reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

juz sie dowiadywalam,bo miala dzis rano test robic...i oczywisce nie zrobila bo sie boi...tuman :p z drugiej strony nie dziwie sie,ze sie boi,bo troche inne plany mieli :) ale no coz, wszystkie plany mozna zmienic albo dopasowac do dzidzi jakby sie miala pojawic :-) a jeszcze ostatnio jak bylam w Polsce,to jej przyjaciolka okazalo sie ,ze jest w ciazy i ona jej tak zazdroscila :p a teraz sie boi....ale obiecala,ze i tak zrobi dzis test....jak sie cos dowiem to dam znac :)
u mnie to byla normalka,ze okres nie przychodzil,ale ona mowi,ze ma regularnie co 28 dni i 31 dni na zmiane....a teraz miala mies ten cykl 28 niby, a juz jest tydzien po tym 31 :p

male spoznienie , ale wiadomo roznie moze byc :)
a testa robila chyba za pozno mogl wyjsc bledny .. najlepiej w tak wczesnej coazy o ile jest wogole , to z porannego moczu robic bez picia wczesniejszego i najczulszy jakis , bo sa rozne na rynku
w kazdym razie niech jej sie uklada jak sobie zaplanowala :))

Dzień dobry :) Boże wiecie do której spałam do 11tej !!!Dobre co?? Wstałam o 7mej ale posiedziałam i mówie co ja będę robiła i poszłam się położyć i mąż mnie smsem obudził :) Kot spał mi nad głową tak mi fajnie było :) A teraz posprzątałam, wypiłam kawkę i czekam na mamuśkę bo jedziemy na zakupy, muszę sobie jakieś bluzki kupić bo w moje już się podwijają pod brzuszkiem:)Może dla dzidziulki coś kupię :))
Coś mi dziś niedobrze było jak wstałam hmm
Witam nowe mamuśki :)

ja wstalam rano i tez musialam sie polozyc tak mnie zmulilo :/
udanych zakupow pochwal sie jak wrocisz !! :)

a my wpadlismy sie pochwalic ze wlasnie przeszlismy trzydniowke
mlodego dzis wysypalo i goraczka znikla:-)
ufff

uff to super , ze juz po wszytskim :)

hej dziewczyny!
mam do Was pytanie dotyczące zdjęć 3d. są one sprawdzające jakoś dokładniej czy wszystko się prawidłowo rozwija? bo w moim mieście są cholernie drogie, nawet po 350zl... i trochę waham się czy je zrobić. jeśli badają dokładniej, to kiedy najlepiej je zrobić?

usg polowkowe robi sie miedzy 20 a 24tc :) z regoly wtedy robia tez to 3D :)

Ale jestem zamulona,m. zdrapuje tapety ale ciezko mu to idzie ,bo byly lateksowa farba malowane i nie przepuszczaja wody ,no to sie mota.
U mnie wlasnie obiadek sie gotuje :szparagi mlode ziemniaczki ,sos holenderski i pyszna wloska szyneczka .
A pozniej poloze sie cichaczem ,zeby m. gul nie smigal ,ze ja spie a jemu zajecie znalazlam.:-)

tez zamulona jestem jak cholera :/
pyszny obiadek :) powiedz mi jesz te wloskie szybki np. parmenskie ?? ja sie raz skusilam , ale pisze , ze nie mozna i nie jem , a chec mam :))
dobrze , ze mama moja bedzie u mnie juz w nedziele nastepna to mi przywiezie smakolykow !!! w koncu sie najem pysznosci :)

reklama
male spoznienie , ale wiadomo roznie moze byc :)
a testa robila chyba za pozno mogl wyjsc bledny .. najlepiej w tak wczesnej coazy o ile jest wogole , to z porannego moczu robic bez picia wczesniejszego i najczulszy jakis , bo sa rozne na rynku
w kazdym razie niech jej sie uklada jak sobie zaplanowala :))

Asionek, no wlasnie jej tez mowilam,ze test moze nie wyjsc...ja sama w swojej karierze testowania mialam conajmniej 3 bledne....2 razy w ogole nie pokazalo mi zadnej kreski,nawet tej kontrolnej...a raz jak juz bylam w ciazy to pokazal tylko 1 kreske...takze na 100% wierzyc testom nie da sie....

Ale jestem zamulona,m. zdrapuje tapety ale ciezko mu to idzie ,bo byly lateksowa farba malowane i nie przepuszczaja wody ,no to sie mota.
U mnie wlasnie obiadek sie gotuje :szparagi mlode ziemniaczki ,sos holenderski i pyszna wloska szyneczka .
A pozniej poloze sie cichaczem ,zeby m. gul nie smigal ,ze ja spie a jemu zajecie znalazlam.
biggrin.gif

Karolina, i dobrze, chlop jest od roboty,a my od odpoczywania :-D

dziewczyny,co do usg 3D to niby mowi sie,ze najlepiej robic tak jako polowkowe mniej wiecej, ok 22 tygodnia....bo niby wczesniej i tak byloby guzik widac,a pozniej tylko kawalkami, bo juz calej dzidzi nie da sie zobaczyc naraz,wiec niby tak ok 22 tyg jest optymalnie...chociaz kolezanka robila jakos okolo 34 tygodnia i przynajmniej buzka malej to byla rewelacyjnie widoczna :) ona mowi,ze w ogole nie miala niespodzianki na porodowce,jak jej mala podali, bo juz wczesniej wiedziala jak wyglada po tym usg :-D

A u nas dzis na obiad pomidorowa z ryzem :-) a co sie bede przemeczac przy sobocie :-D wersja ulubiona mojego meza,wygladem bardziej przypomina ryz w sosie pomidorowym :-D czyli lyzka w zupie na bacznosc stoi :-D

Ostatnia edycja:
Gugula no niestety , ale testy tez sa bledne , moja siorka robila mase testow kazdy wychodzil negatywny , nawet lekarze nie potrafili jeszcze powiedziec czy jest ta ciaza czy nie :) a synka juz ma 3 letniego hehe

tez lubie taka gesta pomidorowa :)

Hej dziewczyny....a ja już nie mogłam wyleżeć w domu....więc śmigłam z rana do mamy...m w pracy...więc co będę sama siedzieć...tam sobie leżałam i tylko mi mama łakocie pod nos przynosiła....ahhhh to jest życie....

z siostrą szukałyśmy jakiegoś wózka odpowiedniego dla bliźniaków....kurde ale naprawdę jest z tym problem....większość nie ma w ogóle gondol...a jak bez gondol na całą zimę...jakaś masakra.... a jak już są to mi się nie zmieści przez drzwi ani do auta...wrrrr... wykończyć się można....jedyny co jest spoko kosztuje 3000 zł.... jakaś masakra...ale cóż jak nie będzie wyjścia....

Rabbit, na allegro jest troche blizniaczych, i wiekszosc z gondolka....tylko,ze z miekka,ale to nie przeszkadza....problem moze byc taki,ze to zima, a te gondolki male jakies takie sie wydaja, i wez tu upchnik w to dzieci w kombinezonach pluys jakis kocyk do tego....najlepiej na zywo gdzies poogladac,to bedziesz wiedziala jak to w rzeczywistosci wyglada wielkosciowo.....

A u nas dzis na obiad pomidorowa z ryzem :-) a co sie bede przemeczac przy sobocie :-D wersja ulubiona mojego meza,wygladem bardziej przypomina ryz w sosie pomidorowym :-D czyli lyzka w zupie na bacznosc stoi :-D

Mi zawsze taka z ryżem wychodzi :-D ale u nas preferują jednak zupę dlatego robie z makaronem :-)
My w ogóle labe od obiadu sobie zrobiliśmy i mój po chickena pojechał

nie no gondole miękkie odpadają...jak to zobaczyłam to nawet kurczak by się nie zmieścił....nie no muszę coś wymyśleć...

reklama
Rabbit ja mialam x landera na 4 kolach pompowanych z gondola oczywiscie normalnie rewelacja jednym paluszkiem mozna go prowadzic.wiem ze sa tez blizniaki.Mam tez graco maclarena i wozek z mothercera oczywiscie te 3 to juz spacerowki ale takie tempe ze masakra x landera wychwalam pod niebiosa i kazdy kto go prowadzil.Tyle ze jest dosc ciezki wiem jak sie przeprowadzilismy na 4 pietro to odpadl.Teraz bede musiala zaopatrzyc sie w dobre nosidelko niestety.

Do góry