reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Lena a to będzie Twoje 3 dziecko? Super. zawsze mi się podobał taki model rodziny :-) o to będzie problem jak jedna corcia chce siostrę, a druga brata :-)
A ja na allegro gdzieś widzialam za 150zł taki test :szok::szok::szok:

Lecę trochę poleżeć

Ja 150 zł tez bym nie dała-masz rację.
Tak to będzie trzecie dziecko tak na pocieszenie,ale na razie więcej stresu niz radości - łobuziak jeden!
Lenka spokojnie wiem , ze ci ciezko ale spokojnie !!
poczekaj na wizyte i jakies wyjasnienia
do tego zrbilas krew tak ?? niedlugo beda wyniki napewno
dobrze dziewczyny pisaly , ze chyba teraz norma jest do 2,5mm
szkoda tylko , ze zamiast tobie powiedziec co i jak , to sie wymieniali , bo wsumie moglo byc tak , ze jakis szkolenia albo jednemu wyszlo wiecej to zawolal kolege
ja jestem za tym zeby mowic co i jak od razu i tlumaczyc !! a tak stresuja kobiety bez sensu :((

co do RWT to masakra , wlasnie ogladam :/ te baby sa pokopane jak tak mozna :((

Pani w labie powiedziała,że wyniki będą w poniedziałek tylko u nas to troche inaczej działa i wyniki przekazuje lekarz na badaniu.

Coś tu naprodukowałam,ale nie umiem cytować kilku wypowiedzi och....:baffled:

reklama
bedzie dobrze Lenka !!

a cytowanie wielu postow to masz obok cytuj na pasku ostatni od prawej taki plusik i to zaznaczasz przy kazdym poscie ktory chcesz cytowac
pozniej tylko odpowiedz i masz cytaty :)))

a mnie się chcę laysów czarnych chilly.....mniam

dzięki dziewczyny.... mam nadzieję że infekcja szybko zniknie....nawet nie wiem czego dotyczy ta infekcja

a mnie się chcę laysów czarnych chilly.....mniam

dzięki dziewczyny.... mam nadzieję że infekcja szybko zniknie....nawet nie wiem czego dotyczy ta infekcja
MNie się wczoraj zachciało takich zwykłych kukurydzianych

bedzie dobrze Lenka !!

a cytowanie wielu postow to masz obok cytuj na pasku ostatni od prawej taki plusik i to zaznaczasz przy kazdym poscie ktory chcesz cytowac
pozniej tylko odpowiedz i masz cytaty :)))
No to próba czy informacja mózg znalazła hihi

Witajcie kochane,
Przed świetami to pełno roboty w domu, Ja juz mam z głowy sprzątanie, zostaje jedynie kwestia gotowania, ale przeważnie to my na domach wiec w domu nie wiele musi być :-)
Więc i Wy pewnie macie co robić , ale sie nie przemęczać proszę jednak :)

rabbit kochanie bardzo sie cieszę ze bedziesz miec córeczkę, a jak bedą dwie to juz w ogólę kosmos :) tez bym chciała bliźniaki:)
Lena nie ma co sie na zapas martwić, trzymam kciuki aby wszystko było w jak najlepszym porządku !!!!!!!!!!!&&&&&&&&&&&

ja nadal nie mam @, test w sobotę, chyba ze dostane wcześniej, juz ponad 5 tygodni , w sumie to juz powinien być ale może też tak być ze trzeba bedzie wywoływać jak test bedzie negatywny a za tydzien nie bedzie!! No zobaczymy jak sie sytuacja potoczy, brzuch boli raz dziennie i ustaje- nigdy tak nie mialam( oprócz ciąż) ale teraz to wszystko juz jest możliwe!!!!
Po za tym, jak tak dziś o tym myślałam to mnie sie wydaje ze dziecko ży ło bardzo krótko, bo pamietacie jak od 6 tygodnia mialam mdłości, i wymioty?? w 7 tygodniu poszłam na pierwszą wizytę i juz od 8 tygodnia czułam sie coraz lepiej, mdłości ustąpiły prawie całkowicie, a juz w 9 tygodniu na wizycie lekarka włączała głośnik i słychać było tylko szum, nie było słychać bicia serca, wiec mnie sie wydaje ze dziecko umarło i poziom hormonu spadał dlatego nudnośći z dnia na dzien całkowicie ustały, NO wiec jak teraz zrobię test to raczej wątpie czy jesli wyjdzie pozytywny to bedzą to jeszcze hormony z poprzedniej!! Przepraszam ale sie rozpisałam !!!!! :)

Pogłaskajcie ode mnie brzuszki :)

Lena, to chociaz jedna corcie uszczesliwisz:) Ale mysle ze druga tez jak zobaczy taka mala laleczke, to oszaleje:-) I fajnie, ze masz juz takie duze pannnice do pomocy:tak:

I widze ze na starosc mozna sie jeszcze czegos dowiedziec:) - nawet nie slyszalam o takich testach na plec:szok: Ciekawe co tam w siuskach takiego moze byc, ze mialoby wskazywac na plec dziecka????

A wiecie ze ja sobie cukinie usmazylam przez Was???? Dobrze ze czesto kupuje i akurat mialam w lodowce:-D
I dobrze ze sie w koncu zaczynam dobrze czuc, bo mam zamiar upiec ze 3 ciasta na swieta (tak to idziemy do tesciowej wiec na gotowe) i dzisiaj sobie postanowilam placki na miodownik zrobic, a jutro jakiegos mazurka i moze babke...

Tylko lece najpierw obiad szybko zmajstrowac:-)

Mamuska, wlasnie myslalam dzisiaj o Tobie tylko zapomnialam zapytac jak z ta @... Wiesz tez mialam taki dylemat jak mi pozytywny test wyszedl, czy to nie hormony z poprzedniej ciazy, wiec staralam sie nie nakrecac, tylko poszlam poziom hcg zbadac i byla jasnosc:-) tak ze wiesz, jakby co to zrob najlepiej dwukrotnie bete i bedzie wiadomo:tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane,
Przed świetami to pełno roboty w domu, Ja juz mam z głowy sprzątanie, zostaje jedynie kwestia gotowania, ale przeważnie to my na domach wiec w domu nie wiele musi być :-)
Więc i Wy pewnie macie co robić , ale sie nie przemęczać proszę jednak :)

rabbit kochanie bardzo sie cieszę ze bedziesz miec córeczkę, a jak bedą dwie to juz w ogólę kosmos :) tez bym chciała bliźniaki:)
Lena nie ma co sie na zapas martwić, trzymam kciuki aby wszystko było w jak najlepszym porządku !!!!!!!!!!!&&&&&&&&&&&

ja nadal nie mam @, test w sobotę, chyba ze dostane wcześniej, juz ponad 5 tygodni , w sumie to juz powinien być ale może też tak być ze trzeba bedzie wywoływać jak test bedzie negatywny a za tydzien nie bedzie!! No zobaczymy jak sie sytuacja potoczy, brzuch boli raz dziennie i ustaje- nigdy tak nie mialam( oprócz ciąż) ale teraz to wszystko juz jest możliwe!!!!
Po za tym, jak tak dziś o tym myślałam to mnie sie wydaje ze dziecko ży ło bardzo krótko, bo pamietacie jak od 6 tygodnia mialam mdłości, i wymioty?? w 7 tygodniu poszłam na pierwszą wizytę i juz od 8 tygodnia czułam sie coraz lepiej, mdłości ustąpiły prawie całkowicie, a juz w 9 tygodniu na wizycie lekarka włączała głośnik i słychać było tylko szum, nie było słychać bicia serca, wiec mnie sie wydaje ze dziecko umarło i poziom hormonu spadał dlatego nudnośći z dnia na dzien całkowicie ustały, NO wiec jak teraz zrobię test to raczej wątpie czy jesli wyjdzie pozytywny to bedzą to jeszcze hormony z poprzedniej!! Przepraszam ale sie rozpisałam !!!!! :)

Pogłaskajcie ode mnie brzuszki :)

Mamuśka dziękuję za kciukasy.
Moim zdaniem z kolejna ciążą powinnaś poczekać,ja byłam tak zdeterminowana po pierwszym poronieniu w sierpniu,że juz w pażdzierniku zobaczyłam 2 krechy na teście,ale moja radośc trwała zaledwie kilka dni.Moja pani doktor powiedziała wtedy,że powinnam odczekać pomimo,że strasznie chcę,ponieważ enomerium musi się odbudować,żeby wszystko potoczyło się pomyślnie.Oczywiście trzymam kciuki za Ciebie tak mocno,że aż bolą,ale słonko daj sobie czas.
Ja w pierwszej ciąży też tak miałam,że czułam sie paskudnie,cycki bolały,mdliło mnie i wogóle,aż tu pewnego dnia cycki zrobiły sie mięciutkie i przestały boleć,ogólnie przestałam się czuc jak w ciązy i klops.

Ostatnia edycja:
tak własnie planowałam zrobić, jak wyjdzie pozytywny to zrobię bete i zobaczę czy spada czy rośnie ;)
Kurcze a tu do soboty jeszcze tyle czasu, ale wytrzymam ( mąz kazał na siebie z testem czekać ) a że wraca jutro wieczorem to dopiero w sobotę rano robię, mam 5 testów aż !!

Lena, to chociaz jedna corcie uszczesliwisz:) Ale mysle ze druga tez jak zobaczy taka mala laleczke, to oszaleje:-) I fajnie, ze masz juz takie duze pannnice do pomocy:tak:

I widze ze na starosc mozna sie jeszcze czegos dowiedziec:) - nawet nie slyszalam o takich testach na plec:szok: Ciekawe co tam w siuskach takiego moze byc, ze mialoby wskazywac na plec dziecka????

A wiecie ze ja sobie cukinie usmazylam przez Was???? Dobrze ze czesto kupuje i akurat mialam w lodowce:-D
I dobrze ze sie w koncu zaczynam dobrze czuc, bo mam zamiar upiec ze 3 ciasta na swieta (tak to idziemy do tesciowej wiec na gotowe) i dzisiaj sobie postanowilam placki na miodownik zrobic, a jutro jakiegos mazurka i moze babke...

Tylko lece najpierw obiad szybko zmajstrowac:-)

Mamuska, wlasnie myslalam dzisiaj o Tobie tylko zapomnialam zapytac jak z ta @... Wiesz tez mialam taki dylemat jak mi pozytywny test wyszedl, czy to nie hormony z poprzedniej ciazy, wiec staralam sie nie nakrecac, tylko poszlam poziom hcg zbadac i byla jasnosc:-) tak ze wiesz, jakby co to zrob najlepiej dwukrotnie bete i bedzie wiadomo:tak:

Są,są jestem pewna,że macie ten sam asortyment co my,więc a każdej aptece dostaniesz test nazywa się BOY OR GIRL kosztuje nieco ponad 30$,i można się pobawić.

reklama
Lena, oj wiem ze to za wczesnie ale to nie było planowane !!!! chciałam i to bardzo juz zajść w ciązę ale nie zaraz po zabiegu, powiem szczerze ze jak sie okaze to prawdą to owulacje musiałam miec 3 tygodnie po zabiegu, i to tylko raz nas poniosło, potem to juz z zabezpieczeniem !!!! Ale ten jeden raz wystarczy !!!!!!!
uciesze sie jak bedzie I kreska i jak bedą II !!!!! :)

Do góry