reklama
M
mamuśka23
Gość
kasa kasą ale jak mówisz zdrowie dzieci najcenniejsze, w koncu u Ciebie to ciąża mnoga wiec musi być bacznie obserwowana
ehh no ja sie czuję tragicznie wręcz !!!!!!!!! Powiem szczerze ze jestem zaskoczona bo mdłości już sie utrzymują od 4 tygodnia ciąży a nie jak w poprzednich od 6 tyg, no ale może szybciej miną, juz wszystko wypróbowałam i nic, kupie jeszcze witamine B6 bo czytałam ze niedobór powoduje u cięzarnych wzmożone mdłości i wymioty wiec chyba to ostatnia szansa na moje lepsze samopoczucie !!!!!!!!!!!!!! w środę wizyta wiec mam nadzieje ze zobaczę juz serduszko
ehh no ja sie czuję tragicznie wręcz !!!!!!!!! Powiem szczerze ze jestem zaskoczona bo mdłości już sie utrzymują od 4 tygodnia ciąży a nie jak w poprzednich od 6 tyg, no ale może szybciej miną, juz wszystko wypróbowałam i nic, kupie jeszcze witamine B6 bo czytałam ze niedobór powoduje u cięzarnych wzmożone mdłości i wymioty wiec chyba to ostatnia szansa na moje lepsze samopoczucie !!!!!!!!!!!!!! w środę wizyta wiec mam nadzieje ze zobaczę juz serduszko
#rabbit#
Fanka BB :)
mamuśka....ale to dobrze że cię mdli....tzn że BHCG jest na wysokim poziomie.... a wtedy ciąża się dobrze rozwija i jest bezpieczna....no bo przecież to jest hormon który utrzymuje tak wczesną ciąże.... później on zaczyna spadać i mdłości mijają....
M
mamuśka23
Gość
rabbit kochanie ja o tym wiem, to ze hormon spada to tez po 12 tyg tylko ze z małym ja wymiotowałam do 7 miesiąca ciązy wiec u mnie tak łatwo nie jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ja juz nie mam siły powiem szczerze, (((((( Niektóre kobiety nie mają mdłości a ciążę sa bezpieczne i zdrowe wiec nie ma reguły , no ja jestem w tych 75% kobiet które muszą tak cierpieć ;(
sivi
Ja pamiętam jak całą pierwszą ciążę wymiotowałam...potem dłuuugo zapominałam zanim zdecydowałam się zaryzykować zajść znów w ciążę, a tym razem się okazało że tylko 3 miesiące tak koszmarnie się męczyłam i teraz jest ok.
Klementinka
ja juz sobie z Jaskiem nie wyobrazam, chyba zwale mezowi na glowe a my pojedziemy do babci do PLJa juz czekam na zamowiona poduche
Klementinka my tez prawdopodnie bedziemy sie przeprowadzac (wszystko zalezy od tej rozmowy) i nawet nie wiem kiedy - bo musimy najpierw nasze mieszkanie sprzedac - staram sie o tym nie myslec, ale mam nadzieje ze stanie sie to albo przed koncem sierpnia albo dopiero w okolicach Bozego Narodzenia, bo z nowordokiem przeprowadzki sobie nie wyobrazam...
bo co ja wlasciwie moge zrobic poza dyrygowaniem? musze pilnowac Jasiula i brzucha hehehe
no wlasnie jemu tez nic nie pomaga, dawalam paracetamol na przemian z nurofenem i dooopaKlementinka moja corcia w ubiegly weekend miala taka temp do 40stopni i nie spadala po paracetamolu plus ibuprofenie.Bylam w nocy na pogotowiu 2 razy u lekarza i jeszcze rozmowy tel z pogotowiem w ciagu 3 dni.Lekarze zgodnie twierdzili ze to wirus.Ja szalalam z nerwow ale na 4 dobe temp sama spadla od tak sobie.
Wracajcie szybko do zdrowia
a dzis w nocy samo z siebie zaczelo spadac, mam nadzieje ze juz nie wzrosnie
gardlo czyste, oskrzela, pluca i uszy tez, nawet siuski mial badane czy nie ma tam infekcji i wsio ok
taka bylam zakrecona ze zapomnialam ze dzis mam wizyte u poloznej o 16, prosze trzymajcie kciuki bo zawsze sie denerwuje
pewnie bedzie sluchac pulsu a ja zawsze mam schizy ze go nie znajdzie, brrrrrr nawet tak myslec nie chce
Hej ledwo nadrobilam tyle od wczoraj napisalyscie! :-)
Ja do moich rodzicow jak wchodze na 3 pietro to mam zadyszke jakbym mount everest zdobyla wlasnie. Zapisuje sie na cwiczenia dla ciezarowek na pewno. Asionek pytala o ta pilke, ja nie mam w domu ale jak zobacze jakies cw fajne to napisze co mozna robic.
Superowo ze wszystko sie dobrze skonczylo! :-)
Ja na pewno ta 1 zamawiam tzn maz zamawia bo na urodziny sobie zazyczylam :-) mnie juz lewe biodro boli cale i wogole mega niewygodnie mi wiec nie obejdzie sie bez poduszki.
Ja biore Asmag forte. W skladzie 1 tabl jest 500mg Magnesii hydroaspartas co odpowiada 34mg jonow magnezu (tak jest napisane na opakowaniu). Biore 3 tabl. dziennie.
Drogie te badania jak nie wiem co ale ja chyba sie zdecyduje, nie chce pozniej zalowac a na 3d bym sie zdecydowala, 50zl przy takiej sumie to juz mala roznica a widok niezapomniany. Dziwne, u mnie 3d i plytka juz jest w cenie 280zl. Drogo strasznie u ciebie.
ja wchodzę na pierwsze piętro i sapie jak lokomotywa...macie też tak??
Ja do moich rodzicow jak wchodze na 3 pietro to mam zadyszke jakbym mount everest zdobyla wlasnie. Zapisuje sie na cwiczenia dla ciezarowek na pewno. Asionek pytala o ta pilke, ja nie mam w domu ale jak zobacze jakies cw fajne to napisze co mozna robic.
Kobitki jestem po USG
Wszystko dobrze
Jest maleńka niedomykalność zastawki ale powiedziano mi że to na 99% wina mojego przeziębienia i zalecono kontrolę 14.07.
Nawet gdyby ta niedomykalność pozostała to i tak to drobizna w porównaniu z tym czego się bałam
Superowo ze wszystko sie dobrze skonczylo! :-)
rabbit- szukam własnie takich poduszek zaraz podrzuce kilka linków z allegro mnie normalnie biodra masakrycznie bolą i plecy z tyłu jak spie masakraaaaaaa
dobra mamy takie modele który lepszy ceny też różne
Motherhood KOJEC PODUSZKA dla kobiet w ciąży+GRATI (1588678871) - Aukcje internetowe Allegro
PODUSZKA DO KARMIENIA ROGAL I KOBIET W CIĄŻY 3w1 (1596740653) - Aukcje internetowe Allegro
no dobra powiedzmy ze te 2, co o tym myslicie ?
Ja na pewno ta 1 zamawiam tzn maz zamawia bo na urodziny sobie zazyczylam :-) mnie juz lewe biodro boli cale i wogole mega niewygodnie mi wiec nie obejdzie sie bez poduszki.
Dziewczyny jeszcze raz wroce do pytania z poprzedniego tyg: jakie dawki magnezu bierzecie w sensie il mg na dobe?????
Ja biore Asmag forte. W skladzie 1 tabl jest 500mg Magnesii hydroaspartas co odpowiada 34mg jonow magnezu (tak jest napisane na opakowaniu). Biore 3 tabl. dziennie.
noo to jest to połówkowe usg...normalnie dla bliźniaków kosztuje 380...ale jakbym chciała płytkę to 40 zł i jakbym chciała 3D to 50 plus....czyli tak wychodzi....nie wiem czy jest sens 3D... co wy o tym myślicie?? w 20t będzie fajnie widać....czy to olać i tylko zwykłe zrobić??
Drogie te badania jak nie wiem co ale ja chyba sie zdecyduje, nie chce pozniej zalowac a na 3d bym sie zdecydowala, 50zl przy takiej sumie to juz mala roznica a widok niezapomniany. Dziwne, u mnie 3d i plytka juz jest w cenie 280zl. Drogo strasznie u ciebie.
reklama
agadaria
Dziewczyny, a jakie badania w Polsce sa dostepne z NFZ, czyli za darmo, jesli ktos nie moze sobie pozwolic na prywatne wizyty?
tak z ciekawosci pytam
masz trzy razy zwykłe usd 2d...bez genetyki,bez serca i przepływów...
Ja tez myślę nad zakupem tej pierwszej,Rudson ją bardzo chwaliła
ja biore magnez jak sobie przypomne,jakies 1-2 tabl...(asmag forte lub aspargin)
ja miałam straszne skurcze łydek pod koniec pierwszej ciązy,płakałam z bólu,zwłaszcza w nocy!!!!!
ja za usg genetyczne płaciłam 150ał,teraz połwkowe tyle samo,w 3d/4d koszt 200zł...
dodatkowo chce zrobic echo serca,ale nie pytałam jeszcze ile sie dopłaca...w cenie tez mam płytke