reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

hej mamusie ;))

Heya wszystkie oczekujące mamusie :-)
Ja oczekuje mojego maluszka 18 października :-D
To jest moja pierwsza ciąża i bardzo się martwię żeby wszystko było w porządku...
czy jest możliwe żeby pierwsza ciąża była bliźniacza?

witaj ;)) ciaza blizniacza jest mozliwa i jako pierwsza , a czemy pytasz ?? ;)

Hopee np ja też biorę. Bo miałam plamienia na początku. A jak ostatnio miałam taką sytuację to lekarz przepisał mi 2 opakowania. I teraz biorę na wszelki wypadek, ale się zastanawiam czy jak przerwę to się coś stanie? I czy czujesz jakieś skutki uboczne? Bo ja widzę, że mi cera się gorsza zrobiła i spać się chce. Ale nie wiem czy to po duphastonie czy tak po prostu.

ja nie biore dupha. a jestem mega spiaca i cere tez mam gorsza :(

witam niedzielnie ;) mam nadzieje , ze dzisiaj lepiej bede sie czula !!

mam takie pytanko , czy tez tak macie , ze w czasie kichniecia , kaszlu taki dziwny bol macie w brzuchu ?? i czasami jak sie zapomne i za szybko przekrece w lozku lub cos ??
troszke mnie to martwi :(

reklama
Aga23 ja mam usg we wtorek;) Dzwonilam do mojego lekarza w zwiazku zniskim przyrostem bety i powiedzial ze we wtorek sprawdzimy a do tej pory nic nie mozna zrobic i zeby nie panikowac.

Bozena witaj wsrod nas;)

ja powoli zmuszam sie zeby wstac, ale srednio mi idzie.. sniegu coraz wiecej wiec mi sie nei chce nosa wystawiac, a powinnam.

Olusia Ty jesteś w 7 tygodniu, ja dopiero w 4. Też nie byłam u lekarza, nie miałam bety. Nic. Zrobiłam tylko jeden test i się zastanawiam czy się nie pomyliłam???? Ale będzie dobrze:)))

I jeszcze o tej herbacie zielonej. Koleżanka właśnie mi powiedziała, że jej lekarz w ciąży wręcz zalecił zamienić herbatę czarną na zieloną. To już nie wiem jak to jest. Czy Wy pijecie herbatę zieloną teraz?

hopee a czy bliźniaki nie trafią się co drugie pokolenie?? czy to bez znaczenia?
ja Ci napiszę mój przyrost,ale u mnie raczej pojedyńcza (tak sobie możesz zweryfikować)
w 17dpo 195 a w 20dpo 690
więc w porównaniu do Ciebie to masz wyższą

Olusia Ty jesteś w 7 tygodniu, ja dopiero w 4. Też nie byłam u lekarza, nie miałam bety. Nic. Zrobiłam tylko jeden test i się zastanawiam czy się nie pomyliłam???? Ale będzie dobrze:)))

I jeszcze o tej herbacie zielonej. Koleżanka właśnie mi powiedziała, że jej lekarz w ciąży wręcz zalecił zamienić herbatę czarną na zieloną. To już nie wiem jak to jest. Czy Wy pijecie herbatę zieloną teraz?

no własnie ja tez tylko jeden test i odrazu uwierzyłam w ciąze, juz sie tak na to nastawiłam a nic nigdy nie wiadomo

Olusia no ale jednak @ brak......Tylko ja miałam plamienia od 18 dc. około tydzień. Jak plamienia się skończyły to test zrobiłam. Kurcze chyba dziś kupię kolejny test i zrobię.

Hej Lilou, Zoszka, Asionek! :)

Czesc wszystkim.Ciaza blizniakcza moze sie trafic kazdemu,czy to za pierwszym razem,czy w rodzinie jezeli wystepuja blizniaki to bez znaczenia.oczywiscie u blizniakow jest wieksze prawdopodobienstwo,to jest genetycznie uwarunkowane.Ale my zyjemy w takich czasach,ze wszystko jest sztucznie pedzone:warzywa mieso itd a to podobno tez ma duzy wplyw.To jest opinia mojego lekarza.Ale zgadzam sie z nia bo u mnie w rodzinie,ani u mojego m.nie ma blizniakow a nam sie trafily i to dwu jajowe.Czyli WINA lezy po mojej stronie ,ale ja mam tendecje do przesady:-)

Hello,
Witam nowa Mamusię wśród Forumek :-)

Ojej odpoczywam po urodzinkach, nie było jakoś tak ekstremalnie, ale zmęczona jestem potwornie, a tu jeszcze kuchnię trzeba ogarnąć, a raczej sprzątnąć cały ten bajzel. Nie, ja tego robić nie będę.

reklama

ja pije , i lekarz nie zabronil
juz pisalam , ze siostry pily w zasadzie tylko zielona herbate i nic im nie bylo
bez przesady co sie moze stac od herbaty nie pitej w litrach ?? :)

no własnie ja tez tylko jeden test i odrazu uwierzyłam w ciąze, juz sie tak na to nastawiłam a nic nigdy nie wiadomo

ja tez zrobilam tylko test , bety nie , czekalam na wizyte i jest fasolka ;) takze bez paniki , chociaz wiem , ze czasami dziwne mysli czlowiekowi do glowy przychodza ...

Hello,
Witam nowa Mamusię wśród Forumek :-)

Ojej odpoczywam po urodzinkach, nie było jakoś tak ekstremalnie, ale zmęczona jestem potwornie, a tu jeszcze kuchnię trzeba ogarnąć, a raczej sprzątnąć cały ten bajzel. Nie, ja tego robić nie będę.

moze maz pomoze ?? :)

Do góry