reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

reklama
Lena ja tez czuje sie juz cienko.
Mam 110cm w obwodzie i mi twardnieje brzuch za czesto .Tez biore magnez taka dawke jak Rudson.
Czasami pomaga czasami nie.Masio tez ma kosc promieniowa ,ale narazie nie ma upalow ,ja mam nadzieje wlasnie na ten plastik ,przed wyjazdem na wakacje.Szkoda by mi bylo dziecka w takich upalach.A pozatym wytlumacz ze nie moze go moczyc jak jest nad morzem i mamy caly kompleks basenow do dyspozycji.

Boże jaką ja noc miałam:wściekła/y:
Nie mogłam zasnąć bo w jakiejkolwiek pozycji bym się położyła to boli mnie kręgosłup, kupiłam tą poduszkę rogala ale tam w środku są jakieś kulki i mi nie wygodnie więc ją zwalam z wyra!!! Jakoś usnęłam ale obudziłam się o 3ciej bo tak lał deszcz i prąd włączali i wyłączali w kółko no nie szło spać za nić w świecie. Potem parę razy siku a koło 5tej moje dziecko tak się rozbrykało że wstałam i łaziłam po chałupie aż chyba usnął, nie kładłam się bo po co jak już jasno było:wściekła/y:

Masakra jakaś :szok: Ale te nocki teraz beda coraz cięzsze dla nas niestety ...

jak ja bym przestała kupować to dzidzia by niewiele miała, bo nic konkretnego jeszcze nie mam

a mój mąż mnie wkurza, bo tylko gada, że trzeba zacząć coś robić w domu i tylko na gadaniu się kończy :/ zagroziłam mu, że jak nie ruszy tyłka to nie kupię łóżeczka i dziecko będzie ze mną spało w naszym łóżku a on może spać na fotelu :-D może coś dotrze do tej jego palantynki

Dobry szantaż nie jest zły :-D

heeeey
kochane, czy w ciąży wskazane jest leczenie zębów? czuje że zaczyna mnie boleć jeden i nie wiem czy mogę reagować, a akurat jestem u rodziców i tutaj mam dentyste dobrego...

ja nie wiem co sie dzieje, ale od wczoraj chce mi się coraz częściej płakać. Dopadaja mnie różne mysli. Sama nie wiem czemu tak jest, czy to z tęsknoty za mężem, czy to hormony?...
do tego powyskakiwały mi jakies pryszczole na buzi nawet w miejscach gdzie niegdy nie mialam. Nie dośc że jakiegos doła mam to jeszcze gorzej się czuje jak widzę, jak okropnie wyglądam!!

mileczka
jak się ogarnę to zrobię fotkę i wrzucę. Na razie jestem w proszku ostatnio :) A nie szkoda było Ci takich długich włosów?? ja to miałam jedynie do ramion.
anek
mamy mężów kumpli po fachu- mój tez mundurowy :) i tez ma parcie na sport- dlatego studiuje na awf i jest własnie na obozie sportowym hehe :p

malutka
gdybyś się do poznania wybierała to wpadaj na kawencję :) i częściej sie odzywaj...

Ja ogólnie z tych niepłaczących, atez mam ostatnio dołki więc to chyba hormony :tak:

Ja byłam z 2 miesiące temu to tylko dentyście powiedziałam że jest nas dwoje
wiec później jak mi podawał znieczulenie to powiedział dokładnie co podaje
i że to akurat jest bezpiecznie dla ciąży. :happy:

A tak po za tym to nie wiem co robić :-(
Wczoraj spotkałam żonę kolegi mojego ukochanego która jest pielęgniarką.
Wypytała jak się czuje i tak dalej aż doszła do pytania do jakiego lekarza chodze.
Podałam nazwisko na co ona :no:
I jak zaczeła opowiadać że zna dużo kiepskich przypadków nie wykrytych jeszcze w ciąży
z powodu zaniedbania tego lekarza, powiedziała że nie powie mi jakie dokładnie bo się przestraszę
i takie różne.... to ja też :szok:
I tak sobie pomyślałam że generalnie coś tam robi ten mój lekarz
USG wykonuje przy każdej wizycie, wysyła na badania.
Ja się czuję dobrze, według niego dziecko też ok.
Ale myśle sobie co mi szkodzi być nadgorliwą i przejść się dla pewności do innego lekarza?
Ale najpierw zadzwoniłam do położnej :-p
A ona na to żeby takich "dobrych rad" nie słuchać.
Bo to działa na wyobraźnię i jeszcze większą szkodę robi.
Oraz kazała trzymać się i ufać jednemu lekarzowi.

I nie wiem co robić :-p
Tylko mnie nastraszyła :-(

Ale profilaktycznie umówiłam się z innym lekarzem.... dopiero na 10 sierpnia....

:dry: co za.....

Dobrze zrobiłaś ! :tak:

Laski, a na jakie przeciwciała dali Wam lekarze skierowania ? Tzn. na jakie choroby, bo różyczka, tokso to standard ... co poza tym ? Na CMV też dostałyście ?

Laski, a na jakie przeciwciała dali Wam lekarze skierowania ? Tzn. na jakie choroby, bo różyczka, tokso to standard ... co poza tym ? Na CMV też dostałyście ?

hej
ja robiłam tokso ( właściwie powtarzam co 2 miesiące bo nie mam przeciwciał), cytomegalie miałam - mam przeciwciała. a na różyczke nie robiłam bo na nią chorowałam plus wszystkie byłyśmy szczepione tak w wieku 13 lat :tak::tak:

Nie mam już co wymyślać małolatowi ...zaraz biorę go na pływalnię

Dobry :tak:

U mnie piękne słoneczko z rańca :-) kawka i BB w nocy śpi mi się coraz gorzej........

dziewczyny powinnam zacząć brać żelazo ale w ulotce nie ma nic czy przed czy po posiłku, bierze któraś z was żelazo?

Misia skoro do tej pory byłaś zadowolona z opieki gina, to nie zmieniaj, chociaż jeśli trapi cię to co powiedziała ci koleżanka czy położna czy ktuś tam, to idź do tego co się umówiłaś i upewnij się czy jest wszystko ok

a u nas miało padać, a jest taka parówa, że ledwo żyję :/ ja chcę wrzesień :/

reklama
Do góry