reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Jestem... to jakaś masakra w taki upał gdziekolwiek dojść. A musiałam brata (13 lat) zawieść do sklepu harcerskiego kupić sweter, spodenki, naszywki i finkę. Na prośbę mamy, bo on to by tam wydał fortunę :-)
i powoli zbieram się kreację na jutro szykować :-D

lepiej sie przyzwyczajac do upalow , bo to dopiero poczatek wakacji :)

Witam,

Idę do Was bo chyba zwariuję,na oczy nie widzę i nie mogę się skupić na niczym nie spałam całą noc i płaczę non stop.

Rudson mi ciążę prowadzi dr.Wołodko,ale jestem wkur..... na nią bo pipa obiecała,że jak wyniki będą złe to zadzwoni do mnie od razu,a oni czekali 4 tyg po kiego pytam??A teraz wymysla dalej badania które dają mi znów tylko statystykę.
Ja też będę rodzić w tym samym szpitalu to Ty-miałaś na myśli Resurrection na Talcott??
Przeszperałam wszystkie fora i wiecie co jestem głupsza niż byłam,bo z tego co rozumiem bardzo często te badania daja wyniki złe,więc po co je zlecają.
Wiecie co jednak będzie lepiej jak pójdę stąd sobie i nie będę Wam psuć radości moim podłym nastrojem i wogóle.Trzymajcie się .

tez nie kumam po co cie wysylaja na kolejne badania co nie daja pewnosci ... najpewniejsza jest amnio u tyle
moze pojdz jeszcze gdzie indziej i popros o nie ?? nie wiem tak sobie kombinuje ,ze bez sensu tyle czasu w nerwach zyc
te badania co robilas to niestety pewne nie sa ... najczesciej wlasnie sa bledne w ta strone , ze pokazuja , ze moze byc cos nie tak jak jest ok !! takze wiem , ze latwo mowic , ale ja wierze , ze tak bedzie :)
i pisz z nami !! po to tutaj jestesmy!! jak wyrzucissz to z siebie bedzie latwiej
a robilas te USG miedzu 11 , a 13 tc ?? i jaka byla przeziornosc ??
tak na logike to one tez sa robione pod tym kontem i juz wtedy by cos zle wyszlo

reklama
ja obecnie jestem na L4- już od początku marca i pewnie będę się już tak obijała do samego porodu.
po porodzie planuje macierzyński standardowo 20 tyg + 4tyg dodatkowego macierzyńskiego. Oprócz tego po macierzyńskim wykorzystam cały urlop za ten rok i część urlopu za przyszły rok. jak to wykorzystam to wracam do pracy. Mąż zdeklarował się, że też weźmie kilka dni urlopu żeby pilnować maleństwo (za dużo nie może bo budujemy domek:)) i dodatkowo wykorzysta urlop tacierzyński. Dodatkowo dwie babcie zdeklarowały się że wezmą urlop żeby posiedzieć z dzieckiem jak ja już będę pracowała.
Jak wykorzystamy już te wszystkie możliwości (tak szacuję, że może do czerwca uda się to przeciągnąć) to maleństwo pójdzie do żłobka (niestety). Już jesteśmy zapisani, bo u nas tylko jeden żłobek publiczny.

a co do poduchy do spania to zaciekawiła mnie. naprawdę taka wygodna?

a ja właśnie wcinam gruche i zastanawiam się co tu jeszccze zjeść:)

Ale Twój maż nie dostanei tacierzyńskiego jeśli Ty zużyjesz cały macierzyński. To działa tak że Ty możesz zrezygnować z części urlopu na rzecz ojca dziecka. Ale i tak musisz costam wykorzystać (chyba 8 lub 12 tyg) nie wiem jak jest teraz...

Ja właśnie schrupałam jabłko - zaraz idę znowu polować do kuchni.

lepiej sie przyzwyczajac do upalow , bo to dopiero poczatek wakacji :)

tez nie kumam po co cie wysylaja na kolejne badania co nie daja pewnosci ... najpewniejsza jest amnio u tyle
moze pojdz jeszcze gdzie indziej i popros o nie ?? nie wiem tak sobie kombinuje ,ze bez sensu tyle czasu w nerwach zyc
te badania co robilas to niestety pewne nie sa ... najczesciej wlasnie sa bledne w ta strone , ze pokazuja , ze moze byc cos nie tak jak jest ok !! takze wiem , ze latwo mowic , ale ja wierze , ze tak bedzie :)
i pisz z nami !! po to tutaj jestesmy!! jak wyrzucissz to z siebie bedzie latwiej
a robilas te USG miedzu 11 , a 13 tc ?? i jaka byla przeziornosc ??
tak na logike to one tez sa robione pod tym kontem i juz wtedy by cos zle wyszlo

Robiłam ,NT było 2.3mm przy CRL70 mm.pani doktor jeszcze stwierdziła,że te wyniki mogą być zmienione ze względu na przodujące łożysko ponoć wszystko bierze się pod uwagę lącznie z moja wagą,ale i tak to wszystko mnie nie uspokaja,a ja mam kolejny tydzień w dupie przez test potrójny.Nie wiem czemu nie zleciła Usg,jesli juz tak nie chce amiopunkcji.Ja się kurde na tym nie znam nie jestem lekarzem i nie musze wszystkiego wiedzieć,zresztą biorą ciężkie pieniądze za to,wiec powinnam być poinformowana szczegłowo i jako pierwsza,a nie po 4 tyg.
Wiecie co wogle czarne chmury nad nami.Julka maiała mieć wkładane tuby do uszu w zeszły piątek(nie wiem czy pamiętacie)nie zrobili jej tego,bo odkryli grzybicę w jej uch,a wczoraj obok slinianki wyrosła jej wieeeeelka kulka,jutro na 9 rano wizyta u otolaryngologa.
Kropuś rusza sie jak szalony jakby dawał znaki,że jest ok.I TEGO SIĘ TRZYMAM!!!!!

DZIEKI WAM BARDZO!!

widzisz, nawet bobo chce Ci powiedziec ze nie mozesz sie tak martwic.

ja ide schrupac ciastka i do tego cieple kakao :-)

Robiłam ,NT było 2.3mm przy CRL70 mm.pani doktor jeszcze stwierdziła,że te wyniki mogą być zmienione ze względu na przodujące łożysko ponoć wszystko bierze się pod uwagę lącznie z moja wagą,ale i tak to wszystko mnie nie uspokaja,a ja mam kolejny tydzień w dupie przez test potrójny.Nie wiem czemu nie zleciła Usg,jesli juz tak nie chce amiopunkcji.Ja się kurde na tym nie znam nie jestem lekarzem i nie musze wszystkiego wiedzieć,zresztą biorą ciężkie pieniądze za to,wiec powinnam być poinformowana szczegłowo i jako pierwsza,a nie po 4 tyg.
Wiecie co wogle czarne chmury nad nami.Julka maiała mieć wkładane tuby do uszu w zeszły piątek(nie wiem czy pamiętacie)nie zrobili jej tego,bo odkryli grzybicę w jej uch,a wczoraj obok slinianki wyrosła jej wieeeeelka kulka,jutro na 9 rano wizyta u otolaryngologa.
Kropuś rusza sie jak szalony jakby dawał znaki,że jest ok.I TEGO SIĘ TRZYMAM!!!!!

DZIEKI WAM BARDZO!!

widzisz to juz chyba tak jest na calym swiecie , ze niestety najlepiej to samemu byc troche dla siebie lekarzem i trzeba czasami wymuszac pewne rzeczy od nich , jak skierowania czy cos ....
nie wiem po co masz tyle czekac i robic badania , ktore nie dadza tak czy siak pewnosci :( moze umow sie na wizyte i pogadaj z ta dr o amnio ??
fajnie , ze maluszek sie rusza :) daje znac , zebys sie nie martwila , bo bedzie dobrze :))

Lena te badania naprawde moga o niczym nie swiadczyc, to tak samo jak pomiar usg
skoro czujesz ze jest ok to to jest najwazniejsze

u mnie dzis byla kolezanka ze swoim 5-latkiem, rany co za rozpieszczone, niegrzeczne dziecko
ona ciagle sie tlumaczy ze on jakies fazy ma ale ja wiem ze on taki jest i to niestety wina rodzicow
kiedy ojciec chce czegos mu zabronic, mama pozwala
niekonsekwentne wychowanie i przy niej maly robi co chce

Oj kochana nie mów hop póki sama nie przeskoczysz :-) łatwo się mówi. U nas też w końcu wyszedł problem że mama inaczej, tata inaczej i ciagle się o to ścieraliśmy. Teraz już trzymamy zawsze jedną stronę, wyrobiliśmy się, ale co sobie tatuś przerąbał to jego - córa urabiać go potrafi lepiej niż ja a on się wkurza jak taki smark wie jak człowieka podejść.

przesrane macie z tymi badaniami, co którejś wychodzą jakieś dziwne rzeczy, nerwy i stres a potemi tak się okazuje że wszystko ok. Jednak chyba się cieszę z tej nieopieki w UK, przynajmniej nie martwię się na zapas niepotrzebnie.

Moi na zakupy pojechali to ja się do wyrka walnęłam bo mi się już oczy na żywca zamykały. Teraz będę miała problemy z zaśnięciem o normalnej porze...obudził mnie potężny burk w moim brzuchu...:-)

Wizytę mam za tydzień w czwartek,już będą wyniki tego gównianego testu i wtedy zadecydujemy co dalej.Leś juz mi obiecał,że pojedzie ze mną bo w końcu co dwie głowy to nie jedna.

Cześć Wam kobietki :)

Lenka- kochanie moje nie zamartwiaj się proszę :(( Szczerze mówiąc nie znam się na tych badaniach i nie wiem nawet w jakim celu się je robi ale wiem że nie wolno się poddawać, trzeba wierzyć że będzie dobrze :) Trzymam kciuki żeby tak było :**

Ja dziś byłam u ginka, wszystko dobrze posłuchaliśmy serduszka, macica prawidłowo rośnie, książkowa ciąża tak powiedział :))
To czekam teraz na połowkowe!!! A i dostałam już l-4 na ten mój biedny obolały kręgosłup, więc posiedze w domu, odpoczywamy i chodzimy na basen taki mam zalecenia.

Zaraz uciekam się kąpać i spać wykańcza mnie ta pogoda :(

reklama
hej dziewczyny,
czytam was ciagle na biezaco ale jakos ostatnio nastroj mnie przycisnal i nie mam weny by pisac.
Przeraza mnie to ze nie czuje jeszcze ruchow dziecka, zadnego kopniecia nic... Bylam na usg w zeszly piatek i maluszek ciagle sie ruszal wiercil ale ja nic nie czulam. Czy to moze byc spowodowane ze lozysko jest przednie??

Do góry