reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Robie w tym roku wielkanocne sniadanie sama, chcialam spedzic je tylko w trojke bo zawsze do tesciow wyjezdzamy, teraz troche dopiero zaczynam myslec co na stole powinno sie znalezc..

Co do ruchow to chcialabym juz poczuc cos mocniejszego bo u mnie to raz cos mnie smyrnie raz nie, to sa dopiero takie pierwsze odczucia, boje sie ze znowu slabo bede czula jak przy julce, jeszcze nie wiem gdzie mam lozysko..
a no i jeszcze na tych etapach ciaz nie ma co liczyc na reularne odczucia, jednego dnia mozemy czuc a przez kolejne dwa cisza...

Anulka - my też do stołu usiądziemy w trójkę więc co by nie wymyślać spytałam się co kto chce :-) młoda zamówiła sałatkę warzywną i jajka, mąż żurek a mi to w sumie wszytko jedno ;-)

sivi - mój się "strasznie ucieszył" na myśl o gotowaniu w Święta :-D

Pytam sie mojego chlopa co chce na sniadanie a on: obojetnie..;/ widze ze jest troche obrazony ze nie pojedziemy do jego rodzicow;/ musze sie wziasc za sprzatanie jak wroci bo jak tak dalej pojdzie to w syfie jesc bedziemy a wtedy nic raczej dobre nie bedzie;/

Dzień dobry
Ja od rana zabrałam się za przygotowanie świątecznego żarełka. I teraz chwilka przerwy i obiad trzeba zmajstrować. Pogoda taka ładna wolałabym iść na spacer.

Elifit Ja mam częste stany zapalne dróg moczowych przez kamicę nerkową i lekarz zalecił mi branie uroseptu. To jest lek ziołowy dostępny bez recepty i żaden z lekarzy których znam nie widział, żadnych przeciwwskazań więc brałam go regularnie przez okres ciąży i byłam zadowolona z efektów. No i koniecznie trzeba więcej pić. Teraz odpukać nic mi nie dolega ale pewnie do czasu.

Do jakiegoś spokojnego i nie zadymionego klubu bez tanecznych szaleństw i hałaśliwej muzyki można iść. Nie wydaje mi się to czymś złym. Ja byłam ze znajomymi na bilardzie w miłym spokojnym miejscu i było super, później poszłam na kręgle ale bałam się grać . Jednak dyskotece zdecydowanie mówię nie.

Lena cieszę się bardzo :-)

Dzień dobry,

Wróciłam właśnie od lekarza i moja infekcja tak cudnie się rozwinęła, że dołączam do grona Antybiotyko-Żerców ;-)

Aaaaa i zapomniałam dodać czuje wreszcie ruchy :cool2:

wspolczuje infekci i witam w klubie :wściekła/y:
gratuluje ruchow !!!

Yeyyyy :-D Wkroczyłyśmy właśnie w nowy etap naszych ciąż.. RUCHY!!! :)
Myślę, że możemy zacząć opowiadać jak je czujemy.

Ja pierwsza: Jak położę rękę to czuję fale, czasem takie puknięcia.. faza motylkowa już za mną :)

ja to czasami poczuje cos jak motylki wlasnie , albo takie rozpieranie ? nie wiem jak to opisa dokladnie ;-)

super wiadomosci, dobrze ze z dzidzia wszystko ok, duzo wypoczywaj i nie stresuj sie juz:-)

ja przygotowuje juz i chrzciny i swieta w jednym, jutro wieczorem wielkie wydarzenie, chrzciny mojego synka
troche mam stresa,

udanych chrzcin !!! :))))

Siedze w szlafroku i puszczam baczk na kanapie .Swieta jakie swieta?
Totalna dezorganizacja,jutro moze cos zrobie(ale nie napewno)Wszystkie loty ktore znalazlam dziekuje za pomoc,przerastaja moje mozliwosci finansowe i tak .A autobusem 24 godziny nie wchodzi w rachube tym bardziej ze musze leciec na cztery dni tylko.
I tak siedze i dumam dlaczego na nic nie mam ochoty.:dry:

reklama
Klementinka - odważna jesteś :-) my też chrzciliśmy córkę w Wielką Sobotę mam nadzieje, że nie robisz tego tak jak my podczas liturgii Wigilii Paschalnej z poświęceniem ognia, wody chrzcielnej ? Bo taka msza trwa ponad 1,5 godziny myślałam, że coś mnie trafi ...
no wlasnie na tej mszy:szok:
moze dasz jakies rady, jak dobrze sie przygotowac
mam zamiar mlodego polozyc spac kolo 17-18, potem tez byloby dobrze gdyby w kosciele spal
z nami bedzie jeszcze dwojka dzieci, jedno 2-letnie, drugie polroczne
mam nadzieje ze przezyjemy i dzieciaki szybko pojda spac po powrocie
ja pewnie razem z nimi hehehe

Do góry