reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Pustki tu dzisiaj, u nas straszna pogoda, jakis taki ziąb, byłam na zakupach w poszukiwaniu prezetow na swieta dla dzieciakow i nic i sie nie podoba jak ja to "uwielbiam":wściekła/y:
a co do tych ruchów które czuje to co raz bardziej utwierdzam sie w tym ze to jednak nie jelita... ciezko mi uwiezyc w to ze tak wczesnie cos czuje ale to jest takie łaskotanie dziwne.... zobaczymy bo jak z czasem bedzie sie nasilac to znaczy ze to to:-D ciaza niby jest o dwa tygodnie starsza wg OM od suwaczka... przy Julii łożysko miałam na przedniej scianie i mało sie nacieszyłam kopniakami, slabo czułam wszystko a teraz nie wiem nawet gdzie to lozysko mam...

reklama
jestem i ja :) u nas weekend upalny wiec sobie pokorzystalam troche :)

mam takie pytanie .... szczegolnie do mamus juz majacych pociechy swoje :)
jak to jest z opalaniem ?? czy mozna troche polezec na slonu bez szkody dla dzidzi ??
nie wiem czy slonko nie szkodzi ?? o plamach czytalam , ale mi chodzi o dziecko nie o mnie :))) moze wiecie cos wiecej na ten temat ??

witam sie i ja
u mnie nd minela jakos tak nudno....slinilam sie jak glupia ze zrobie sobie pyszny obiad schabowe ziemniaczki i pekinska,..i co?! ziemniakiktore mialy byc mlode i pyszne okazaly sie ochydnie slodkie myslalam ze sie rozbecze no i mam uraz;-( po obiedzie pojechalismy do mini zoo nakarmic zwierzatka,potem pasaze na hipermarkecie w poszukiwaniu bucikow i wieczor w domu.,
od kilku dni czuje smyranie w brzuchu i jest ono co raz bardziej odczuwalne moze mnie wysmiejecie ale to samo czulam z julka w 17 tc czy to mozliwe??
jeszcze pytanie co do grupy-nie widze tematow rano jeszcze sama napisalam na pogaduszkach a teraz nic nie widze czy to moja wina?

ja mysle , ze przy 2 ciazy juz masz duze szanse zeby poczuc cos :) sama znam kobietki co czuly od 13tc lekkie smyranie :)
co do grupy to nie wiem ja weszlam normalnie :)

Witam was z rana :)

Korzytam z tego, że szefa nie ma i siedzę na forum :-p

U mnie weekend w domku, bo zimno jak cholira.. maraton z mężem filmowy sobie urządziliśmy.. i to bajeczki.. jak ja lubię bajki takie disneyowe:) z moim dzieckiem to będę z przyjemnością oglądać :-)

Ciężko mi się zasypia, nie mogę się ułożyć, to na bok, to na drugi bok, to na wznak i w końcu jakoś z poduszką czy bez usypiam i rano się budzę z piłką w brzuchu.. nom najbardziej didusia czuć rano o 6 :-) Sikać w nocy nie wstaję ale za dnia to latam jak automat hehe

Anulka w drugiej ciąży jesteś więc całkiem możliwe że już czujesz, czytałam że wcześniej się odczuwa kolejne ciąże... albo ci jelita robią psikusy ;)

juz czujesz dziedzie ?? :)
ja tez nie moge znalezc pozycji :/ najlepiej to mi sie na plecach spi , choc nigdy nie lubilam , a teraz super :) wiem , ze niby nie zaleca sie , ale to samo jakos idzie ..

super :))))

hejka Mamuśki.....ja już po śniadanku...chwilka odpoczynku z wami i nieługo idę sprzątać...bo normalnie tornado przeszło przez moje mieszkanie....

kurde już mam 15 tydzień jak to szybko mija....myślicie że za tydzień już będzie widać jaką płeć mają dzieciaki....bo już mnie skręca...

mysle , ze jak dzidzie sie dobrze uloza to masz bardzo duze szanse poznac plec :)))

Hej a ja jakos sie dobudzic nie moge dzisiaj. Nie wiem czemu ale leze przed tv i zieeeewam okropnie.

rabbit no mnie tez juz ciekawi co tam za bobasy siedza u nas :-) Ja dzisiaj mam usg genetyczne o 16. Troche mnie juz nerwy lapia ale nie jest zle skoro przespalam cala noc :-)

ja tez jakas zamulona jestem dzisiaj
nawet wizja zakupow nie jest wstanie mnie ruszyc hehe
trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& napewno bedzie dobrze !! :)

Dziewczyny, mam pytanie z grupy wstydliwych ale piszę czy miala która z was tak że po stosunku zrobiły się ranki pekniecia przy wejściu do pochwy? Wydaje mi się że to od suchości przy wejściu? jak mysliście? I jak u was jest ze współzyciem my wczoraj z M 1 raz po 2 miesiacach spowodowanych plamieniem potem krwiaczkiem w końcu gdy wszystko ok sporbowaliśmy no i wogóle byłam pełna obaw.... a u was jak jest?

Asionek - jasne, że możesz tylko musisz się nakremować i leżeć nie za długo :-) Ja się przy młodej opalałam bo słońce bardzo dobrze działa na mój stan ducha :-) tylko pamiętaj o zakrywaniu brzucha :tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam pytanie z grupy wstydliwych ale piszę czy miala która z was tak że po stosunku zrobiły się ranki pekniecia przy wejściu do pochwy? Wydaje mi się że to od suchości przy wejściu? jak mysliście? I jak u was jest ze współzyciem my wczoraj z M 1 raz po 2 miesiacach spowodowanych plamieniem potem krwiaczkiem w końcu gdy wszystko ok sporbowaliśmy no i wogóle byłam pełna obaw.... a u was jak jest?

hmm ja tak nie miallam , ale slyszalam , ze moze byc
nastepnym razem moze jakis lubrykat zastosujcie ?? :))
u nas z sexem tak sobie ... moj jakos chyba sie boi , wczesniej ja sie balam ...

Jasne, że możesz tylko musisz się nakremować i leżeć nie za długo :-) Ja się przy młodej opalałam bo słońce bardzo dobrze działa na mój stan ducha :-) tylko pamiętaj o zakrywaniu brzucha :tak:

krem mam zawze , bo pomimo dosc ciemnej karnacji tutaj mozna niezle sie popalic nawet na kremie hehe
a brzucho jednak trzeba przykrywac ?? tak jak myslalam
ja sie opalac nie musze , ale rodzinka bedzie na wakacjach u mnie i bede napewno z nimi latac oprowadzac no i na plaze jezdzic
takze wole sie upewnic , ze moge :)
parasol jeden juz mam , jeszcze sobie jeden dokupie i jaks to bedzie :)
ciekawe jak sie plywac z durzym brzuchem hehe

Pęknięć nie miałam ale przypuszczam ze to z suchosci, tak jak pisze Asionek jakis lubrykant albo zel do usg z apteki tez sie sprawdza i jest tani jak woda:p z sexem słabo, boje sie nie mam ochoty a moj maz tylko za mna lazi, z nawilzeniem u mnie teraz raczej nie ma problemu bo non stop leci ze nie sluz..
jejuu laze caly dzien glodna a nie mam nawet pomysłu na obiad

Asionek nawet jest wskazane opalanie szczegolnie w trzecim trymestrze chodzi o wit.D3 Wiadomp zeby nie przeginac i nielezec plackiem.Ale slonce jest wskazane.Ja szukalam ostatnio wiadomosci o solarium i trfilam na pare artykulow o opalaniu.

Ja tam wole naturalne słoneczko bo po solarium skóra tak jakoś śmierdzi :dry: zimą czasem chodzę na solar jak mnie depresja zimowa dopadnie :-)

reklama
Do góry