reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Werka jak wykazali że wszystko ok to czym się martwisz? a w którym tyg. jesteś? To twoja pierwsza ciąża więc tak się dzieje, w drugiej będziesz szybciej czuła ruchy.

reklama
Lena - zrób może sobie USG genetyczne bo te wykonywane między 18 - 22 tygodniem ciąży wykrywa 99% wszelkich wad u dziecka, u mnie też NT wyszło 2,3 i lekarka powiedziała mi, że w porównaniu z innymi parametrami które sprawdzała jest wszystko w porządku i nie ma powodu do zmartwień.

Papp to taka loteryjka i na Twoim miejscu nie zaprzątałabym sobie tym głowy a nawet jeśli się okaże, że dziecko ma zespół Downa - to co z tego. Inne gorsze wady powinny wyjść Ci na USG prenatalnym.

Moja kuzynka przez całą ciążę miała super wyniki, NT 1,4, kość nosowa widoczna, wiek 25 lat i urodziła dziecko z Zespołem Downa.

Masz tu z nami pisać i koniec! Po to tu jesteśmy abyś mogła nam się wyżalić i podzielić się nie tylko tym co w ciąży dobre ale także wątpliwościami i smuteczkami.

Dobry wieczór :)
Nie było mnie na forum przez 20 stron i nie jestem w stanie tego nadrobić no i teraz nie wiem o czym piszecie. Może za czasem jakoś się w tym połapię.
Miałam ciężki i smutny tydzień. Odeszła babcia mojego męża i to tak nagle, nikt się tego nie spodziewał. Jest nam teraz smutno ale trzeba wrócić do normalnego życia. Po tym całym tygodniu nie mam nastroju do niczego. Muszę się zebrać do kupy.
Byłam we wtorek na USG i miałam dowiedzieć się czy chłopczyk czy dziewczynka rośnie w moim brzuszku. Oczywiście sprytny dzieć skrzyżował nóżki i nie chciał zdradzić swojego sekretu. Teraz muszę czeka do 16 czerwca będę miała wtedy połówkowe i będzie szansa :) chociaż coraz częściej zaczynam myśleć, że fajnie byłoby mieć niespodziankę przy porodzie. Tylko ,ze nie będę wiedziała czy mam dokupić chłopięcych ciuszków czy nie a mam poważne braki.
Poczytam sobie jeszcze trochę chociaż kilka stron wstecz :)

Werka jak wykazali że wszystko ok to czym się martwisz? a w którym tyg. jesteś? To twoja pierwsza ciąża więc tak się dzieje, w drugiej będziesz szybciej czuła ruchy.

Sivi, jestem w 21tyg:)
w czwartek mam nastepne USG w czwartek bo dzidzius nie pokazal buzi i byl zbyt ruchliwy dlatego jeszcze raz sprawdzaja. Dali mi raport i tam niby napisali ze wszystko w normalnie.
Plci tez nie poznalam bo skrzyzowal nozki i ciagle nimi machal- i lekarka pytala czy czuje ruchy bo macha nozkami...

Werka - pierworódki mogą poczuć ruchy dużo później nawet koło 26 tygodnia ciąży, jeżeli na usg widziałaś, że z dzieckiem jest wszystko w porządku to nie ma czym się martwić :tak:

jagmar - bardzo mi przykro :-(

Ostatnia edycja:
To w tym co ja. Nic się nie martw że nie czujesz - z tym łożyskiem na której stronie to ci nie wytłumaczę bo sama nie wiem o co chodzi :-) To to drugie ostatnie usg miałaś nie? Fajnie że ci jeszcze jedno zrobią to może tym razem się dowiesz co tam siedzi bo inaczej miałabyś niespodziankę przy porodzie dopiero :-)

Jadmar - bardzo mi przykro rozumiem co czujesz. Moja kochana babcia odeszla w pazdzierniku. Tez bardzo niespodziewanie, bylam na urlopie w polsce dwa tyg wczesniej a czula sie swietnie wrecz kwitnaca jak zreszta zawsze. A pozniej zdarzyl sie nieszczesny wypadek upadla na schodach zlamala noge, i nadgarstek...Niestety 3dni pozniej zmarla, bo okazalo sie ze serce jej nie wytrzymalo :(

Miłka- Ide na nastepne usg bo Pani powiedziala ze dziecko zbyt ruchliwe, buzie raczkami zaslonilo. I na wszelki wypadek znow...

Werka ja moj Juleczke poczulam pierwsyz raz w 22 tyg,wiec nie zamartwiaj sie.

Milka wlasnie lekarka powiedziala o tym badaniu,ale najpierw musialam zrobic ten test,a ja juz bym leciala na jakiekolwiek

Lena - nie martw się, większość na prawdę dużych nieprawidłowości znajdowane jest na tym usg między 11 - 14 tygodniem a na tym kolejnym rozwiewane jest 99% wątpiwości.

U nas na naszym forum jedynie Rudson w 100% wie, że w 100 % urodzi zdrowe dziecko, żadna z nas nie ma już takiej pewności i nie świruje ;-)

Trzeba być dobrej myśli i tyle :-D

reklama
Wiesz też chciałabym nie świrować i fundować sobie i swojemu dziecko takiej huśtawki,ale na prawdę mnie te wyniki zmartwiły,a lekarz nie powiedział nic żeby trochę podnieśc mnie na duchu,wręcz przeciwnie powiedziała,że mogę sobie zrobić aborcję do 23 tyg.

Do góry