reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

noo właśnie a dla mnie najważniejsze jest zdrowie dzieciaka....
mamuśka a jak ty wogóle się czujesz?? jak samopoczucie??

reklama
kasa kasą ale jak mówisz zdrowie dzieci najcenniejsze, w koncu u Ciebie to ciąża mnoga wiec musi być bacznie obserwowana :)
ehh no ja sie czuję tragicznie wręcz !!!!!!!!! Powiem szczerze ze jestem zaskoczona bo mdłości już sie utrzymują od 4 tygodnia ciąży a nie jak w poprzednich od 6 tyg, no ale może szybciej miną, juz wszystko wypróbowałam i nic, kupie jeszcze witamine B6 bo czytałam ze niedobór powoduje u cięzarnych wzmożone mdłości i wymioty wiec chyba to ostatnia szansa na moje lepsze samopoczucie !!!!!!!!!!!!!! w środę wizyta wiec mam nadzieje ze zobaczę juz serduszko :)

Dziewczyny, a jakie badania w Polsce sa dostepne z NFZ, czyli za darmo, jesli ktos nie moze sobie pozwolic na prywatne wizyty?

tak z ciekawosci pytam :)

mamuśka....ale to dobrze że cię mdli....tzn że BHCG jest na wysokim poziomie.... a wtedy ciąża się dobrze rozwija i jest bezpieczna....no bo przecież to jest hormon który utrzymuje tak wczesną ciąże.... później on zaczyna spadać i mdłości mijają....

rabbit kochanie ja o tym wiem, to ze hormon spada to tez po 12 tyg tylko ze z małym ja wymiotowałam do 7 miesiąca ciązy wiec u mnie tak łatwo nie jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ja juz nie mam siły powiem szczerze, :((((((( Niektóre kobiety nie mają mdłości a ciążę sa bezpieczne i zdrowe wiec nie ma reguły , no ja jestem w tych 75% kobiet które muszą tak cierpieć ;(

noo tak...mamuśka ale wytrzymasz.....będzie git.....

ale się nudzę dzisiaj....masakra....
nareszcie się zmobilizowałam do zobienia fotki brzusia....i wrzucenia go na BB...wow....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja pamiętam jak całą pierwszą ciążę wymiotowałam...potem dłuuugo zapominałam zanim zdecydowałam się zaryzykować zajść znów w ciążę, a tym razem się okazało że tylko 3 miesiące tak koszmarnie się męczyłam i teraz jest ok.

Ja juz czekam na zamowiona poduche :)

Klementinka my tez prawdopodnie bedziemy sie przeprowadzac (wszystko zalezy od tej rozmowy) i nawet nie wiem kiedy - bo musimy najpierw nasze mieszkanie sprzedac - staram sie o tym nie myslec, ale mam nadzieje ze stanie sie to albo przed koncem sierpnia albo dopiero w okolicach Bozego Narodzenia, bo z nowordokiem przeprowadzki sobie nie wyobrazam...
ja juz sobie z Jaskiem nie wyobrazam, chyba zwale mezowi na glowe a my pojedziemy do babci do PL
bo co ja wlasciwie moge zrobic poza dyrygowaniem? musze pilnowac Jasiula i brzucha hehehe
Klementinka moja corcia w ubiegly weekend miala taka temp do 40stopni i nie spadala po paracetamolu plus ibuprofenie.Bylam w nocy na pogotowiu 2 razy u lekarza i jeszcze rozmowy tel z pogotowiem w ciagu 3 dni.Lekarze zgodnie twierdzili ze to wirus.Ja szalalam z nerwow ale na 4 dobe temp sama spadla od tak sobie.
Wracajcie szybko do zdrowia
no wlasnie jemu tez nic nie pomaga, dawalam paracetamol na przemian z nurofenem i dooopa
a dzis w nocy samo z siebie zaczelo spadac, mam nadzieje ze juz nie wzrosnie
gardlo czyste, oskrzela, pluca i uszy tez, nawet siuski mial badane czy nie ma tam infekcji i wsio ok

taka bylam zakrecona ze zapomnialam ze dzis mam wizyte u poloznej o 16, prosze trzymajcie kciuki bo zawsze sie denerwuje
pewnie bedzie sluchac pulsu a ja zawsze mam schizy ze go nie znajdzie, brrrrrr nawet tak myslec nie chce

Hej ledwo nadrobilam tyle od wczoraj napisalyscie! :-)

ja wchodzę na pierwsze piętro i sapie jak lokomotywa...macie też tak??

Ja do moich rodzicow jak wchodze na 3 pietro to mam zadyszke jakbym mount everest zdobyla wlasnie. Zapisuje sie na cwiczenia dla ciezarowek na pewno. Asionek pytala o ta pilke, ja nie mam w domu ale jak zobacze jakies cw fajne to napisze co mozna robic.

Kobitki jestem po USG
Wszystko dobrze
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

Jest maleńka niedomykalność zastawki ale powiedziano mi że to na 99% wina mojego przeziębienia i zalecono kontrolę 14.07.

Nawet gdyby ta niedomykalność pozostała to i tak to drobizna w porównaniu z tym czego się bałam:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Superowo ze wszystko sie dobrze skonczylo! :-)

rabbit- szukam własnie takich poduszek zaraz podrzuce kilka linków z allegro mnie normalnie biodra masakrycznie bolą i plecy z tyłu jak spie masakraaaaaaa

dobra mamy takie modele który lepszy ceny też różne

Motherhood KOJEC PODUSZKA dla kobiet w ciąży+GRATI (1588678871) - Aukcje internetowe Allegro

PODUSZKA DO KARMIENIA ROGAL I KOBIET W CIĄŻY 3w1 (1596740653) - Aukcje internetowe Allegro

no dobra powiedzmy ze te 2, co o tym myslicie ?

Ja na pewno ta 1 zamawiam tzn maz zamawia bo na urodziny sobie zazyczylam :-) mnie juz lewe biodro boli cale i wogole mega niewygodnie mi wiec nie obejdzie sie bez poduszki.

Dziewczyny jeszcze raz wroce do pytania z poprzedniego tyg: jakie dawki magnezu bierzecie w sensie il mg na dobe?????

Ja biore Asmag forte. W skladzie 1 tabl jest 500mg Magnesii hydroaspartas co odpowiada 34mg jonow magnezu (tak jest napisane na opakowaniu). Biore 3 tabl. dziennie.

noo to jest to połówkowe usg...normalnie dla bliźniaków kosztuje 380...ale jakbym chciała płytkę to 40 zł i jakbym chciała 3D to 50 plus....czyli tak wychodzi....nie wiem czy jest sens 3D... co wy o tym myślicie?? w 20t będzie fajnie widać....czy to olać i tylko zwykłe zrobić??

Drogie te badania jak nie wiem co ale ja chyba sie zdecyduje, nie chce pozniej zalowac a na 3d bym sie zdecydowala, 50zl przy takiej sumie to juz mala roznica a widok niezapomniany. Dziwne, u mnie 3d i plytka juz jest w cenie 280zl. Drogo strasznie u ciebie.

reklama
Dziewczyny, a jakie badania w Polsce sa dostepne z NFZ, czyli za darmo, jesli ktos nie moze sobie pozwolic na prywatne wizyty?

tak z ciekawosci pytam :)

masz trzy razy zwykłe usd 2d...bez genetyki,bez serca i przepływów...

Ja na pewno ta 1 zamawiam tzn maz zamawia bo na urodziny sobie zazyczylam :-) mnie juz lewe biodro boli cale i wogole mega niewygodnie mi wiec nie obejdzie sie bez poduszki.
Drogie te badania jak nie wiem co ale ja chyba sie zdecyduje, nie chce pozniej zalowac a na 3d bym sie zdecydowala, 50zl przy takiej sumie to juz mala roznica a widok niezapomniany. Dziwne, u mnie 3d i plytka juz jest w cenie 280zl. Drogo strasznie u ciebie.

Ja tez myślę nad zakupem tej pierwszej,Rudson ją bardzo chwaliła:tak::tak::tak:

ja biore magnez jak sobie przypomne,jakies 1-2 tabl...(asmag forte lub aspargin)
ja miałam straszne skurcze łydek pod koniec pierwszej ciązy,płakałam z bólu,zwłaszcza w nocy!!!!!

ja za usg genetyczne płaciłam 150ał,teraz połwkowe tyle samo,w 3d/4d koszt 200zł...
dodatkowo chce zrobic echo serca,ale nie pytałam jeszcze ile sie dopłaca...w cenie tez mam płytke:)

Do góry