reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Asionek to na zdrówko z zieloną herbatką!
b025.gif

reklama
hej dziewczyny...i witam nowe mamuśki GRATULUJĘ.....ja właśnie nadrabiam czytanie forum...kurde ale się tu rozgadujecie :) ii bardzo dobrze.....wpadłam na chwilkę zobaczyć co tam u was słychać???.....bo zaraz muszę pędzić się uczyć....blleeee....
ta szkoła doprowadza mnie do szału...a teaz w ciąży kompletnie nie mogę się skupić....tylko bym sapała....

jak się kochane czujecie??

Asionek - nie tyle pomoże, co sam to wszystko ogarnie, miałam obiecane :-D:-D:-D

A czuję się fatalnie po prostu dętka jestem i tylko spać, spać i spać bym mogła.

mnie też zaczeło znowu mdlić .....a miałam taki spokój..... smażone i na mięcho nie mogę patrzeć... jem za to cały czas jabłka...mniam i strasznie mi smakują....

macie jakies zachcianki??

Dzien dobry wszystkim
postanowilam w koncu dolaczyc do Was bo sie na staraczkach troche 'zawiesilam' :-)

lil zielona mozna jak najbardziej bo ma malo teiny a jak sie ja parzy dluzej niz 7 min to teina wogole jest neutralizowana tu jest artykul ciekawy Parzenie herbaty Ja zostawiam sobie torebke w kubku do konca i nie wyjmuje jej dopoki nie wypije herbatki ;-)

Ja ide w czw na wizyte, jak myslicie bedzie cos widac juz na usg? Kurcze mam obawy bo moja poprzednia ciaza byla pozamaciczna i panikuje troche.
Ostatnio ciagle jakies klucia czuje w podbrzuszu na zmiane z ciagnieciem, czy ktoras z Was tez ma cos takiego?

A sucha skora to sie pojawia niezaleznie od tego czy ktoras bierze dupke czy nie. Moja kolezanka z pracy tez jest w ciazy tylko w 9tc i az jej skora miedzy palcami popekala! Ja tez mam cala wysuszona az swedzi a dupki nie biore. A moze powinnam... sama nie wiem nie mam plamien ani nic a opakowania z poprzedniej ciazy mam jeszcze niewykorzystane. Co myslicie?

Asionek to na zdrówko z zieloną herbatką!
b025.gif

zdrowko ;)

hej dziewczyny...i witam nowe mamuśki GRATULUJĘ.....ja właśnie nadrabiam czytanie forum...kurde ale się tu rozgadujecie :) ii bardzo dobrze.....wpadłam na chwilkę zobaczyć co tam u was słychać???.....bo zaraz muszę pędzić się uczyć....blleeee....
ta szkoła doprowadza mnie do szału...a teaz w ciąży kompletnie nie mogę się skupić....tylko bym sapała....

jak się kochane czujecie??

oj podziwiam , ze masz sile sie uczyc jeszcze
ja sie czuje fatalnie :( poprostu brak sil na cokolwiek i koszmarne mdlosci :( juz nawet nie wchodze do kuchni , bo sam widok lodowki , nawet zamknietej mnie odrzuca i od razu mdli
mycie zebow porazka od razy wymiotuje :( niech to juz sie skonczy , bo sie wykoncze

Asionek - nie tyle pomoże, co sam to wszystko ogarnie, miałam obiecane :-D:-D:-D

A czuję się fatalnie po prostu dętka jestem i tylko spać, spać i spać bym mogła.

aaa no to super ;)
oj ja tez podobnie mam , od wczoraj to tylko spaccccccccccc

Dzien dobry wszystkim
postanowilam w koncu dolaczyc do Was bo sie na staraczkach troche 'zawiesilam' :-)

lil zielona mozna jak najbardziej bo ma malo teiny a jak sie ja parzy dluzej niz 7 min to teina wogole jest neutralizowana tu jest artykul ciekawy Parzenie herbaty Ja zostawiam sobie torebke w kubku do konca i nie wyjmuje jej dopoki nie wypije herbatki ;-)

Ja ide w czw na wizyte, jak myslicie bedzie cos widac juz na usg? Kurcze mam obawy bo moja poprzednia ciaza byla pozamaciczna i panikuje troche.
Ostatnio ciagle jakies klucia czuje w podbrzuszu na zmiane z ciagnieciem, czy ktoras z Was tez ma cos takiego?

A sucha skora to sie pojawia niezaleznie od tego czy ktoras bierze dupke czy nie. Moja kolezanka z pracy tez jest w ciazy tylko w 9tc i az jej skora miedzy palcami popekala! Ja tez mam cala wysuszona az swedzi a dupki nie biore. A moze powinnam... sama nie wiem nie mam plamien ani nic a opakowania z poprzedniej ciazy mam jeszcze niewykorzystane. Co myslicie?

czesc :) fajnie , ze do nas dolaczylas ;)
na USG moze juz cos byc widac , ale tez moze byc tak , ze jeszcze nic wiec bez paniki
do do dupha. to poczekaj moze juz do wizyty ??

Asionek no wlasnie tez tak mysle ze z zazywaniem czegokolwiek oprocz kw.foliowego lepiej poczekac na lekarza. Wiesz ja sie uspokoje jak bedzie widac cokolwiek co dotarlo do macicy bo ostatnio moja fasolka postanowila zostac w jajowodzie :-/

Ja też piję zieloną herbatkę, lekarz powiedział, że ograniczyć, albo może nawet zrezygnować, ale, że w małych ilościach nie może zaszkodzić, tylko uprzedził, że tam są jakieś związki które niekorzystnie wpływają na rozwój komórek, hamują czy coś, ale o tym już pisałam, zresztą mała ilość nie może zaszkodzić, zresztą ile się tej herbatki pije - ja ok 1 na dwa dni, czasami częściej.

ochotę na jabłka mam też straszną, a ja jabłek tak specjalnie nie jadam, sporadycznie, a teraz... kupiłam ostatnio takie super w smaku, są kruche i tak trochę jak gruszki smakują, a gruszki to ja uwielbiam...
Smaki mam na kapustkę kiszoną, pieczarki marynowane, ogórki konserwowe i żelki i kisiel truskawkowy, a słodkie nie, przynajmniej teraz bo wcześniej napoleonki nawet mi się śniły. Teraz słodkie nie :szok: a ja "ciuciu" zawsze w dużych ilościach.

justynia to masz tak jak ja, na slodkie raczej nie mam ochoty a normalnie to wieczorem zawsze sie chcialo jakiejs czekoladki :-D Ja mam ostatnio caly czas na zupy ochote a najbardziej na pomidorowa i cebulowa mniam.

Ok zmykam na zakupy a potem na obiad do rodzicow bo meza nie ma caly dzien i skozystam z zaproszenia ;-).
Milego dnia dziewczyny

reklama
hopee a czy bliźniaki nie trafią się co drugie pokolenie?? czy to bez znaczenia?
ja Ci napiszę mój przyrost,ale u mnie raczej pojedyńcza (tak sobie możesz zweryfikować)
w 17dpo 195 a w 20dpo 690
więc w porównaniu do Ciebie to masz wyższą
Zawsze może się zdarzyć...zobaczymy po usg...może po prostu taką mam urodę, że beta tak przyrasta...:)
Dzien dobry wszystkim

Witaj wśród październikowych mamusiek...z braniem czegokolwiek lepiej wstrzymaj się do wizyty...chociaż dupek nie powinien zaszkodzić...

Ja dziś cały dzień w łóżeczku...podbrzusze zaboli już baaaaaardzo rzadko...piersi tylko przy dotyku...mdłości jeszcze mnie nie męczą...więc oprócz tego swędzenia i senności to czuję sie super...:)
Nie mogę doczekać się wtorkowej wizyty...

Do góry