reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

hej mamusie ;))

Heya wszystkie oczekujące mamusie :-)
Ja oczekuje mojego maluszka 18 października :-D
To jest moja pierwsza ciąża i bardzo się martwię żeby wszystko było w porządku...
czy jest możliwe żeby pierwsza ciąża była bliźniacza?

witaj ;)) ciaza blizniacza jest mozliwa i jako pierwsza , a czemy pytasz ?? ;)

Hopee np ja też biorę. Bo miałam plamienia na początku. A jak ostatnio miałam taką sytuację to lekarz przepisał mi 2 opakowania. I teraz biorę na wszelki wypadek, ale się zastanawiam czy jak przerwę to się coś stanie? I czy czujesz jakieś skutki uboczne? Bo ja widzę, że mi cera się gorsza zrobiła i spać się chce. Ale nie wiem czy to po duphastonie czy tak po prostu.

ja nie biore dupha. a jestem mega spiaca i cere tez mam gorsza :(

witam niedzielnie ;) mam nadzieje , ze dzisiaj lepiej bede sie czula !!

mam takie pytanko , czy tez tak macie , ze w czasie kichniecia , kaszlu taki dziwny bol macie w brzuchu ?? i czasami jak sie zapomne i za szybko przekrece w lozku lub cos ??
troszke mnie to martwi :(

reklama
Aga23 ja mam usg we wtorek;) Dzwonilam do mojego lekarza w zwiazku zniskim przyrostem bety i powiedzial ze we wtorek sprawdzimy a do tej pory nic nie mozna zrobic i zeby nie panikowac.

Bozena witaj wsrod nas;)

ja powoli zmuszam sie zeby wstac, ale srednio mi idzie.. sniegu coraz wiecej wiec mi sie nei chce nosa wystawiac, a powinnam.

Olusia Ty jesteś w 7 tygodniu, ja dopiero w 4. Też nie byłam u lekarza, nie miałam bety. Nic. Zrobiłam tylko jeden test i się zastanawiam czy się nie pomyliłam???? Ale będzie dobrze:)))

I jeszcze o tej herbacie zielonej. Koleżanka właśnie mi powiedziała, że jej lekarz w ciąży wręcz zalecił zamienić herbatę czarną na zieloną. To już nie wiem jak to jest. Czy Wy pijecie herbatę zieloną teraz?

hopee a czy bliźniaki nie trafią się co drugie pokolenie?? czy to bez znaczenia?
ja Ci napiszę mój przyrost,ale u mnie raczej pojedyńcza (tak sobie możesz zweryfikować)
w 17dpo 195 a w 20dpo 690
więc w porównaniu do Ciebie to masz wyższą

Olusia Ty jesteś w 7 tygodniu, ja dopiero w 4. Też nie byłam u lekarza, nie miałam bety. Nic. Zrobiłam tylko jeden test i się zastanawiam czy się nie pomyliłam???? Ale będzie dobrze:)))

I jeszcze o tej herbacie zielonej. Koleżanka właśnie mi powiedziała, że jej lekarz w ciąży wręcz zalecił zamienić herbatę czarną na zieloną. To już nie wiem jak to jest. Czy Wy pijecie herbatę zieloną teraz?

no własnie ja tez tylko jeden test i odrazu uwierzyłam w ciąze, juz sie tak na to nastawiłam a nic nigdy nie wiadomo

Olusia no ale jednak @ brak......Tylko ja miałam plamienia od 18 dc. około tydzień. Jak plamienia się skończyły to test zrobiłam. Kurcze chyba dziś kupię kolejny test i zrobię.

Hej Lilou, Zoszka, Asionek! :)

Czesc wszystkim.Ciaza blizniakcza moze sie trafic kazdemu,czy to za pierwszym razem,czy w rodzinie jezeli wystepuja blizniaki to bez znaczenia.oczywiscie u blizniakow jest wieksze prawdopodobienstwo,to jest genetycznie uwarunkowane.Ale my zyjemy w takich czasach,ze wszystko jest sztucznie pedzone:warzywa mieso itd a to podobno tez ma duzy wplyw.To jest opinia mojego lekarza.Ale zgadzam sie z nia bo u mnie w rodzinie,ani u mojego m.nie ma blizniakow a nam sie trafily i to dwu jajowe.Czyli WINA lezy po mojej stronie ,ale ja mam tendecje do przesady:-)

Hello,
Witam nowa Mamusię wśród Forumek :-)

Ojej odpoczywam po urodzinkach, nie było jakoś tak ekstremalnie, ale zmęczona jestem potwornie, a tu jeszcze kuchnię trzeba ogarnąć, a raczej sprzątnąć cały ten bajzel. Nie, ja tego robić nie będę.

reklama

ja pije , i lekarz nie zabronil
juz pisalam , ze siostry pily w zasadzie tylko zielona herbate i nic im nie bylo
bez przesady co sie moze stac od herbaty nie pitej w litrach ?? :)

no własnie ja tez tylko jeden test i odrazu uwierzyłam w ciąze, juz sie tak na to nastawiłam a nic nigdy nie wiadomo

ja tez zrobilam tylko test , bety nie , czekalam na wizyte i jest fasolka ;) takze bez paniki , chociaz wiem , ze czasami dziwne mysli czlowiekowi do glowy przychodza ...

Hello,
Witam nowa Mamusię wśród Forumek :-)

Ojej odpoczywam po urodzinkach, nie było jakoś tak ekstremalnie, ale zmęczona jestem potwornie, a tu jeszcze kuchnię trzeba ogarnąć, a raczej sprzątnąć cały ten bajzel. Nie, ja tego robić nie będę.

moze maz pomoze ?? :)

Do góry