Asionek31
Fanka BB :)
Mamuśka kciuki trzymam na sobotę.. a powiedz mi jeszcze, ty w poprzedniej ciąży brałaś progesteron? Bo ja ci powiem że brałam od samego początku do końca I trymestru.. gdyż przed leczeniem miałam niewydolność drugiej fazy cyklu i dlatego nie zachodziłam przez tyle lat w ciążę (2 lata współżyliśmy bez zabezpieczenia). Nie zawierzałam więc organizmowi tylko od razu duphaston, aha i zaszłam też po duphastonie. Teraz jakbyś była w ciąży to lepiej bierz, nie zaszkodzi a pomóc może. :*
rabbit gratuluję księżniczki!!! :-)
Mamuśka emm na receptę, ale warto brać.. jak powiesz ginkowi o poronieniu to ci automatycznie przepisze.. z tego co mówisz że mało hormonów to mogło ciałko żółte niewydolne być i dlatego mało proge było... na wywołanie okresu co bierzesz? luteinę? to też jest proge.. jeśli masz w domu to bierz, jak okres przyjdzie to przyjdzie, ale jak jesteś w ciąży to nie przyjdzie :-)
Moja owulka była jakiś tydzień niecały po świętach, sylwestrowy dzidziuś hehe, bo miałam 21dniowy cykl po duphastonie. Więc jak najbardziej mogłaś teraz zajść![]()
nie obraz sie , ale raczej nie doradzalabym brania komus jakiegokolwiek leku bez wizyty u lekarza i badan
tak naprawde poronienie moze zdarzyc sie kazdemu bez konkretnej przyczyny i nie trzeba brac od razu lekow
to w Pl daja luteine dupka i inne , jak cukierki dla kazdej prawie kobiety
ja tez poronilam ... nie wiem czemu i nic nie bralam , lekarz tez nie zalecal , teraz jestem w ciazy , udalo sie szybko zajsc w nastepna i jak narazie jest ok
co innego jak kobieta dlugo sie stara zajsc , nie moze , a jak juz to roni za kazdym razem
z tego co wiem Mamusia pierwszy raz poronila
ma juz dziecko zdrowe i ciaza bez jakis problemow
skoro na wizytach lekarz nic nie dal to i ja na wlasna reke nie bralabym nic
nie wiem skad ta "moda" na to zeby brac leki od razu i bardzo czzsto bez wiedzy lekarza , co widac na forach :/