reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hej wszystkim. Caly weekend bylam zalatana i tylko was troche podczytywalam. Teraz maz w pracy to mam wiecej czasu ;-)

A czy ktoras z dziewczyn ktora miala problemy z karmieniem byla moze w poradni laktacyjnej? Na tamtym spotkaniu na ktorym o tym zelu porodowym sie dowiedzialam polozna zachecala do tego zeby w razie problemow z karmieniem wybrac sie do takiej poradni.

Nie, wtedy jeszcze nawet nie wiedziałam że coś takiego jak poradnia laktacyjna istnieje.

Teraz też mi się tak wydaje że ten zanik pokarmu mógł wynikać ze stresu. Bardzo chciałam karmić ale ta dodatkowa presja zewsząd że MUSZĘ bo chorowite dziecko wychowam...

Dziś tak świtnie się czuję (jakbym w ciąży nie była) że zastanawiam się czy z dzidzią wszystko w porządku. Jeszcze w dodatku od kilku dni nie czuję żadnych mocniejszych kuksańców (tzn czuję ale te delikatne nie wiem czy to przypadkiem nie wnętrzności albo mięśnie).

reklama
Sivi ja juz mam tak od dluzszego czasu , ze czuje sie znakomicie i oczywiscie zaraz mysli chore czy napewno jest wszystko ok .... no , ale kurcze czemu ma byc zle ?? trzeba byc dobrej mysli :))

Witajcie kochane :)
Jak sie czują moje "ciężaróweczki" ????? Pogoda piękna to i samopoczucie na pewno od razu lepsze prawda ????
Ja juz zaliczyłam jeden spacerek , bo aż grzech nie wyjść :) Mały sie wyspi to znów idziemy, korzystać trzeba :)

ja mam pytanko do dziewczyn które poroniły juz; po jakim czasie dostałyście @ ????? U mnie dziś 34 dzień i ciągle cisza, pare dni temu pobolewał mnie 2 razy brzuch, ale nic sie nie dzieje, pobolał i przestał !!!!! Wiadomo ze sie moze poprzestawiać po zabiegu ale mialam cykle 28-29 dniowe!! nie ma reguły ale dzień zabiegu traktuje sie jako pierwszy dzień cyklu !!!

hej Mamusia :))

co do okresu po poronieniu to ja mialam poronienie samoistne to moze byc troche innaczej
w kazdym razie @ dostalam normalnie jak zawsze w nastepnym cyklu
czekaj cierpliwie , a jak objawy ciazowe beda jakies to rob testa :))

Hej mamuska, ja tez poronilam samoistnie ,okres chyba po 40 dniach przyszedl ale wiadomo jest tez mozliwosc ze mozesz byc w ciazy ... owulacja mogla sie przesunac ja w tym cyklu w ktorym zaszlam w ciaze owulacje mialam przesunieta o 2 tygodnie..

Hejka, ja dzis znow korzystalam z pieknej pogody, slonce prazylo, sniadanko przed domem. Mmm cos wspanialego!
Wlasnie wrocilam z zakupow. Tyle pieknych ciuszkow dla dzieci ze az dziecko sie powtrzymac od kupna. Moja mama juz nakupowala ciuszkow dla oby plci.
Kiedy jest odpowiedni moment na kupno wozka lozeczka?? I powiedzcie dziewczyny lozeczko powinnam miec odrazu czy moze troche spac w wozku??

ja bede kupowa wozek i lozeczko w 7 m-cu, chyba ze szybciej znajde cos naprawde ladnego. mysle ze dziecko samo bedzie sie uczylo spac jak skonczy okolo pol roku, ale to indywidualna sprawa. jesli chcesz karmic to chyba nie ma sensu zebys spala bez boba :)

ja bede kupowa wozek i lozeczko w 7 m-cu, chyba ze szybciej znajde cos naprawde ladnego. mysle ze dziecko samo bedzie sie uczylo spac jak skonczy okolo pol roku, ale to indywidualna sprawa. jesli chcesz karmic to chyba nie ma sensu zebys spala bez boba :)

Mam wielkie lozko w sypialni, ale chyba bym bala sie z dzieckiem ze moge go przydusic albo cos. Tez myslalam o 7m bo przed samym porodem to moze nie zmieszcze sie miedzy polkami w sklepie!!:))

Objawy ciążowe mam takie jak teraz ostatnio, tzn często biegam do łazienki, wieczorami (tylko wieczorami) mnie "czyści" , brzuch mnie jednego dnia boli następnego juz nic, i tak było 3 razy, w tym dzis tez mnie bolał a teraz juz cisza, - może to głupie ale z małym i w drugiej ciązy nie mogłam wystać w sklepie, taka nie spokojna byłam, tak jakbym nie dała rady wystać w tej kolejce, tak słabo dziwnie, -ciężko mi to wytłumaczyć ale tak mialam w każdej ciązy- w sobote tak mialam właśnie!!
No teraz jak bym zrobila test to nie wiem w sumie czy to na ciąże wyjdzie pozytwny czy np nie jestem ale mam jeszcze hormony z poprzedniej , wiec jak za tydzien nie dostane to najpierw zrobie test a potem zrobie bete i zobaczymy czy przyrasta czy spada !!!!!!
Ale to skomplikowane wszystko!!!!!!! Boje sie ale jesli okaze sie ze jestem w ciązy to będe modlić sie i błagać Boga codziennie aby było dobrze tym razem, mimo tak szybkiej ciązy !!!!
A w moim przypadku musiałabym miec owulacje ok 18-19 dnia "cyklu"
Czas pokaże !!

ja mam zamiar spac tylko z dzieckiem poki bede karmila, nie ma sensu zeby M. tez sie co chwile budzil. chce z kupnem troche poczekac, bo co chwile zmieniam zdanie jesli chodzi o wozek i wiem ze jak wybiore cos teraz, to za kilka dni mi sie odwidzi.

Mamuska musisz uzbroic sie w cierpliwosc, ale zycze Ci mooooooooooocno zeby to jednak byla ciaza :)

ja tez z malym zamierzam spac w zwyklym lozku...u nas praktycznie do roku lozeczko stanowilo zgromadzenie naszych ciuchow i zabawek,taki duzy pojemnik...ja z mala spalam i z m. w jednym lozku,mialam schize czy ona oddycha,a tak-caly czas przy sobie,przykryjesz jak trzeba i bez obaw laski-nie przygnieciecie maluszka-sen bedzie czujny i przy kazdym przekreceniu budzicie sie-ja tak mialam...nie mowiac juz o nocnym karmieniu(tego nie doswiadczylam)bo na lezaco wygodniej niz wstawac,wyjmowac z lozeczka ,czekac az sie odbije itd...ja lozeczko rozloze prawdopodobnie po I urodzinach...

reklama
sivi Milka ale macie fajne dzieciaki :) do wątku z humorem trzeba wrzucić te teksty :-D

Co do cyców, to mi raz pociekło tak dużo że stanik mokry.. od tej pory cisza.

Ładna pogoda, idę na zakupy :)
Macicę już mam nad pępkiem i mi się brzuszek zaokrągla.. dziś się naczytałam o zabiegach podczas porodu i zaczynam się obawiać nacinania krocza i masażu szyjki.. ponoć to gorsze od skurczów :-(

Do góry