reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hejka dziewczyny....wogóle nie mam czasu na BB...kurde sprzątanie przed świętami całkiem mnie pochłoneło....

wczoraj byłam u dentysty i zrobiłam 2 ząbki iii już wszystkie są wporządku....aaa potem byłam u gina...i niestety z badań wyszło że mam jakąś infekcję i muszę brać antybiotyk...noo cóż ale jak trzeba.....
aaaa i dowiedziałam się że będzie jedna dziewczynka napewno także jest przeszczęśliwa...takkk chciałam córcię....aa drugi dzidziak się nie ujawnił...leżał boczkiem i ssał kciuka...i ani myśleć żeby pokazać mamusi co ma w kroku:)

reklama
Lena, no widzisz, narazie staraj sie za duzo nie rozmyslac i pozwol lekarzowi zinterpretowac wszystkie wyniki usg + krew(ocena ryzyka chorob genet. bo na te wyniki czekasz, prawda?)... A w razie amnio, to tez zaden "wyrok", bo wyniki tez moga wyjsc dobre, tyle tylko ze znow troche czekania i stresu, ale mimo wszystko nie ma co sie dolowac na zapas:tak:

A takich co sie nad dziecmi znecaja, to tylko samemu zatluc... A juz na pewno bym przymusowo kastrowala...

Rabbit, no to super ze sie dziewuszka ujawnila, male kobietki sa super!:) A drugi babel to narazie niespodzianka i w sumie tez fajnie:tak: Ciekawie musi byc u mam blizniat:-) A co do infekcji, to wazne ze szybko wykryta i leczona; mam nadzieje ze szybko przejdzie:tak:

JEstem Witam !
Byłam na badaniu i chyba nie jest dobrze.....Wyję od wczoraj nie wiem gdzie mam już się schować.Badali maleństwo chyba z godzinę jeden technik wchodził,drugi wychodził,jak drugi wyszedł to wszedł trzeci i oczywiście robią tajemnicę z tego co widzą na moje pytanie czy coś jest nie tak pada odpowiedz- lekarz ci wszystko powie.Dopatrzyłam sie tylko,że dziecko ma 7 cm,jest o tydzien większe no i NT-2.3mm.Przeleciałam wszystkie fora i no ponoć na duże.
Mam dzisiaj wizytę,ale co z tego nic sie nie dowiem,ponieważ trzeba jeszcze czekać na krew,a i nie mam pewności,że usg już prześlą do mojego lekarza.
Jestem strasznie przestraszona!
nie denerwuj sie, 2,3 to calkiem normalny wynik
ja teraz mam miedzy 1,9 a 2,0, z synem mialam 1,9 i urodzil sie zdrowiutki
kosc nosowa widzoczna i jestem spokojna bo po prostu wiem ze wszytko jest ok,
jezeli w twojej rodzinie nie bylo chorob genetycznych to jest male prawdopodobienstwo ze dziecko jest chore
ci technicy moze faktycznie jakies szkolenie mieli

rabbit gratuluje dziewczynki, ciekawe czy bedzie parka

jest mi naprawdę obojętne coo będzie drugie...ale już bym chciała wiedzieć...bo nadal nie mogę nic kupić....bo jak będą dwie dziewczynki to chciałabym ubierać je tak samo...albo chociaż podobnie....więc się wstrzymuję....
narazie wiadomo że będzie Julka....:)

rabbit ja też nic nie kupuję, bo nie wiem co będzie... myślę, że może za tydzień się dowiem... mam jakieś przeczucie, że chlopczyk będzie... no zobaczymy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

RABBIT AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA super gratulacje :tak:.

DZięki dziewczyny co ja bym bez WAs zrobiła,postanowiłam sobie nie myśleć za dużo i poczekać co ma być ta będzie!!
A ja zrobiłam test BOY OR GIRL sikany taki do pudełeczka i wyszedł BOY,ale to taka zabawa chyba nie nie biorę tego na seri,serio.

Lena ja jestem cierpliwa i czekam jeszcze tydzień... choć też widzialam jakieś testy na płeć... eeee zbędny wydatek :)
Mnie namówiły moje dziewczynki test mozna robic od 10 tyg.u mnie kosztuje 30$ więc można się pobawić!
Bo nie wiem czy wiecie zamówienie od Zuzi jest jest na brata,a od Julki na siostrę,a w brzuchu jeden dzidziuś...

reklama
JEstem Witam !
Byłam na badaniu i chyba nie jest dobrze.....Wyję od wczoraj nie wiem gdzie mam już się schować.Badali maleństwo chyba z godzinę jeden technik wchodził,drugi wychodził,jak drugi wyszedł to wszedł trzeci i oczywiście robią tajemnicę z tego co widzą na moje pytanie czy coś jest nie tak pada odpowiedz- lekarz ci wszystko powie.Dopatrzyłam sie tylko,że dziecko ma 7 cm,jest o tydzien większe no i NT-2.3mm.Przeleciałam wszystkie fora i no ponoć na duże.
Mam dzisiaj wizytę,ale co z tego nic sie nie dowiem,ponieważ trzeba jeszcze czekać na krew,a i nie mam pewności,że usg już prześlą do mojego lekarza.
Jestem strasznie przestraszona!

Lenka spokojnie wiem , ze ci ciezko ale spokojnie !!
poczekaj na wizyte i jakies wyjasnienia
do tego zrbilas krew tak ?? niedlugo beda wyniki napewno
dobrze dziewczyny pisaly , ze chyba teraz norma jest do 2,5mm
szkoda tylko , ze zamiast tobie powiedziec co i jak , to sie wymieniali , bo wsumie moglo byc tak , ze jakis szkolenia albo jednemu wyszlo wiecej to zawolal kolege
ja jestem za tym zeby mowic co i jak od razu i tlumaczyc !! a tak stresuja kobiety bez sensu :((

co do RWT to masakra , wlasnie ogladam :/ te baby sa pokopane jak tak mozna :((

Na wątku nam się zrobiło nadzwyczaj grillowo - ho ho ho... ja tyle zjadlam tej kielbachy, że szok :szok::zawstydzona/y:

nie no Pysia zamorduje za ta kilbase :/ :))))

Lena, a co to jest to nt? bo ja nie wiem :/ a jaka norma powinna byc? i co jesli jest powyzej normy?co to moze oznaczac?
ja przez to ze ciaza prowadzona w Norwegii to nie wiem nawet co i jak....
nie martw sie, moze nie bedzie zle :)

my dalej korzystamy z pieknej polskiej pogody :) sloneczko daje czadu, ja na koszulce na ramiaczkach caly dzien na slonku, mlody tez caly dzien na dworzu, i jak chetnie zasypia przez to przynajmniej :-D juz przeszlo godzine spi, a w domu to nieraz w ogole nie kladl sie juz w dzien, za to wczoraj 2 drzemki sobie zrobil...balam sie o ktorej pojdzie spac w nocy,ale spokojnie przed 23 udalo mi sie go polozyc...chyba go to slonko wyczerpuje troszke...ale to dobrze :)
ja juz kolorkow nabieram, wroce do norwegii jak z tropikalnych wakacji opalona jak tak dalej pojdzie :-D

Gugula korzystaj ze slonka !! opalisz sie fajnie :)

Hejka dziewczyny....wogóle nie mam czasu na BB...kurde sprzątanie przed świętami całkiem mnie pochłoneło....

wczoraj byłam u dentysty i zrobiłam 2 ząbki iii już wszystkie są wporządku....aaa potem byłam u gina...i niestety z badań wyszło że mam jakąś infekcję i muszę brać antybiotyk...noo cóż ale jak trzeba.....
aaaa i dowiedziałam się że będzie jedna dziewczynka napewno także jest przeszczęśliwa...takkk chciałam córcię....aa drugi dzidziak się nie ujawnił...leżał boczkiem i ssał kciuka...i ani myśleć żeby pokazać mamusi co ma w kroku:)

super , ze zeby zrobilas :)
no i jednak jedno to dziewczynka :)) switne info
ciekawe co drugie ma miedzy nuzkami ?? :))

Do góry