale nic się nie stało. Na noc zakładamy Pampersy białe, a w dzień beznadziejne z rossmanna (na szczęście już 2 sztuki zostały) i będziemy uzywać Dada z biedronki.
Dżaga taką zlaną pieluchą to zabić można jak się w kogoś rzuci
Moja to się prezentów doczekać nie może, choinka to drugorzędna sprawa
Tulipania zawsze o takiej porze kąpiecie? Ja o 22 to już padam
Z czasem Krzyś się przyzwyczai do samodzielnego zasypiania, my odkładamy Tomka do łóżka, jak marudzi to głaszczemy po główce, a wyciągamy i chwilę przytulamy jak mocno płacze. Zazwyczaj nie ma problemu z jego zaśnięciem, o dziwo wie że w nocy się śpi i cyrków nie robi. A samodzielne usypianie jest moim zdaniem jak najbardziej w porządku, dlatego wytrwałości życzę.
Nie pamiętam co podawałam na gorączkę po szczepieniu, w sumie nie pamiętam czy córa miała, bywała za to strasznie senna i marudna na zmianę.
Paulinek no szkoda że instrukcji nie ma, ale wtedy to za łatwo by było
Ja lubię poznawać swojego dziecko, po miesiącu jest już o niebo lepiej.
Villandra wiem że te specyfiki mają ten sam skład, dlatego ja kupiłam najtańszy Bobotic w kapsułkach. Tomek jak ma ból brzuszka to nie szuka cyca, jakiś inny chyba jest
Sandra może ma tylko przedłużającą się żółtaczkę, trzymam kciuki za dobre wyniki &&
Aniula Nela kolek nie miała, Tomek póki co też nie ma, więc może Twoje dziecię skoro nie miało to już nie dostanie- oby! Młody nawet lubi leżeć na brzuchu, a najbardziej to na nas
Agitatka witamy
Jutro idziemy do pediatry, czeka mnie ciężka rozmowa na temat szczepionek... Ostatnio powiedziała, że mamy zmienić lekarza jak jej nie ufamy, bo ona wie co jest najlepsze dla naszego syna. Ale z drugiej strony to ja za szczepienia odpowiadam i ja wyrażam na nie zgodę, więc nie wiem o co jej chodziło jak mówiła że to kryminał jak się odwlecze szczepienia. Bo nie chcę, żeby Tomek dostał wszystko na raz, wolałabym np. żółtaczkę, za tydzień błonica, tężec, krztusiec, a polio w ogóle nie chciałabym szczepić...