reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Klementinka - tylko spokój Cię uratuje :cool2: u mnie młoda miała 5 m-cy więc myślałam, że tam jajko zniosę tyle to trwało, połowę mszy się darła ;-)

jak możesz to nakarm tuż przed i może go wymęcz jakimś spacerem czy coś w tym stylu, żeby spał :tak:

reklama
Jestem,jestem uffff.

Ku mojemu zdziwieniu pani doktor miała już wyniki Usg bez krwi oczywiście i wiecie co....Tym Nt powiedziała żeby nie zawracać sobie głowy bo jest w normie,a czasami Nt jest wyższe bo dzidziuś jest większy.
Tu chodzi o mnie ze mną jest problem,dlatego tylu techników mnie oglądało raz z prawej,raz z lewej strony,otóż mam przodujące łożysko i mogę zapomnieć o porodzie naturalnym.
Wyniki krwi będą w poniedziałek,jeśli coś będzie nie tak będzie dzwonić.Kolejna wizyta za 4 tyg.
Wskazania lekarza dużo odpoczywać,zero sprzątania,długiego stania np.przy garach no i zero sexu-HURRRAA(jakaś asexualna jestem)
Jesteście nieocenione-jak to dobrze,że Was mam!

Kochana trzymałam kciuki za małego groszka i za Ciebie oczywiście :)

ja w dalszym ciagu nic nie czuje :no: wiem tylko kiedy sie denerwuje

Klementinka - tylko spokój Cię uratuje :cool2: u mnie młoda miała 5 m-cy więc myślałam, że tam jajko zniosę tyle to trwało, połowę mszy się darła ;-)

jak możesz to nakarm tuż przed i może go wymęcz jakimś spacerem czy coś w tym stylu, żeby spał :tak:

Zupka ja też niby nic nie czuję wczoraj takie bąbelki po brzuchu mi łaziły ale ja nie wiem czy to to :(Dziś zapytam lekarza bo idę na wizytę kontrolną i ładnie go poproszę żeby zajżał może już będzie widać czy to siusiak czy ciastko z dziurką jak mówi mój m :)))
Ja w pracy:(( Większość już poszła do domu a ja oczywiście zoatsłam na posterunku, ale o 14tej się zrywam bo trza kaczkę umyć :))

Odebrałam wyniki..

No i jest infekcja, leukocyty w moczu 500/ul!!!:szok: Norma to jest 3-5/ul. Bakterie bardzo liczne, nieliczne fosforany. Byłam u lekarza, biorę furagin.. piję żurawinkę

Ostatnia edycja:
Siedze w szlafroku i puszczam baczk na kanapie .Swieta jakie swieta?
Totalna dezorganizacja,jutro moze cos zrobie(ale nie napewno)Wszystkie loty ktore znalazlam dziekuje za pomoc,przerastaja moje mozliwosci finansowe i tak .A autobusem 24 godziny nie wchodzi w rachube tym bardziej ze musze leciec na cztery dni tylko.
I tak siedze i dumam dlaczego na nic nie mam ochoty.:dry:

moze sobie odpusc Karolina ?? w tym stanie autokar odpada na pewno
a samolot z przesiadka , sama i jeszcze za kupe kasy to sama wiesz :/
rodzinka napewno zrozumie

Odebrałam wyniki..

No i jest infekcja, leukocyty w moczu 500/ul!! Norma to jest 3-5/ul. Bakterie bardzo liczne, nieliczne fosforany. Byłam u lekarza, lecę po furagin.

ja mialam 154 000 a norma do 10 000 !!
porazka nie
bierz leki i powinno byc lepiej :)

moze sobie odpusc Karolina ?? w tym stanie autokar odpada na pewno
a samolot z przesiadka , sama i jeszcze za kupe kasy to sama wiesz :/
rodzinka napewno zrozumie

karola,pisalam Ci to samo....ja uwazam ze nie powinnas jechac/leciec tak daleko...i to sama...
wiem ze wypada,ale kurde zebys potem sobie w brode nie plula....
tez jestem zdania ze rodzina powinna zrozumie...

dziewczyny,upiekalam tak pyszna karkowe ze normalnie aaaaaaaa!!!!!
ogladalam ostatnio program gdzie facet pokazywal prawidlowy sposob peklowania miesa...
zaryzykowalam i juz nigdy z tego przepisu nie zrezygnuje!!!!!!!!!!

zaraz go wpisze na nasz kulinarny watek jakby ktoras chciala podpatrzec...

życze Wam dziewczynki Wesołych Świąt , wszystkim i każdej z osobna wspaniałej ciąży i szczęśliwego rozwiązania. Czasami Was podczytuje (mogę?). Jeszcze niedawno coś tu bazgrałam ale dla mnie los okazał sie okrutny.Mimo tego ciesze się Waszym szczęściem . Pozdrawiam

karola,pisalam Ci to samo....ja uwazam ze nie powinnas jechac/leciec tak daleko...i to sama...
wiem ze wypada,ale kurde zebys potem sobie w brode nie plula....
tez jestem zdania ze rodzina powinna zrozumie...

dziewczyny,upiekalam tak pyszna karkowe ze normalnie aaaaaaaa!!!!!
ogladalam ostatnio program gdzie facet pokazywal prawidlowy sposob peklowania miesa...
zaryzykowalam i juz nigdy z tego przepisu nie zrezygnuje!!!!!!!!!!

zaraz go wpisze na nasz kulinarny watek jakby ktoras chciala podpatrzec...

ja sie pisze :))) chyba nawet prosilam o ten przepis , ale nie doczytalas hehe

życze Wam dziewczynki Wesołych Świąt , wszystkim i każdej z osobna wspaniałej ciąży i szczęśliwego rozwiązania. Czasami Was podczytuje (mogę?). Jeszcze niedawno coś tu bazgrałam ale dla mnie los okazał sie okrutny.Mimo tego ciesze się Waszym szczęściem . Pozdrawiam

Tobie rowniez !!! jasne , ze mozesz wpadac do nas czytac , a nawet jak masz chec to i pisac z nami :))

moze to lepsza taktyka, zmecze go zeby spal
w razie czego mozemy siedziec w zakrystii
po mszy ksiadz nas jeszcze zaprosil na swiecone jajo, chleb i wino mszalne:-D
to ostatnie sobie odpuszcze

Odebrałam wyniki..

No i jest infekcja, leukocyty w moczu 500/ul!!!:szok: Norma to jest 3-5/ul. Bakterie bardzo liczne, nieliczne fosforany. Byłam u lekarza, biorę furagin.. piję żurawinkę
oby szybko przeszlo, dobrze ze masz juz leki

ja nadal fruwam miedzy zelazkiem, odkurzaczem i kuchnia
nie widze sensu tych swiat, czlowiek sie naharuje, potem obezre, przytyje i ze zmeczenia nie bedzie mial na nic sily
chyba cos robie nie tak

Witam z rańca!
Obudził mnie dzisiaj o 5:30 rano głupi sms z reklamą i już miałam po spaniu wrrrr zła jestem.
Dziękuje Wam serdecznie za wsparcie!
Kurcze Wy o gotowaniu,pieczeniu itd. a u nas tylko jeden dzień świąt,tylko niedziela,więc nie szaleję.Nikt nas nie zaprosił,my nikogo też,będzie tylko moja mama,więc nie robię nic-no może tylko sałatkę jarzynową bo uwielbiam i dla Leszka galaretkę z kurczaka,ciasto kupię i tyle.
W poniedziałek kończą się ferie dziewczynką wszystko wraca do normy.
Zastanawiam się teraz bo stanęły pod znakiem zapytania nasze wakacje mamy zarezerwowane od 20-28 czerwca i teraz nie wim,wynajęliśmy mieszkanie na Florydzie zapłaciliśmy zaliczkę i tu sruuu takie wieści ach ze mną to tak zawsze-Jak sierota do tańca:-)
Zapomniałam się pochalić od początku ciązy przytyłam 1.5kg-chyba nie żle co? Czy o 1.5 za dużo??

Ostatnia edycja:
reklama

Anulka wspolczuje ogromnie, badz dobrej mysli. trzymam kciuki

Do góry