reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Asionek dorosła to może i jest ale nie wiem czy dojrzała.. widać sie jeszcze nie wyszalała

Zupka mi pomaga wtedy leżenie najlepiej z mężem.. albo kołysanie biodrami.. ten kortyzol niestety siedzi w nas długo po stresie, dlatego też nerwica żołądka objawia się pare dni po stresującej sutyacji.. hmmm jak tak myślę o wczorajszym skręcie kiszek, to może właśnie stres był jego przyczyną :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry,

Wróciłam właśnie od lekarza i moja infekcja tak cudnie się rozwinęła, że dołączam do grona Antybiotyko-Żerców ;-)

Lena - strasznie się cieszę, że wszystko OK widzisz, trzeba było się niepotrzebnie nie stresować ;-)

elifit - kurcze siostrze chyba się należy pacnięcie w głowę na oprzytomnienie ;-)

Anulka - u mnie było to samo z młodą od początku ćpanie i urodziła się zdrowa, chociaż też zaczęłam plamić na samym początku. Wydaje mi się, że w moim przypadku bez wspomagaczy nie miałabym szansy na dzieci...

Aaaaa i zapomniałam dodać czuje wreszcie ruchy :cool2:

Yeyyyy :-D Wkroczyłyśmy właśnie w nowy etap naszych ciąż.. RUCHY!!! :)
Myślę, że możemy zacząć opowiadać jak je czujemy.

Ja pierwsza: Jak położę rękę to czuję fale, czasem takie puknięcia.. faza motylkowa już za mną :)

Jestem,jestem uffff.

Ku mojemu zdziwieniu pani doktor miała już wyniki Usg bez krwi oczywiście i wiecie co....Tym Nt powiedziała żeby nie zawracać sobie głowy bo jest w normie,a czasami Nt jest wyższe bo dzidziuś jest większy.
Tu chodzi o mnie ze mną jest problem,dlatego tylu techników mnie oglądało raz z prawej,raz z lewej strony,otóż mam przodujące łożysko i mogę zapomnieć o porodzie naturalnym.
Wyniki krwi będą w poniedziałek,jeśli coś będzie nie tak będzie dzwonić.Kolejna wizyta za 4 tyg.
Wskazania lekarza dużo odpoczywać,zero sprzątania,długiego stania np.przy garach no i zero sexu-HURRRAA(jakaś asexualna jestem)
Jesteście nieocenione-jak to dobrze,że Was mam!
super wiadomosci, dobrze ze z dzidzia wszystko ok, duzo wypoczywaj i nie stresuj sie juz:-)
jak samopoczucie dziewczyny? ja jem sniadanko i chyba na jakis spacer sie wybiore
ja przygotowuje juz i chrzciny i swieta w jednym, jutro wieczorem wielkie wydarzenie, chrzciny mojego synka
troche mam stresa,
Anulka super że dzidizuś puka! Mój faluje :-D i zgadzam się co do tabletek, czasem chodzi, tak jak u mnie, o za mały poziom hormonu i zdrowych zarodków nie da organizm rady utrzymać.. ja pewnie samoistnie poroniłam wiele razy.
oj ja wam zazdroszcze tych ruchow, ja dopiero w 13 tc jestem wiec na ruchy jeszcze poczekam
pamietam z Jasiem, najpierw czulam jakby takie male rybki plywaly mi w brzuszku, potem to juz byly kuksance
ja pewnie najwczesniej poczuje za jakies 3 tygodnie

dziewczyny wspolczuje wam infekcji ale dobrze ze wykryte i leczone

wracam do garow, bleeee

Ja na nogach od świtu. Żurek ugotowany, sałatka zrobiona, placek jest, jeszcze tylko jajka z córą pomalujemy i jesteśmy gotowe do naszych małych świąt.
Bez rodziny święta to nie są prawdziwe święta. Najgorsze są Bożonarodzeniowe, bo te Wielkanocne chociaż pogoda i wiosna rekompensuje.

Ja wcześniej czułam mocne kuksańce, a teraz to ledwo pukanie albo motylki i to rzadko, jak się dobrze skupie.

Ostatnia edycja:
Klementinka - odważna jesteś :-) my też chrzciliśmy córkę w Wielką Sobotę mam nadzieje, że nie robisz tego tak jak my podczas liturgii Wigilii Paschalnej z poświęceniem ognia, wody chrzcielnej ? Bo taka msza trwa ponad 1,5 godziny myślałam, że coś mnie trafi ...

ja wole Wielkanoc niz BN, wlasnie dlatego ze jest cieplo i slonecznie ( zazwyczaj ).
Sivi szybko poszlo, ja jeszcze nic nie ugotowalam. chyba dzis wezme sie za zurek

reklama
Do góry