reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Asionek to na zdrówko z zieloną herbatką!
b025.gif

reklama
hej dziewczyny...i witam nowe mamuśki GRATULUJĘ.....ja właśnie nadrabiam czytanie forum...kurde ale się tu rozgadujecie :) ii bardzo dobrze.....wpadłam na chwilkę zobaczyć co tam u was słychać???.....bo zaraz muszę pędzić się uczyć....blleeee....
ta szkoła doprowadza mnie do szału...a teaz w ciąży kompletnie nie mogę się skupić....tylko bym sapała....

jak się kochane czujecie??

Asionek - nie tyle pomoże, co sam to wszystko ogarnie, miałam obiecane :-D:-D:-D

A czuję się fatalnie po prostu dętka jestem i tylko spać, spać i spać bym mogła.

mnie też zaczeło znowu mdlić .....a miałam taki spokój..... smażone i na mięcho nie mogę patrzeć... jem za to cały czas jabłka...mniam i strasznie mi smakują....

macie jakies zachcianki??

Dzien dobry wszystkim
postanowilam w koncu dolaczyc do Was bo sie na staraczkach troche 'zawiesilam' :-)

lil zielona mozna jak najbardziej bo ma malo teiny a jak sie ja parzy dluzej niz 7 min to teina wogole jest neutralizowana tu jest artykul ciekawy Parzenie herbaty Ja zostawiam sobie torebke w kubku do konca i nie wyjmuje jej dopoki nie wypije herbatki ;-)

Ja ide w czw na wizyte, jak myslicie bedzie cos widac juz na usg? Kurcze mam obawy bo moja poprzednia ciaza byla pozamaciczna i panikuje troche.
Ostatnio ciagle jakies klucia czuje w podbrzuszu na zmiane z ciagnieciem, czy ktoras z Was tez ma cos takiego?

A sucha skora to sie pojawia niezaleznie od tego czy ktoras bierze dupke czy nie. Moja kolezanka z pracy tez jest w ciazy tylko w 9tc i az jej skora miedzy palcami popekala! Ja tez mam cala wysuszona az swedzi a dupki nie biore. A moze powinnam... sama nie wiem nie mam plamien ani nic a opakowania z poprzedniej ciazy mam jeszcze niewykorzystane. Co myslicie?

Asionek to na zdrówko z zieloną herbatką!
b025.gif

zdrowko ;)

hej dziewczyny...i witam nowe mamuśki GRATULUJĘ.....ja właśnie nadrabiam czytanie forum...kurde ale się tu rozgadujecie :) ii bardzo dobrze.....wpadłam na chwilkę zobaczyć co tam u was słychać???.....bo zaraz muszę pędzić się uczyć....blleeee....
ta szkoła doprowadza mnie do szału...a teaz w ciąży kompletnie nie mogę się skupić....tylko bym sapała....

jak się kochane czujecie??

oj podziwiam , ze masz sile sie uczyc jeszcze
ja sie czuje fatalnie :( poprostu brak sil na cokolwiek i koszmarne mdlosci :( juz nawet nie wchodze do kuchni , bo sam widok lodowki , nawet zamknietej mnie odrzuca i od razu mdli
mycie zebow porazka od razy wymiotuje :( niech to juz sie skonczy , bo sie wykoncze

Asionek - nie tyle pomoże, co sam to wszystko ogarnie, miałam obiecane :-D:-D:-D

A czuję się fatalnie po prostu dętka jestem i tylko spać, spać i spać bym mogła.

aaa no to super ;)
oj ja tez podobnie mam , od wczoraj to tylko spaccccccccccc

Dzien dobry wszystkim
postanowilam w koncu dolaczyc do Was bo sie na staraczkach troche 'zawiesilam' :-)

lil zielona mozna jak najbardziej bo ma malo teiny a jak sie ja parzy dluzej niz 7 min to teina wogole jest neutralizowana tu jest artykul ciekawy Parzenie herbaty Ja zostawiam sobie torebke w kubku do konca i nie wyjmuje jej dopoki nie wypije herbatki ;-)

Ja ide w czw na wizyte, jak myslicie bedzie cos widac juz na usg? Kurcze mam obawy bo moja poprzednia ciaza byla pozamaciczna i panikuje troche.
Ostatnio ciagle jakies klucia czuje w podbrzuszu na zmiane z ciagnieciem, czy ktoras z Was tez ma cos takiego?

A sucha skora to sie pojawia niezaleznie od tego czy ktoras bierze dupke czy nie. Moja kolezanka z pracy tez jest w ciazy tylko w 9tc i az jej skora miedzy palcami popekala! Ja tez mam cala wysuszona az swedzi a dupki nie biore. A moze powinnam... sama nie wiem nie mam plamien ani nic a opakowania z poprzedniej ciazy mam jeszcze niewykorzystane. Co myslicie?

czesc :) fajnie , ze do nas dolaczylas ;)
na USG moze juz cos byc widac , ale tez moze byc tak , ze jeszcze nic wiec bez paniki
do do dupha. to poczekaj moze juz do wizyty ??

Asionek no wlasnie tez tak mysle ze z zazywaniem czegokolwiek oprocz kw.foliowego lepiej poczekac na lekarza. Wiesz ja sie uspokoje jak bedzie widac cokolwiek co dotarlo do macicy bo ostatnio moja fasolka postanowila zostac w jajowodzie :-/

Ja też piję zieloną herbatkę, lekarz powiedział, że ograniczyć, albo może nawet zrezygnować, ale, że w małych ilościach nie może zaszkodzić, tylko uprzedził, że tam są jakieś związki które niekorzystnie wpływają na rozwój komórek, hamują czy coś, ale o tym już pisałam, zresztą mała ilość nie może zaszkodzić, zresztą ile się tej herbatki pije - ja ok 1 na dwa dni, czasami częściej.

ochotę na jabłka mam też straszną, a ja jabłek tak specjalnie nie jadam, sporadycznie, a teraz... kupiłam ostatnio takie super w smaku, są kruche i tak trochę jak gruszki smakują, a gruszki to ja uwielbiam...
Smaki mam na kapustkę kiszoną, pieczarki marynowane, ogórki konserwowe i żelki i kisiel truskawkowy, a słodkie nie, przynajmniej teraz bo wcześniej napoleonki nawet mi się śniły. Teraz słodkie nie :szok: a ja "ciuciu" zawsze w dużych ilościach.

justynia to masz tak jak ja, na slodkie raczej nie mam ochoty a normalnie to wieczorem zawsze sie chcialo jakiejs czekoladki :-D Ja mam ostatnio caly czas na zupy ochote a najbardziej na pomidorowa i cebulowa mniam.

Ok zmykam na zakupy a potem na obiad do rodzicow bo meza nie ma caly dzien i skozystam z zaproszenia ;-).
Milego dnia dziewczyny

reklama
hopee a czy bliźniaki nie trafią się co drugie pokolenie?? czy to bez znaczenia?
ja Ci napiszę mój przyrost,ale u mnie raczej pojedyńcza (tak sobie możesz zweryfikować)
w 17dpo 195 a w 20dpo 690
więc w porównaniu do Ciebie to masz wyższą
Zawsze może się zdarzyć...zobaczymy po usg...może po prostu taką mam urodę, że beta tak przyrasta...:)
Dzien dobry wszystkim

Witaj wśród październikowych mamusiek...z braniem czegokolwiek lepiej wstrzymaj się do wizyty...chociaż dupek nie powinien zaszkodzić...

Ja dziś cały dzień w łóżeczku...podbrzusze zaboli już baaaaaardzo rzadko...piersi tylko przy dotyku...mdłości jeszcze mnie nie męczą...więc oprócz tego swędzenia i senności to czuję sie super...:)
Nie mogę doczekać się wtorkowej wizyty...

Do góry