reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Mamuska, zabiegu nie mialam, ale tak calkiem sama tez nie poronilam, mimo ze ciaza sie od kilku tyg przestala rozwijac... Lekarka przepisala mi dopochwowo misoprostol (o ile nazwy nie przekrecilam)... Tym lekiem wywoluje sie rowniez aborcje z tego co czytalam...
Dostalam krwawienia i skurczy podobnych jak przy porodzie, wiec nie bylo to mile przezycie.... Na szczescie samo mi sie wszystko oczyscilo, bo gdyby nie, to na pewno musieliby lyzeczkowac...
W kazdym razie jak poszlam na kontrole ze 2 tyg po skonczonym krwawieniu, to od razu mnie na usg wzieli zeby zobaczyc czy na pewno juz w porzadku (bo wiadomo ze czasem moga byc powiklania jesli sie ladnie macica nie oczysci), wiec uwazam, ze to usg, to powinno byc podstawa kontroli po poronieniu.

reklama
No widzicie a mnie suka nie zbadała, olała totalnie, jak sie nie pójdzie i nie da kasy prywatnie to traktują jak śmiecia kobite , taka prawda,

Asionek dzięki Tobie od razu jest mi lepiej, bo sąsziłam ze źle jednak zrobie jak po 2 cyklu zaczniemy sie starać, ze moze lepiej zaczekać, ale skoro tak dobry lekarz nie widzi nic przeciwko tak szybkiemu zajsciu znów w ciąze to moze jest nadziaja ;) moze mój lekarz tez tak powie :) bardzo bym chciala ;)

Mamusia jak dla mnie tez podstawa po zakonczonym krwawieniu jest USG i kontrola !!
ja do tego mialam wymaz z pochwy i jakies inne cuda
lekarz od razu po wygladzie powie ci czy jest ok i czy mozesz juz sie starac :)
takze idz gdzie indziej lepiej

Mamusia jak dla mnie tez podstawa po zakonczonym krwawieniu jest USG i kontrola !!
ja do tego mialam wymaz z pochwy i jakies inne cuda
lekarz od razu po wygladzie powie ci czy jest ok i czy mozesz juz sie starac :)
takze idz gdzie indziej lepiej

podpisuje sie rekoma i nogami!!!!!

ja jem obiadek,dzis lajcik,ziemniaczki+jajko sadzone(takie wiejskie,tesciowa nam na wsi kupuje:))+kalafiorek z buleczka:)

a dzien czekolady mnie nie rusza....dla mnie moze nie istniec,za to sledzie pochlaniam tonami,ser feta i warzywa...przeogromne ilosci...

Pójdę, nie mam wyjścia, bo do tej baby nie pójdę juz !!!!!!!!!!Ja tak samo czytałam i słyszałam ze kontrola jest bardzo wazna tzn USG po takim zabiegu, zeby określić czy sie zagoiło czy nie ma zrostów itd, a jej sie nawet tyłka nie chciało poderwać z krzesełka!! ,
A czy któraś z Was kupowała testy owulacyjne i ciążowe na allegro ?? Bo widzialam ze są po 1zł wiec moze zaopatrze sie jak bedziemy sie starać :)

nad tymi owulacyjnymi myślałam tylko, a te ciążowe chyba nie zaszkodzi kupic 10zł nie majątek, ale dlaczego były złe??? pokazywały np ciążę a jej nie bylo ????????????

Mamuska fajnie ze sie pozbieralas.
Gdybym teraz jeszcze raz miala zachodzic w ciaze ,to bym tez uzywala testow.Mysmy robili ,,Na dziewczynke"dwa dni przed owulka .A ciaza okazala sie strsza o tydzien .Czyli mialam tydzien wczesniej niz myslalam .I znowu chlopak.
Niektore matki nie sa normalne klatke obokm mieszka dwoch chlopcow.Jeden z nich ma Adhd bierze leki trzy razy dziennie.Siedza pod blokiem i strugaja scyzorkami na szpic patyki.Jeden nalezy do harcerstwa ten ktory nie ma problemow ,wie jak sie ze scyzorykiem obchodzic.Ale ten drugi ma naprawde problemy ,jest agresywny kiedys pobil mojego syna bo mu niechcaco na przerwie w szkole nastapil na noge.Matka jak do iej poszedl moj m.powiedziala ze to wina nauczyciela dyzurujacego.
Nie pozwolilam moim dzieciom pojsc na podworko.Bo sie boje jeszcze ich skrzywdzi tym scyzorykiem.Matka kretynka na potege.

reklama
Pysia hehe to sie nie dogadałyśmy, ale no kupie 5 testów z przesyłką wyjdzie mi 8zł wiec to nie majątek, :) moja znajoma tez ma kupować wiec przesyłka na pół :)

Do góry