reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Doświadczone już mamuśki powiedzcie czy takie bóle przypominające miesiączkowe to jest ok to oznacza rozciągającą się macice bo ja do tej pory tak myślalam a ostatnio dosyc mocno czuję jakbym miala okres dostać :zawstydzona/y:

reklama
hejka dziewczyny....ja też nie miałam za fajnej nocy....siusiałam 3 razy.... i wogóle spać nie mogę bo najlepiej śpi mi się na brzuchu....a już nie chce tak spać...więc zostaje lewy bok... na którym strasznie się śpi....wrrrrr

karolina jesteś dobra.....muszę też tak zrobić....może m zacznie coś robić....

no Karolina ma dobry sposob :))
ja jakos ostatnio mniej sikam w koncu :))) chyba macica rzeczywiscie sie juz uniosla wiecej do pepka i nie ma takiego nacisku :)
mnie juz cala dupka i biodro boli lewe od tego spania , a i tak budze sie na plecach ciagle ...

Asionek wiem ze musze lezec ale jak czasem poczuje sie lepiej to mam wrazenie ze mogla bym gory przenosic.
A poza tym ja jestem po operacji kregoslupa,3/4 mam usztywnione pretami az do kosci ogonowej i takie lezenie z drugiej strony to dla mnie masakra. musze czasem sie poruszac bo za chwilke na nogach bym nie stala.
Moja mloda w nocy poszalala to teraz lobuz spi!!!

kurcze wspolczuje ci
nie da rady gdzies prywatnie isc do gina ?? moze jednak gdzie udaloby sie ?? bylabys spokojniejsza i wiedziala na czym stoisz

Doświadczone już mamuśki powiedzcie czy takie bóle przypominające miesiączkowe to jest ok to oznacza rozciągającą się macice bo ja do tej pory tak myślalam a ostatnio dosyc mocno czuję jakbym miala okres dostać :zawstydzona/y:

hmmm ciezko stwierdzic , niby w mojej knidze pisze , ze wlasnie po 18tc moga byc bole w dole brzucha i sa normalne
moze tez byc tak , ze boli w dniach kiedy okres mialas miec ...
jak bedzie bardzo bolec moze zadzwon do gina ??

Asionek -dzieki Bogu nie boli bardzo po 15 maks 20 sekundach przechodzi w nocy mnie rozbolało bo miałam pełny pecherz i jak siusiałam pochylilam sie do przodu i poczułam własnie bol miesiączkowy jakbym sobie przygniotła macice i ten ból zaraz przeszedł? kochana ty moja co ty masz za encyklopedie podrzuć tytuł ;-)

Marti jak nie przestanie boleć to zgłoś się lepiej do lekarza.... bo chwilowy ból chyba może być....ale taki długotrwały to lepiej skonsultować z lekarzem.....

Asionek...z tym spaniem to ja będę mieć masakrę....chyba muszę kupić tą poduszkę dla ciężarnych

Wieczorem wyeksmitowalam m.na kanape !A teraz grzecznie myje podlogi i pranie rozwiesil,ciekawe na jak dlugo sie poprawil.Ja mialam zamiar rozmontowywac szafy,ale on nadal sie nie pali.Ja chce cos konkretnego robic:tak:

dobre :-) mojemu wystarczy wygarnięcie co mi na sercu leży i nie odzywanie się i nagle sam dobrze wie co ma robić, bez przypominania :-)

A czemu nie można spać na wznak?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
podobno nie można spać na wznak...i na prawym boku bo się uciska jakąś ważną żyłę....co może powodować niedotlenienie dzieciaków....gdzieś to czytałam ale nie wiem czy to prawda...a na brzuchu to wiadomo też nie wolno....więc zostaje lewy bok...wrrr

Marti ja widziałam na allegro takie fajne które potem służą do karmienia

http://allegro.pl/listing.php/showc...=gal&order=t&clear_cookie=0&change_view=Pokaż

Ostatnia edycja:
reklama
Asionek -dzieki Bogu nie boli bardzo po 15 maks 20 sekundach przechodzi w nocy mnie rozbolało bo miałam pełny pecherz i jak siusiałam pochylilam sie do przodu i poczułam własnie bol miesiączkowy jakbym sobie przygniotła macice i ten ból zaraz przeszedł? kochana ty moja co ty masz za encyklopedie podrzuć tytuł ;-)

w nocy jak mam pelen pecherz to tez boli jak diabli nieraz ledwo do kibelka ide ...
a ksiazka to nie encyklopedia , ale bardzo duzo przydatnych info jest :)
H.Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko " i mam do tego na pozniej " Pierwszy rok zycia dziecka "

Marti jak nie przestanie boleć to zgłoś się lepiej do lekarza.... bo chwilowy ból chyba może być....ale taki długotrwały to lepiej skonsultować z lekarzem.....

Asionek...z tym spaniem to ja będę mieć masakrę....chyba muszę kupić tą poduszkę dla ciężarnych

tez wlasnie nad nia mysle i pewnie kupie , bo tez bede miala problem ze spaniem co juz wsumie sie dzieje :/

dobre :-) mojemu wystarczy wygarnięcie co mi na sercu leży i nie odzywanie się i nagle sam dobrze wie co ma robić, bez przypominania :-)

A czemu nie można spać na wznak?

nie mozna spac po 4 miesiacu z tego co pisza i moj gin mowil , bo jest nacisk na zyle glowna i to prowadzi do niedotlenienia dziecka , a pozniej i nas , co pewnie poczujemy ...
najlepiej to wlasnie lewy bok , bo dzidzia wtedy dobrze oddycha i czerpie skaldniki lepiej odzywcze
ale wez lez ciagle na lewym boku :/ boli jak diabli wszystko

podobno nie można spać na wznak...i na prawym boku bo się uciska jakąś ważną żyłę....co może powodować niedotlenienie dzieciaków....gdzieś to czytałam ale nie wiem czy to prawda...a na brzuchu to wiadomo też nie wolno....więc zostaje lewy bok...wrrr

Marti ja widziałam na allegro takie fajne które potem służą do karmienia

Poduszki do karmienia - Aukcje internetowe Allegro

no dokladnie tak jest , wszedzie o tym glosno dosc wiec ja sie pilnuje , ale nieraz budze sie na plechach :/

Do góry