reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Anulka trzeba uwazac zeby maluchy nie poczuly sie odtracone przez matke, one sa malusie i nie rozumieja tak jak np. 5-latki
jezeli zacznie sie faza zazdrosci i zwracania na siebie uwagi to warto zrobic dzien starszaka, tego dnia poswiecac dziecku max uwagi, isc z nim do kina czy na plac zabaw i tylko z nim sie bawic, tak mowi moja kolezanka przedszkolanka
dlatego nie bede walczyc o karmienie piersia jezeli bedzie mi to zajmowac za duzo czasu
no i ojca trzeba wlaczyc w opieke nad dziecmi
ja przestalam sie martwic bo co mi to da, czas pokaze jak bedzie, na pewno popelnie 1000 bledow ale chyba tak to jest w rodzinie

U mnie byla mala roznica i Giulek nie mial agresora ,ale np pozniej powychodzily problemy akceptuje tylko mnie ,nie chce nawet spac u kolegi ,mial problemy z mowa itp.
Ale kazde dziecko jest inne i napewno wszytko sie dobrze ulozy.
Ten pomysl z dniem starszaka jest super ,szkoda ze mi wtedy nikt tego nie podpowiedzial.

Właśnie wróciłam od midwife. Wszystkie wyniki w normie. Uffff bo już się martwiłam - naczytałam się tu o tych wszystkich infekcjach i już schize miałam że mnie też coś dolega.
I serduszko dała mi posłuchać...najpiękniejszy dźwięk.
Ze względu na to że córa się za lekka urodziła, będę miała 3 USG i prawdopodobnie jeszcze spotkanie z ginekologiem . Super! Pełna opieka jak nie w Anglii :-)
Zastrzyk enegii dostałam. Teraz tylko czekam z niecierpliwością na USG za 3 tygodnie.

hej :)
witam sie i ja po Swiatecznie ;))

Hej kobitki, pogoda nie za fajna az sie wstawac nie chce, maz zawiozl mocz do badania teraz bede czekac do 14, a potem cos postanowie.... poki co poleze w lóżku i poobzeram sie bo cos apetyt z rana straszny...

no to trzymam &&&&&&&&&&&&& za dobre wyniki badan :)))

Właśnie wróciłam od midwife. Wszystkie wyniki w normie. Uffff bo już się martwiłam - naczytałam się tu o tych wszystkich infekcjach i już schize miałam że mnie też coś dolega.
I serduszko dała mi posłuchać...najpiękniejszy dźwięk.
Ze względu na to że córa się za lekka urodziła, będę miała 3 USG i prawdopodobnie jeszcze spotkanie z ginekologiem . Super! Pełna opieka jak nie w Anglii :-)
Zastrzyk enegii dostałam. Teraz tylko czekam z niecierpliwością na USG za 3 tygodnie.

super , ze jest ok !!!
ciesze sie bardzo , wiem jak to jest tez tak mam , ze po pozytywnej wizycie u gina , az gory moge przenosic :)))

dziewczyny mi jakos brzuszek nie rosnie , a rano to nawet maleje , ze w zyciu bym nie powiedziala , ze ja w ciazy jestem !!
jak to bylo u was w pierwszej ciazy ?? albo jest teraz do tych co sa pierwszy raz ?? tez tak macie ??
juz sie kurka stresuje :/ wiem glupia jestm , ale jakos nie moge sobie wyobrazic , ze tam dziecinka siedzi i ma miejsce jeszce jakies ...

Asionek nie stresuj sie ja w 20 tyg mialam malutki przy Juli a i teraz nie jest jakis duzy... nie kombinuj dziewczyno, maly brzuszek to duzo plusow, wspomnisz moje slowa w koncowce ciazy i po porodzie;-)

Asionek masz jeszcze czas! Wiem że przy drugiej ciąży brzuszek jest szybciej widoczny (ale nie wiem dlaczego tak się dzieje). Mi w pierwszej zaczął rosnąć w 5 miesiącu. Wybuliło mnie potem w 7 z dnia na dzień. Nie masz się czym martwić jak poza tym wszystko ok.

Asionek nie stresuj sie ja w 20 tyg mialam malutki przy Juli a i teraz nie jest jakis duzy... nie kombinuj dziewczyno, maly brzuszek to duzo plusow, wspomnisz moje slowa w koncowce ciazy i po porodzie;-)

Asionek masz jeszcze czas! Wiem że przy drugiej ciąży brzuszek jest szybciej widoczny (ale nie wiem dlaczego tak się dzieje). Mi w pierwszej zaczął rosnąć w 5 miesiącu. Wybuliło mnie potem w 7 z dnia na dzień. Nie masz się czym martwić jak poza tym wszystko ok.

dzieki dziewczyny !!!
chyba sie nakrecilam za bardzo patrzac na wasze fotki :) wiem , ze przy 2 ciazy jest innaczej , ale i tak jakis stres mnie zlapal :/
w kazdym razie dzieki za pocieche i dobrze wiedziec , ze tez tak mialyscie :))

Witampo świetach. Jestem objedzona orzechowcem i mazurkiem orzechowym :) i w ogóle zjadłabym wszystko co ma orzecha w sobie.

Anulka
też się obawiam zazdrości i tego , że nowa dzidzia będzie troszkę traktowana jak lalka przez starszą. Myślę i mam nadzieję, że jakoś damy sobie radę. Właśnie zastanawiam się czy nie posłać małej do żłobka albo jakiegoś klubu dziecięcego tak na 2h max w ciągu dnia, żeby się z dziećmi zaznajomiła bo placu zabaw u nas nietety brak :no: a mała jak widzi inne dziecko to od razu do niego leci. Poza tym wydaje mi się, że zazdrość to będzie bardziej o tatusia bo ostatnio tatuś jest najlepszy i najukochaańszy. Mama nie jest taka fajna bo nie może nosić na rękach i robić samolotu.

Asionek ciesz się, że masz mały brzuszek. Pewnie masz mocne mięśnie. Przy drugiej ciąży widać bardziej dlatego, że mięśnie są rozciągnięte i nie mają siły utrzymać brzuszka w środku. Może dzięki temu łatwiej wrócisz do formy po ciąży.

Mamuśka gratuluję :-)

reklama
Do góry