reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hej Dxziewuszki,

U mnie dzis słonecznie i fajnie ale też jak monika nie wiem jak dam radę w lato chyba wykopię jaką ziemiankę i przesiedzę tam do pazdziernika :-)
Sylwia- naprawdę masz przekichane w UK nie rozumiem tamtych ginów dawaj gazem do Polski na badania
Rabit- Leż kochana i wypoczywaj dobrze ze szyjka sie nie skraca ja mam fioła na tym punkcie i mam nadzieję że mnie to ominie.

A mnie coś sutki nawalają a poza tym różne kucia z każdej strony czasami lekkie bóle to normalka dnia codziennego.
Co do ruchów dzidzi to z tym różnie raz czuję ze 2 kopniaczki a raz zupełnie nic, niech juz podrośnie i fika sobie u mamusi w brzusiu :tak:

reklama
rabbit ciesze sie ze z maluchami wszystko dobrze!

Rudson powodzenia na wizycie!

u mnie ladnie i slonecznie, ale mam lenia i nie chce mi sie nawet na balkon wyjsc. witamin zadnych nie biore, jem duzo owocow i mysle ze to wystarczy. z reszta bede miala badana krew za pare dni to sie dowiem

dzieki sivi , pocieszylas mnie :) nie bede sie zmuszac, a witaminy i tak w domu mam i omega 3 :)

a co do upalow - myslalam ze co jak co ale w Krainie MIkolaja to sie nie roztopie z goraca,ale wszystko sie zmienia - zima dluuuuuga i bardzo mrozna a potem upalne lato, w tamtym roku myslalam ze ducha wyzionem,a w ciazy nie bylam...trza byc dobrej mysli :)

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny za wsparcie.Ja w Londynie jestem.Tu jest gorsza opieka nad ciezarnymi niz moze sie wydawac wiem cos o tym po pierwszej ciazy.Lece do Pl 18 czerwca do 20 sierpnia mam nadzieje ze bede mogla wrocic wogole bo to juz 32 tydz bedzie.Juz nie moge sie doczekac a najbardziej chyba wizyty u mojej p gin bo jest super.
A ja biore witaminy wszystkie tzn a-z praktycznie bo tu tylko takie sa nie ma wyboru jak w Pl na mieso tez popatrzec nawet nie moge czasem sie zmusze ale nie wchodzi.Ryby to juz wogole odpadaja.
W pierwszej ciazy zywilam sie niemalze ponaranczami i mandarynkami i o dziwo do dzis nie moge na nie patrzec hehe.Smaki sie zmieniaja.
A jak Wasza waga dziewczyny i wielkosc brzusiow.U mnie masakra duuuzy bo leze i jem wiec rosnie hehe.Srednio o 3 miesiace wiekszy niz w pierwszej :)

hej,

u mnie upały takie, że wyzionąć ducha można :-D mam zamiar się dziś popalać na balkonie :cool2:

ja też biorę Prenatral Classic i mam też brać magnez jak odejdzie mi duphaston :tak:

sylwia, glowa do gory :) jak nie masz sily,to nic nie rob,tylko lez...a cala robote niech odwala w domu maz...Dla Ciebie najwazniejszy jest dzidzius a nie porzadek w domu ;-) i tylko dzidzia jest w 100% zalezna od Ciebie,z cala reszta ktos moze pomoc,wiec sie skup,zeby jak najlepiej bylo dzidziusiowi :)
dobrze,ze szykuje Ci sie tez wyjazd do Polski,to jak porobisz badania to bedziesz spokojniejsza na pewno...u nas to w ogole przez cala ciaze nie ma ani jednego badania ginekologicznego...wiec jakby byly problemy z szyjka czy cokolwiek, to ja bym w ogole nie wiedziala....kurde,niby w Polscy wszyscy narzekaja na nfz i w ogole sluzbe zdrowia,ale jak sie to porowna z innymi krajami,to, przynajmniej w ciazy, w Polsce to luksus :p A taka UK albo Norwegia,niby takie kraje bogate,a opieka w ciazy to na poziomie sredniowiecza...

ale sie wczoraj wkurzylam na mojego :/ kazalam mu kupic truskawki, to nam po obiedzie zrobilam deserek z truskawek, budyn zrobilam i w ogole...i pozniej go poprosilam,zeby mi hermate zrobil,bo juz mi sie nie chcialo....i co? i go..no:/ siedzial na kanapie , 3 razy uslyszalam "zaraz pojde" az w koncu zasnal....co za debil...chyba mysli,ze sobie sluzaca znalazl...kuzwa,to ja zapieprzam w chalupie caly dzien, bo tu trzeba posprzatac, tu ugotowac, i mlodym sie zajmowac ciagle, jeszcze glupia mu deserek zrobilam a nawet na pieprzona herbate nie moge liczyc,jak juz sobie usiade....i on jeszcze zdziwiony,ze jestem zla na niego...debil :/
Wasi rozumieje,ze kobieta (juz nawet nie tylko w ciazy,co w ogole kazda) potrzebuje czasem odpoczac i poczuc sie rozpieszczana? bo moj to chyba po slubie zapomnial o takich rzecach...a w lipcu mamy 4 lata od sluby, to ciekawe co bedzie za kolejne 4 :/

reklama
gugula nie przejmuj sie. moj czasem tez zasypia, zwlaszcza jak chce porozmawiac to nagle staje sie senny...
dziewczyny wam tez wyszedl pepek?

Do góry