reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

ojjjjjj boskie ruskie , uwielbiam :) moja tesciowa robi pyszne :)a sama robiłas czy kupiłaś ?????????

Ciocia meza zawsze nam robi cala mase wiec czesto mamy zapas w zamrazalniku :-)

Emcia to fajnie ze wypoczelas no i widze ze szykuje sie kontynuacja!

Emcia pamiętamy pamiętamy...:) fajnie że twoja dzidzia taka aktywna...

a co do jedzonka...to ja coraz więcej jem... lekarz kazał mi dużo nabiału, mleka, jajek i mięsa jeść żeby dzieciaki były duże.... ale oprócz tego co zaleca to jem wszystko co popadnie....od lekarza wpadłam do Mr.Hamburgera na hot-doga to chyba ze stresu tak mi się chciało jeść ;) a teraz mężuś robi spagetti...mniam....

właśnie wziełam tabl. Fenoterol podobno ma niezłe objawy niepożądane.... czekam na nie...aż się boję.....

No wlasnie czytalam ze teraz musimy duzo bialka jesc. Ja probuje miec zroznicowana diete chociaz czasem wydaje mi sie ze zebym spelnila to cale zapotrzebowanie na wszystkie skladniki to bym z lodowki przez caly dzien musiala nie wychodzic :-D
Co do skutkow ubocznych to wiesz, musza je pisac bo takie jest prawo. Z tego co wiem troche kobiet bierze ten lek na zniesienie skurczow macicy.

reklama
hej dziewczyny już wróciłam..... noo i wszystko oki narazie.... dzieciaki całe i zdrowe... dosatałam kupe lekarstw rozkurczowych itp. szyjka się nie skraca więc jest oki i brzusio nie twardnieje... mam leżeć plackiem przynajmniej przez tydzień... i się oszczędzać ii to bardzo.... dzięki że trzymałyście kciuki... pomogło:) ale mi ulżyło... teraz wiem że już nie mogę tak biegać po sklepach, jeździć autem i wszystko załatwiać.... koniec teraz będę słonicą która leży...a mąż niech lata....

super , ze jest ok i z maluszkami wszystko dobrze :))
teraz lez ile sie da i oszczedzaj sie :) jeszcze po porodzie sie narobisz :)

mamuska ruskie oczywiscie :-) cebulke mialam podsmazyc ale nie chcialo mi sie wiec z maselkiem zjadlam.

ale mi smaka narobilas :)
dobrze , ze mama bedzie 22 maja to mi nawiezie przysmakow :)

a co do jedzenia to masz racje jak poczytalam co trzeba jesc i w jakich dawkach to sory , ale raz , ze bym sie chyba toczyla i pekla , a dwa to nie wiem kiedy to wszystko bym miala zjesc ?? troche tez chyba przeginaja :/

Witam dziewczeta!!! Pamietacie nas jeszcze? Wrocilam wlasnie z Polski po miesiacu leniuchowania...No i juz tesknie:-(. Ale latem lecimy na cale dwa miesiace i bedziemy sie byczyc nad jeziorkiem calymi dniami! Mam nadzieje, ze u wszystkich wszystko w najlepszym porzadku a maluszki rosna zdrowo! U nas ok, dzidzia rosnie i kopie juz od tygodnia. Suuuuuuuuuuper!! Takiego aktywnego sublokatora jeszcze nie mialam:-D. Oby tak dalej! Sle buziaki i pozdrawiam!!

witaj :) no i super , ze wakacje udane :) a tutaj widze juz nastepne sie szykuja :)

Hej znalazłam Cie tutaj gratuluje decyzji. Nie umiem ustawić suwaczków.

wejdz na regulamin tam wszystko jest podane :)

jestem i ja po wizycie tez wszystko oki, luteine mam odstawic..
Rabbit ja fenoterol bralam w poprzedniej ciazy na skurcze przedwczesne i skracajaca sie szyjke i objawow jako takich nie mialam po nim wcale moze ze dwa razy zdarzylo mi sie w nocy ze serce zaczelo mi walic jak oszalale i nie wiedzialam o co caman, no i wiadomo do fenoterolu lek oslaniajacy na serce ja mialam isoptin...

ciesze sie , ze jest dobrze i , ze lutke juz mozesz odstawic :)

No to juz wiem co jutro na obiad -Pierogi- wielkie dzieki narobilyscie mi smaka i jutro spedze pol dnia w kuchni.:tak:
W piatek chcialam babskiego grila zrobic ,ale nie wiem jak moj bedzie pracowal.Uwielbiam takie zloty czarownic
Rabbit chwala za to ze jest wszystko w porzadku ,lez plackiem i nie swiruj.Domowe obowiazki zrzuc na slubnego.Z blizniakami to nie ma zartow,naprawde trzeba byc ostroznym ,pomysl ze ty masz juz podwojny ciezar w macicy niz my pozostale.Lezec i sie lenic prosze:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzięki karolinko...hehe będę leżeć i odpoczywać tak jak wy mamuśki mówicie....:)

najgorsze jest to że mam całkowity zakaz bara-bara.... i kto mówił że w ciąży jest tak pięknie.....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzisiaj byłam u dentysty (na NFZ) i miałam mieć robione 2 zęby od razu i święty spokój z dentystą na następne pół roku. No i mnie bardzo zdenerwowali bo okazało się, że pani doktor nie ma bo jest na urlopie i kazali mi się zapisać na inny termin. Wkurzyłam się jak 150 bo nie dość, że musiałam pokonać spory kawał drogi, żeby do dentysty dojechać to jeszcze M brał wolne, żeby się dzieckiem zająć. Powiedziałam, że trudno pójdę do konkurencji i oni mnie tam przyjmą od ręki bo to prywaciarze są i jednak jakiś lekarz się znalazł i jednego zęba mam z głowy. Grrrr.... wkurzają mnie takie akcje, brak szacunku dla pacjenta.

dziewczyny pomocy...:( wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch...a dzisiaj jakieś niewielkie brązowe
plamienia....strasznię się martwię a lekrza mój nie odbiera telefonu:( macie coś takiego.....??????

Cieszę się, że udało Ci się dostać do lekarza i wszystko dobrze się skończyło.

Hej Kobitki

siedze w domciu i próbuję zwalczyć przeziębienie...a ono trzyma mocno...

Jutro mam USG połówkowe i echokardiogram płodu w CZMP w łodzi...mam stresa...

P.s maluch mało się rusza i mnie stresuje :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Siedzę sobie na naszym forum i szperam w starych tematach. Doszukałam się czegoś takiego https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...aj-moze-uratowac-zycie-twojego-dziecka-19582/
VASA PREVIA – SKRYTY ZABÓJCA
A wystarczy moment by zdiagnozować ŻYCIE

Nie powiem zrobiło to na mnie wrażenie bo nie miałam pojęcia, że coś takiego może się zdarzyć. Skoro już wiem to na pewno na połówkowym każę się pod tym kontem przebadać, lepiej dmuchać na zimne

Ja tez to czytalam ,ale sie stachu nabawilam i tez na polowkowym mam zamiar zapytac.Mam nadzieje ze jak powiem po lacinie to lekarka zrozumie o co mi chodzi

reklama
hehehe ja sobie na ręce zapiszę, żeby nie zapomnieć nazwy. Myślę, że nie ma się czym stresować, bo nie o to chodzi tylko o to żeby być świadomą, że takie rzeczy się zdarzają. To wcale nie musi dotyczyć nas ale lepiej sprawdzić.

Do góry