reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

a mnie się chcę laysów czarnych chilly.....mniam

dzięki dziewczyny.... mam nadzieję że infekcja szybko zniknie....nawet nie wiem czego dotyczy ta infekcja

tez bym zjadla , ale u nas nie ma :/
tez mam infekcje biore antybiotyk i globulki ...

tak własnie planowałam zrobić, jak wyjdzie pozytywny to zrobię bete i zobaczę czy spada czy rośnie ;)
Kurcze a tu do soboty jeszcze tyle czasu, ale wytrzymam ( mąz kazał na siebie z testem czekać ) a że wraca jutro wieczorem to dopiero w sobotę rano robię, mam 5 testów aż !!

czesc Mamusia :)
nie wiem ja badalam poziom Bhcg po poronieniu zeby sprawdzic czy ladnie spada to juz na 3 dzien nie bylo nic :(
takze u ciebie tym bardziej nie powinno byc hormonow juz
a owulke tez mialam po poronieniu szybko , bo wlasnie po ok. 3 tyg.
sama ciekawa jestem co u ciebie ?? napisz nam koniecznie jak juz test zrobisz :))

reklama
Mamuśka kciuki trzymam na sobotę.. a powiedz mi jeszcze, ty w poprzedniej ciąży brałaś progesteron? Bo ja ci powiem że brałam od samego początku do końca I trymestru.. gdyż przed leczeniem miałam niewydolność drugiej fazy cyklu i dlatego nie zachodziłam przez tyle lat w ciążę (2 lata współżyliśmy bez zabezpieczenia). Nie zawierzałam więc organizmowi tylko od razu duphaston, aha i zaszłam też po duphastonie. Teraz jakbyś była w ciąży to lepiej bierz, nie zaszkodzi a pomóc może. :*

Na pewno napiszę, nie ma innej opcji :) Jak coś to będziemy miec prezent na swięta,
Ale sie pięknie na dworku zrobiło prawda??? Ja bardzo lubię ten czas, wszystko sie rodzi do życia, uwielbiam ten gwar dzieciaczków na placu zabaw:)
Przyznam sie szczerze ze nie wiedzialam o takim tescie zeby sprawdzić płeć,,,, i sie zastanawiam jak on wykrywa czy to chłopiec czy dziewczynka !!:szok:

Elifit nie brałam progesteronu, ciąża była bez problemów,żądnych leków nie zażywałam, a duphaston jest tylko na recepte ?????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
rabbit gratuluję księżniczki!!! :-)

Mamuśka emm na receptę, ale warto brać.. jak powiesz ginkowi o poronieniu to ci automatycznie przepisze.. z tego co mówisz że mało hormonów to mogło ciałko żółte niewydolne być i dlatego mało proge było... na wywołanie okresu co bierzesz? luteinę? to też jest proge.. jeśli masz w domu to bierz, jak okres przyjdzie to przyjdzie, ale jak jesteś w ciąży to nie przyjdzie :-)

Moja owulka była jakiś tydzień niecały po świętach, sylwestrowy dzidziuś hehe, bo miałam 21dniowy cykl po duphastonie. Więc jak najbardziej mogłaś teraz zajść :)

Ostatnia edycja:
mamuśka23 no kibicuję Tobie mocno,bez względu na ilość kresek!

Za 3 godz.wizyta u pani doktor,spróbuję ją podpytać,ale znając ją jest strasznie powściągliwa w opiniach,więc zobaczymy.

Ja też po poronieniach miałam podejrzenie za małej wartości progesteronu,ale na początku ciąży tj.4tydz i 2 dzień pobrano mi krew na poziom właśnie tego hormonu i okazało się,że jest idealnie.U nas nie dają progesteronu na podtrzymanie ciąży beż badań,a mnie się właśnie wydaję,że dzięki Duphason utzrymałam moją ciążę z Julką.

:szok: matko czego to ludzie nie wymyślą, a cena w cale nie mała jednak!!!!!!!!!!!!!!! :szok:Jak sie nie ma co z kasą zrobić bo sie ma jej za dużo to sie kupuje takie cuda pewnie !! Ale na drugie dziecko może nie pokazywać całą ciążę co ma miedzy nóżkami wtedy to juz i ja bym kupiła chyba :)

Mamuśka hehe... no tak... za dużo kasy... gdyby to i parę złotych kosztowalo to może i bym sprobowala z ciekawości czy się sprawdzi :-) ale tak to odpada :no::no::no:

za te 150zł to ja bym wolała nakupowac pampersów, przynajmniej wiedziałabym ze to sie zawsze przyda, a na początku to idzie tego jak cholera !

Ja nie rozumiem skąd ta cena,u nas kosztuje to zaledwie 30$ więc,każdy sobie może pozwolić,ale pewnie ktoś to sprowadza i robi biznes(że ja na to nie wpadłam);-)

reklama
te 30$ to tak ok 60zł na złotówki ???? Jesli tak to faktycznie tanio, to ja sobie u Ciebie zamówie kiedys i mi przyślesz

Do góry