reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

agadaria ooo w sumie ja lubię cukinię smażoną na patelni w bułce... więc może też kiedyś spróbuję tą z grilla. My już po rowerkach, kiełbacha zjedzona :zawstydzona/y:

pysiu ja tez taka uwielbiam,ale niestety bulka naciaga wtedy strasznie duzo tluszczu,wiec smaze tak samo tylko bez jajka i bulki...smak prawie ten sam:)

reklama
Niby nic nie znaczy wiem - norma jest do 2.5mm,ale na Boga po co tylu techników oglądało moje maleństwo?? zazwyczaj tylko jeden to robi i już,a tu trzech co dwóch było niedouczonych(jak powiedziala moja koleżanka) nie sądzą.Mam stresa,ale nie będę Was truć moim toksycznym humorem.

Może ja juz powinnam czekać na wnuki,a nie rodzic dzieci na stare lata!

Lena może to byli jacyś praktykanci? i faktycznie byli niedouczeni. Nie no żartuję ale jak byłam przy poprzedniej ciąży w szpitalu na obserwacji to przy moich badaniach usg asystowało kilku praktykantów różnej narodowości i to było faktycznie dziwne uczucie jak tyle osób sie kręciło i gapiło. Poza tym dzidzia wtedy spała i lekarz co chwile się pytał czy na pewno czuje ruchy i czy są regularne bo dziecko jakieś spokojne i nieruchawe. kazał mi wstać i brzuchem kołysać. Też mi wtedy schizy narobił bo zaczęłam się zastanawiać czy czułam tych kopnięć odpowiednio dużo. Bez sensu, ci technicy zrobili z tego badania tajemnicę, tym bardziej,że wyobraźnie ciężarnej kobiety jest bardzo rozwinięta.

Lena Ty nie panikuj przedwczesnie! Wiem, ze to trudne, ale te normy NT rozne podaja, a chyba kiedys ktoras z dziewczyn pisala, ze gorna granice na 2.5 podniesiono (ale tu pewnosci nie mam) A zreszta to tez niczego nie przesadza.... Poczekaj jeszcze na te wyniki z krwi i przede wszystkim na konsultacje z lekarzem. U nas tez technicy nie moga komentowac wynikow usg... Po za tym nawet jesli z tych wszystkich testow wyjdzie spore ryzyko to tez na 100% nie przesadza ze cos z dzieckiem nie tak... Byc moze bedziesz musiala rozwazyc zrobienie amniopunkcji i to na pewno trudna decyzja, ale musisz wierzyc ze bedzie wszystko dobrze... A badanie uwidocznilo kosc nosowa?
Bo wiesz samej lepiej sie nie starac interpretowac wynikow, mam nadzieje ze ta konsultacje z lekarzem bedziesz miala jak najszybciej zeby sobie nerwow zaoszczedzic:tak: W kazdym razie trzymam mocno kciuki!

Jejku, Wy znow o jedzeniu i mi sie tez cukini zachcialo... Kiedys w Polsce robilismy taka w bulce i w jajku, ale to zazwyczaj z takiej wielkiej cukini bylo i szczerze mowiac srednio mi smakowalo, ale odkad kupuje te malutkie okazy, to pychotka, zwlaszcza z grilla. Ja zazwyczaj sole plastry, a potem jak puszcza sok to przemywam woda zeby ta goryczke usunac, a potem sypie przyprawami do grilla albo pedzelkiem smaruje odrobina jakiejs marynaty ktora uzywalam do miesa.

Gugula, Werka przyjemnych Swiat i urlopu w Polsce! I w ogole jak ktos teraz wyjezdza, albo ma u siebie ladna pogode, to zazdroszcze, bo ja bym chetnie tez stad uciekla w jakies cieplutkie miejsce, bo ta wielkanoc chlodno i pochmurno sie u nas zapowiada:baffled:

pryzybela nie wiem czy nos był czy nie ,bo nikt nic nie mówił,na zdjęciu sterczy nosek jak u mojego Leszka,a resztę wymiarów przeczytałam ze skierowania jak szłam do labu na badania krwi no i maluszek waży 5g,czyli kawał dzidziusia

Zmieniają temat oglądam zwiastum "Rozmów w toku" o matakch,które leją swoje dzieci,Boże a jedna mów ,że przytrzumuje kolanem,a bije tak długo,aż się zmęczy.

reklama
Lena ja będąc w 12-13 tyg byłam na genetycznym i mój mały miał NT 2.1 mm i też się bałam że coś nie tak...doktor mi nic w ząb nie powiedział że za wysokie.. fakt że ja mam 25 lat, ale chciałam ci pokazać że dzieci róznie się rozwijają. Ty jestes w 12 tyg jeszcze. Masz robione testy na trisomie?

Do góry