reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Mamuśka kciuki trzymam na sobotę.. a powiedz mi jeszcze, ty w poprzedniej ciąży brałaś progesteron? Bo ja ci powiem że brałam od samego początku do końca I trymestru.. gdyż przed leczeniem miałam niewydolność drugiej fazy cyklu i dlatego nie zachodziłam przez tyle lat w ciążę (2 lata współżyliśmy bez zabezpieczenia). Nie zawierzałam więc organizmowi tylko od razu duphaston, aha i zaszłam też po duphastonie. Teraz jakbyś była w ciąży to lepiej bierz, nie zaszkodzi a pomóc może. :*

rabbit gratuluję księżniczki!!! :-)

Mamuśka emm na receptę, ale warto brać.. jak powiesz ginkowi o poronieniu to ci automatycznie przepisze.. z tego co mówisz że mało hormonów to mogło ciałko żółte niewydolne być i dlatego mało proge było... na wywołanie okresu co bierzesz? luteinę? to też jest proge.. jeśli masz w domu to bierz, jak okres przyjdzie to przyjdzie, ale jak jesteś w ciąży to nie przyjdzie :-)

Moja owulka była jakiś tydzień niecały po świętach, sylwestrowy dzidziuś hehe, bo miałam 21dniowy cykl po duphastonie. Więc jak najbardziej mogłaś teraz zajść :)

nie obraz sie , ale raczej nie doradzalabym brania komus jakiegokolwiek leku bez wizyty u lekarza i badan
tak naprawde poronienie moze zdarzyc sie kazdemu bez konkretnej przyczyny i nie trzeba brac od razu lekow
to w Pl daja luteine dupka i inne , jak cukierki dla kazdej prawie kobiety
ja tez poronilam ... nie wiem czemu i nic nie bralam , lekarz tez nie zalecal , teraz jestem w ciazy , udalo sie szybko zajsc w nastepna i jak narazie jest ok
co innego jak kobieta dlugo sie stara zajsc , nie moze , a jak juz to roni za kazdym razem :(

z tego co wiem Mamusia pierwszy raz poronila
ma juz dziecko zdrowe i ciaza bez jakis problemow
skoro na wizytach lekarz nic nie dal to i ja na wlasna reke nie bralabym nic
nie wiem skad ta "moda" na to zeby brac leki od razu i bardzo czzsto bez wiedzy lekarza , co widac na forach :/

reklama
dziewczyny.. a ja wpadam w paranoje jakąś.. wydaje mi się że mam zapalenie pęcherza albo coś :-( non stop mi się siku chce, ale nie piecze jak sikam tylko mnie tak pojedynczo ukłuje... nie sikam kropelkami tylko normalnie, ale cały czas czuję w dole że mi się sikać chce.. wiem że macica uciska i wogóle ale z tego co wiem to w I i III trymestrze sie biega do łazienki a ja jestem w II trymestrze. Brzuch już rzeczywiście mam duży i przodozgięcie macicy więc w sumie już nie wiem co mam myśleć..

A najgorsze że teraz święta i nic nie zrobie teraz tylko badania po świętach a tu tyle czasu paranoi wytrzymaj ehhh :-(

Elifit powiem ci , ze ja myslalam , ze to normalne wlasnie takie czeste sikanie i ten ucisk
poszlam na badania i co ?? mam infekcje :/
a zero innych objawow !! nic ... w zyciu bym na to nie wpadla
teraz biore te leki i jest roznica rzeczywiscie nie ma juz tego uscisku i wiecznego wrazenia , ze sie chce siku
aha sikalam normalnie , moze nie za kazdym razem silnym strumieniem , bo jak sie tyle lata to i nie ma czym sikac , ale nie kropelkami
poczekaj troche jak nie przejdzie idz zrob mocz
a na razie duzo naturalnej witaminy C
zurawine
i minimum 3 litry dziennie pij :)

Asionek wiesz ja na pewno bym nic nie wzięła na własną rękę, tym bardziej w mojej sytuacji, ale moja znajoma tez poroniła raz i po miesiącu była juz w ciązy i od razu dostała dupka !!!!! tak u nas jest ze przewaznie lekarze po poronieniu nawet jednym dają na wszelki wypadek,

Mamusia ja znam mase dziewczyn i drugie tyle na forach pisalo , ze biora dupka lub luteine ot tak
nie mialy poronienia , ani nic takiego , ciaza normalna nie zagrozona , a lekarz przepisal im te leki :szok: dla mnie to chore :/ sorki , ale po co to ?? czasami lepiej poronic , ze tak napisze
organizm sam wie co robi , a moze fasolka miala mase wad i pozniej i tak by dziecko umarlo ??
siorka miala zdrowa normalna ciaze , nigdy nie poronila i na pierwszej wizycie gin tez jej dal tabsy ... nie brala ich oczywscie , ale po co to ??

dziewczyny pytanie z innej beczki.. poszłybyście w ciąży na dyskotekę, do zatłoczonego klubu? W I trymestrze? Bo nie wiem czy mi się wydaje że odmiennie myślę, ale ja bym nie poszła a moja siostra idzie.. i się martwie

elifit miałam koleżankę uzaleznioną od dyskotek śmigała co sobota,póżniej to juz pewnie dziwnie wyglądała z bębenkiem.Ja bym nie ryzykowała.
Dobra kochane ja palę maszynę i wyruszam do lekarza 45 min drogi przede mną więc zadzieram kiecę i lecę.Dam znać jak wrócę!!

Mamuśka masz u mnie dożywotną dostawę teścików na płeć!!!:-)

elifit ja bym nie poszla... wiadomo jak to jest w dyskotece ktoś może wpaść Ci na brzuszek, ręką przypadkiem uderzyć... nie, nic z tych rzeczy....
Lena fajnie Ty do lekarza, a my pomału do spania się szykujemy - eh ta różnica czasowa :-)

nie obraz sie , ale raczej nie doradzalabym brania komus jakiegokolwiek leku bez wizyty u lekarza i badan
tak naprawde poronienie moze zdarzyc sie kazdemu bez konkretnej przyczyny i nie trzeba brac od razu lekow
to w Pl daja luteine dupka i inne , jak cukierki dla kazdej prawie kobiety
ja tez poronilam ... nie wiem czemu i nic nie bralam , lekarz tez nie zalecal , teraz jestem w ciazy , udalo sie szybko zajsc w nastepna i jak narazie jest ok
co innego jak kobieta dlugo sie stara zajsc , nie moze , a jak juz to roni za kazdym razem :(

z tego co wiem Mamusia pierwszy raz poronila
ma juz dziecko zdrowe i ciaza bez jakis problemow
skoro na wizytach lekarz nic nie dal to i ja na wlasna reke nie bralabym nic
nie wiem skad ta "moda" na to zeby brac leki od razu i bardzo czzsto bez wiedzy lekarza , co widac na forach :/
zgadza sie
czesto tez zdarza sie ze te leki podtrzymuja ciaze, ktora nie ma szans rozwoju, wtedy jest tragedia gdy okazuje sie ze serduszko nie bije, lub dziecko nie rosnie
moja znajoma uwaza ze winne sa testy ciazowe bo dzieki nim wiemy o ciazy juz nawet w 4, 5 tygodniu a czesto wtedy sa naturalne poronienia o ktorych kiedys kobiety nawet nie wiedzialy
podobno kazda z nas mogla poronic nie wiedzac o tym
dziewczyny.. a ja wpadam w paranoje jakąś.. wydaje mi się że mam zapalenie pęcherza albo coś :-( non stop mi się siku chce, ale nie piecze jak sikam tylko mnie tak pojedynczo ukłuje... nie sikam kropelkami tylko normalnie, ale cały czas czuję w dole że mi się sikać chce.. wiem że macica uciska i wogóle ale z tego co wiem to w I i III trymestrze sie biega do łazienki a ja jestem w II trymestrze. Brzuch już rzeczywiście mam duży i przodozgięcie macicy więc w sumie już nie wiem co mam myśleć..

A najgorsze że teraz święta i nic nie zrobie teraz tylko badania po świętach a tu tyle czasu paranoi wytrzymaj ehhh :-(
w DE sa takie paseczki pokazujace poziom PH do kupienia w aptece, mi gin kazal samej kontrolowac raz w tyg poziom ph
jak jest za wysoki oznacza zapalenie, moze sprobuj cos takiego znalezc, uspokoisz sie na swieta
dziewczyny pytanie z innej beczki.. poszłybyście w ciąży na dyskotekę, do zatłoczonego klubu? W I trymestrze? Bo nie wiem czy mi się wydaje że odmiennie myślę, ale ja bym nie poszła a moja siostra idzie.. i się martwie
twoja siostra tez jest w ciazy? ale fajnie:-)
na dyskoteke chyba bym nie poszla, choc z Jaskiem w 4 miesiacu bylam na koncercie 1,2,3
pod scena oczywiscie nie siedzialam tylko z tylu grzecznie na krzeselku ale muzyczki posluchalam
tylko to byl bardzo maly koncert, wiec bylo spokojnie
na dyskotece jest za tloczno i to moze byc niebezpieczne
elifit miałam koleżankę uzaleznioną od dyskotek śmigała co sobota,póżniej to juz pewnie dziwnie wyglądała z bębenkiem.Ja bym nie ryzykowała.
Dobra kochane ja palę maszynę i wyruszam do lekarza 45 min drogi przede mną więc zadzieram kiecę i lecę.Dam znać jak wrócę!!

Mamuśka masz u mnie dożywotną dostawę teścików na płeć!!!:-)
trzymam kciuki

reklama
pysia no wlasnie, a przez bardzo czule testy dowiadujemy sie bardzo szybko i juz czujemy sie w ciazy, co niestety czasami zle sie konczy
nie chce sie wydac nieczula bo uwazam ze ciaza to ciaza ale np w 5 tyg wszystko moze sie zdarzyc
wlasnie taki paseczek zamaczasz w sluzie i pokazuje ph, podwyzszone oznacza stan zapalny i trzeba do ginka

Do góry