reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Agnes no to dziwnie u Was z tą przychodnią; ja jestem zapisana do naszego konowała (i na szczęście chodzić nie muszę do niego), a dziecko mam w innej przychodni. Tylko, że właśnie przed wyjściem ze szpitala trzeba podać, gdzie dziecko będzie zapisane.

Antiope święta racja co do tego prenalenu :tak: Pamiętam jaka byłam zła, jak mnie coś rozkładało (w pierwszej ciąży) i aptekarka wcisnęła ten badziew mojemu :baffled:

Oki - to ja zmykam - debatować z M nad imieniem!!!!

reklama
Agnes ktoś ewidentnie w błąd Cię wprowadził!!! Dziecko możesz zapisać gdzie chcesz - nie ma rejonizacji. Ja jestem zameldowana u mojej mamy (woj. Opolskie), Dziecko też będzie u niej meldowane, ale przychodnie wybraliśmy w miejscowości w której mieszkamy, czyli u Męża (woj. Dolnośląskie) I nawet położna będzie do nas przychodzić z tej właśnie przychodni. A dodam, że Dziecko urodzi się we Wrocławiu czyli jakieś 70km od nas- więc mamy całkiem zagmatwane, ale wszystko da się ułożyć :tak:
Joanna to widzisz - miałaś gorzej, bo ja po 15:00 tylko do góry brzuchem leżałam :-D No i też mam problemy z wysiedzeniem, bo mi nogi bardzo puchną i ogólnie to ciężko wsiada się i wysiada do autka ;-)
Villandra ty to powinnaś jakiś poradnik napisać - tak fajnie wszystko opiszesz, każdej z nas pomożesz - super, że jesteś :-)
A ja... ostatni weekend bez Dzidziusia - jeszcze we dwoje (rano żartowałam do Męża, że na balety jutro gdzieś uderzę:-D)

villandra8 kurcze to sama już nie wiem, zapytam jeszcze raz we wtorek na wizycie. Z tego co wiem jak ktoś z nas jest nosicielem to zawsze już będzie tylko, że ten paciorkowiec może się w danym czasie uaktywnić albo nie. Więc jakby teraz wyszedł mi ujemny to i tak bym była traktowana jako nosiciel i by mi podano antybiotyk, bo może się uaktywnić np w tuż przed porodem. No, ale nie wiem tego na 100% w moim przypadku nie zrobiła mi tego wyniku ale i tak w karci zapisała, że dodatni GBS więc antybiotyk podadzą.

Idę do łóżka, dziś śpię w córką, bo obiecane miała od raza, że w nagrodę może dziś spać ze mną. Szczęśliwa jest na maxa :-)

Tosienka88 - może niedokładnie napisałam :) To nie chodzi o rejonizację, tylko o to, że dziecko musi być zapisane do tego samego lekarza co mama. Meldunek będzie miało tam co ja, a lekarza wybrałam dla nas w tym mieście, w którym mieszkamy :) O to chodziło :) A wybrałam przed porodem, żeby już później nie było po porodzie jeszcze latania za lekarzem rodzinnym.

Dzień dobry :-) Ależ się wyspałam - Rafał do 6 rano spał u siebie :-)

agnieszkaala jak tam? Zapomniałam, że kciuki za Ciebie trzymam, ale trzymałam mocno i jeszcze nie puszczam, więc dawaj szybko znać co i jak ;-)

tosienka
po prostu dzielę się swoją wiedzą i zdobytym doświadczeniem - w końcu po to jest forum (o pogodzie to ja mogę sobie z dziadkiem pogadać :-p:-D); cieszę się, jeśli komuś ta wiedza może ułatwić trochę życie ;-)

aniula tu trafiłam na ciekawe opracowanie

Zapobieganie zakażeniom paciorkowcem grupy B w ciąży - Przebieg ciąży: Ciaza.mp.pl

cyt.
Nie ma wskazań do śródporodowej antybiotykoterapii w następujących przypadkach:

• kolonizacja GBS w poprzedniej ciąży
  • bakteriuria GBS w poprzedniej ciąży
  • ujemny wynik badania przesiewowego wykonanego w 35–37 tygodniu ciąży

Ale żeby nie było - jak dotrwam do wizyty, to na pewno też jeszcze dopytam dokładnie swojego lekarza, a i w szpitalu przy przyjęciu też zapytam :tak:

M organizuje dziś ekipę i będzie robiona wylewka w naszj sławetnej łazience - wow :-) Ciekawa jestem, ile będzie schnąć, zanim M będzie mógł zrobić w niej cokolwiek dalej - urlop pewni mu ucieknie i będzie grzebał dalej po porodzie, ale to już będzie na dobrej drodze i może uda się z niej skorzystać jeszcze w tym roku ;-)
Znikam - miłego weekendu :-)

deli zgadzam sie, coś te male chłopki lecą w bambuko :tak:
Mój też coś nie chce wyłazić,termin mam na poniedziałek a tu ani widu ani słychu porodu:eek:
Oj dostanie po dupce młody od mamuśki na dzień dobry:confused2:

reklama
Witam ale tu cichutko dzis. Moj chlopczyk tez sie nigdzie nie wybiera....termin mam na wtorek ale po glowie mi chodzi ze chyba przenosze. Brzuch nadal wysoko, samopoczucie calkiem dobre, tylko glowa mi ostatnio jakos dokucza. Nie wiem czemu ale jakies takie dziwne wrazenie mam ze wszyscy chca zebym juz urodzila ... A to naprawde nie zalezy pzeciez ode mnie. Milego dzionka.

Do góry