reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

heeeey
kochane, czy w ciąży wskazane jest leczenie zębów? czuje że zaczyna mnie boleć jeden i nie wiem czy mogę reagować, a akurat jestem u rodziców i tutaj mam dentyste dobrego...

ja nie wiem co sie dzieje, ale od wczoraj chce mi się coraz częściej płakać. Dopadaja mnie różne mysli. Sama nie wiem czemu tak jest, czy to z tęsknoty za mężem, czy to hormony?...
do tego powyskakiwały mi jakies pryszczole na buzi nawet w miejscach gdzie niegdy nie mialam. Nie dośc że jakiegos doła mam to jeszcze gorzej się czuje jak widzę, jak okropnie wyglądam!!

mileczka
jak się ogarnę to zrobię fotkę i wrzucę. Na razie jestem w proszku ostatnio :) A nie szkoda było Ci takich długich włosów?? ja to miałam jedynie do ramion.
anek
mamy mężów kumpli po fachu- mój tez mundurowy :) i tez ma parcie na sport- dlatego studiuje na awf i jest własnie na obozie sportowym hehe :p

malutka
gdybyś się do poznania wybierała to wpadaj na kawencję :) i częściej sie odzywaj...

Ostatnia edycja:
reklama
A nie szkoda. Ja akurat miałam ciężki ty włosów... NI to kręcone , ni to proste. Więc co rano przynajmniej z 40 min. na czesanie. JUż mi ciężo było :) A teraz o połowe mniej roboty :)

Ewa jw wiem ze w Polsce leczenie nie jest zabraniane.
A ja jak bylam tutaj i chcialam wymienic plombe,ale pod znieczuleniem to mi powiedziala lekarka zebym poczekala az urodze,czyli co kraj to obyczaj.
Ale napewno zdrowsze dla dziecka jest leczenie niz np jakies zapalenie.

Ja byłam z 2 miesiące temu to tylko dentyście powiedziałam że jest nas dwoje
wiec później jak mi podawał znieczulenie to powiedział dokładnie co podaje
i że to akurat jest bezpiecznie dla ciąży. :happy:

A tak po za tym to nie wiem co robić :-(
Wczoraj spotkałam żonę kolegi mojego ukochanego która jest pielęgniarką.
Wypytała jak się czuje i tak dalej aż doszła do pytania do jakiego lekarza chodze.
Podałam nazwisko na co ona :no:
I jak zaczeła opowiadać że zna dużo kiepskich przypadków nie wykrytych jeszcze w ciąży
z powodu zaniedbania tego lekarza, powiedziała że nie powie mi jakie dokładnie bo się przestraszę
i takie różne.... to ja też :szok:
I tak sobie pomyślałam że generalnie coś tam robi ten mój lekarz
USG wykonuje przy każdej wizycie, wysyła na badania.
Ja się czuję dobrze, według niego dziecko też ok.
Ale myśle sobie co mi szkodzi być nadgorliwą i przejść się dla pewności do innego lekarza?
Ale najpierw zadzwoniłam do położnej :-p
A ona na to żeby takich "dobrych rad" nie słuchać.
Bo to działa na wyobraźnię i jeszcze większą szkodę robi.
Oraz kazała trzymać się i ufać jednemu lekarzowi.

I nie wiem co robić :-p
Tylko mnie nastraszyła :-(

Ale profilaktycznie umówiłam się z innym lekarzem.... dopiero na 10 sierpnia....

:dry: co za.....

Witam kofane!!
Ewa -ja jako dental assistant,powiem Ci,że w ciąży normalnie leczy sie zęby,daje znieczulenie,NIE WOLNO tylko ich prześwietlać.Ale jak napisała wyżej Karolcia,zależy od lekarza czy się podejmie czy nie.Myśmy normalnie wykonywali wszystkie procedury za wyjątkiem RTG.
JA czują sie okropnie.Spuchłam niemiłośiernie,najbardziej dłonie i stopy,dzięki,że zdążyłam zdjąć pierścionki...Klekoczące serducho wali jak młotem,aż trudno oddech złapać.Do tego upały po 36-38 stopni.W sobotę dzwoniłam do lekarza,bo myslałam,że w szpitalu wyląduję,złapały mnie skurcze brzucha co 10 min.Kazała mi brać magnez 500mg na dobę,czy pomogło? ....chyba trochę.
W czwartek mam wizytę i badanie na cukrzycę-zobaczymy,a tymczasem leżę jak najwięcej,odpoczywam,dobrze,że dziewczynki duże i same sie soba zajmą zrobia jedzonko,a i posprzątają!!
Karolcia-jak synusiowa ręka?? Moja Julka kilka lat temu złamała rękę i ortopeda ze względu na upały nie założył jej gipsu tylko miała szynę z bandażem przez 6 tyg,ale złamaną miała kość promieniową.A w ostatnim tygodniu weszła z tą ręką do basenu i musiałam odwiną ją żeby wysuszyć!

ja też zmieniłam lekarza ale mój w przeciwieństwie do twojego to wogóle mi nierobił badań a cała wizyta w gabinecie trwała mniej niż 5 minut a teraz mam i badania i usg

Lenka ja też przyjmuję magnez 500mg na skurczyki :tak::tak:
współczuje upałów...ale u was przynajmniej klima to standard...zawsze zastanawiałam się jak to możliwe że tak świetnie zniosłam ciąże 1 ciąże w lecie...teraz już wiem: w domciu klima, w samochodzie klima, w każdym sklepie po którym buszowałam klima...zbędnych spacerów nie urządzałam :-p...a teraz "kiszę" się w bloku w duchocie...muszę z synusiem szaleć na placu zabaw, plaży, parku ...upał daje mi w kośc nieziemsko

Rudson - ja już kilka dni temu pisałam,że Nobel dla tego co klimę wymyślił,ale pomimo klimy ciężko dzisiaj jest 102F,więc sama rozumiesz bo znasz tutejszą pogodę!!

reklama
heeeey
kochane, czy w ciąży wskazane jest leczenie zębów? czuje że zaczyna mnie boleć jeden i nie wiem czy mogę reagować, a akurat jestem u rodziców i tutaj mam dentyste dobrego...

ja nie wiem co sie dzieje, ale od wczoraj chce mi się coraz częściej płakać. Dopadaja mnie różne mysli. Sama nie wiem czemu tak jest, czy to z tęsknoty za mężem, czy to hormony?...
do tego powyskakiwały mi jakies pryszczole na buzi nawet w miejscach gdzie niegdy nie mialam. Nie dośc że jakiegos doła mam to jeszcze gorzej się czuje jak widzę, jak okropnie wyglądam!!

mileczka
jak się ogarnę to zrobię fotkę i wrzucę. Na razie jestem w proszku ostatnio :) A nie szkoda było Ci takich długich włosów?? ja to miałam jedynie do ramion.
anek
mamy mężów kumpli po fachu- mój tez mundurowy :) i tez ma parcie na sport- dlatego studiuje na awf i jest własnie na obozie sportowym hehe :p

malutka
gdybyś się do poznania wybierała to wpadaj na kawencję :) i częściej sie odzywaj...
jak najbardziej w ciąży się leczy zęby, wręcz nawet w okresie ciąży zalecane są 3 wizyty kontrolne-nawet gdy nic się nie dzieje. Jeśli zaniedbasz zęby w ciąży a o to nie trudno bo zęby są osłabione, to może się okazać że po ciąży nie będzie już co leczyć. Mojej mamie po ciąży poleciały zęby, a że urodziła 3 dzieci to po trzecim pozostała bez swoich zębów:szok:

mój mąż też mundurowy:-D
a ja w połowie, bo jestem pracownikiem cywilnym jednej z formacji mundurowych:tak:

ja też zmieniłam lekarza ale mój w przeciwieństwie do twojego to wogóle mi nierobił badań a cała wizyta w gabinecie trwała mniej niż 5 minut a teraz mam i badania i usg
ja zmieniłam też lekarza, ale na samym początku ciąży :)

Do góry