reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

czesc laski, widze ze nie tylko mi weekend szybko zlecial.
pogoda wreszcie sie poprawia, jeszcze gdybym sie wysypiala to juz super by bylo :baffled:

Gosiane trzymam kciuki!

reklama
Ja oczekiwalam ze w 12 tygodniu mdlosci przejda... no i troche przeszly, czasem mam kilka dni z bardzo lekkimi, nie jest mi juz niedobrze caly dzien, tylko wieczorami ale nadal sa. wiec mysle ze to normalne. niektore kobiety maja je przez cala ciaze niestety.

a w kwestii opalania to ja w przyszlym tygodniu o tej porze bede sie na plazy wylegiwac :-) juz sie nie moge doczekac. a po przeczytaniu postu asionka postanowilam kupic krem z faktorem 30, myslalam ze 20 wystarczy ale jak asionek sie spieka ze swoja karnacja to ja tez bede.

Asionek nawet jest wskazane opalanie szczegolnie w trzecim trymestrze chodzi o wit.D3 Wiadomp zeby nie przeginac i nielezec plackiem.Ale slonce jest wskazane.Ja szukalam ostatnio wiadomosci o solarium i trfilam na pare artykulow o opalaniu.

no to dobrze juz spokojniejasza jestem :)

Witajcie!
W temacie plażowania, polecam namiot plażowy :)

oooo nie juz samo slowo namiot mnie rozbraja :) jakbym sie w ten skwar walnela w namiocie to bym ducha wyzionela to pewne :)
wole parasol

Ja tam wole naturalne słoneczko bo po solarium skóra tak jakoś śmierdzi :dry: zimą czasem chodzę na solar jak mnie depresja zimowa dopadnie :-)

tez kiedys czasami na solarke chodzilam
teraz nie musze mam slonce caly rok :)

Ja chodzilam co jakis czas ,mam syfki na plecach i to mi pomagalo.Ale nienawidze takich spalonych na maksa blondynek .Fuj

hehe tlenione i spalone na maska w rozowych ciuszkach z mega tipsami :)
powiem wam , ze takie widoki to tylko w Pl widuje czasami chociaz tez juz mniej niz kiedys ...

Dziewczyny codziennie jem zabek czosnku bo bardzo lubię czy można go tak codziennie jeść gdzie nie poczytam to co innego piszą?

a czemu nie mozna ?? ja tam jem :) tez lubie
naturalny antybiotyk
jedz teraz , bo po porodzie raczej juz nie bedziesz jadla :)))

Hej
W temacie seksiku - my mamy zakaz:-(

Czy na tym etapie mdlosci i witania w kibellosem sa normalne?? Bo mnie dzis dopadlo a juz spokoj mialam kilka dni:szok:

moze tak byc niestety ... niekotre kobiety na dzien przed porodem jeszcze wymiotuja :/

Ja oczekiwalam ze w 12 tygodniu mdlosci przejda... no i troche przeszly, czasem mam kilka dni z bardzo lekkimi, nie jest mi juz niedobrze caly dzien, tylko wieczorami ale nadal sa. wiec mysle ze to normalne. niektore kobiety maja je przez cala ciaze niestety.

a w kwestii opalania to ja w przyszlym tygodniu o tej porze bede sie na plazy wylegiwac :-) juz sie nie moge doczekac. a po przeczytaniu postu asionka postanowilam kupic krem z faktorem 30, myslalam ze 20 wystarczy ale jak asionek sie spieka ze swoja karnacja to ja tez bede.

oj bierz 30 :)
ja w tamtym roku zaczelam od 30 i wsumie to na 20 lecialam
a czarna bylam na maksa i jeszcze we wrzesniu sie spalilam nie wiem jakim cudem :szok:
lepiej miec krem i sie opalac bezpiecznie codziennie niz sie spalic pierwszego dnia i wyc z bolu
wtedy juz po wakacjach
widzilam takie kobiety tutaj i na Majorce , porazka czerwone byly tak , ze mnie az bolalo od patrzebia :((

kurka mi jest tak goraco , ze ducha wyzione :((
jeszcze wczoraj lekki wiaterek byl , a dzisiaj to juz piekielko jest

Ja tez czasem z rana przywitam jeszcze kibelek. Rzadko,a le sie zdarza :tak: A co do opalania, ja zaszalalam na balkonie posiedzialam 3 godzinki nasmarowana oliwka (!) na klacie i twarzy (brzuszek zaslonilam i mialam spodnie od dresu) i dostalam uczulenia (rok temu tez sie uczulilam na slonce a potem mi przeszlo za pomoca clarityne) :zawstydzona/y:i teraz nie mogac brac lekow musialam kupic krem za kupe pieniedzy ktory uspokaja skore, no i mam nauczke zeby uzywac dobrych kremow z filtrem ;-)

Hej
W temacie seksiku - my mamy zakaz:-(

Czy na tym etapie mdlosci i witania w kibellosem sa normalne?? Bo mnie dzis dopadlo a juz spokoj mialam kilka dni:szok:
Tak jak mowilam, mnie tez jeszcze czasem dopadnie,wiec mysle ze to nic nadzwyczajnego. Wazne ze najgorsze przeszlo :-D

czesc laski, widze ze nie tylko mi weekend szybko zlecial.
pogoda wreszcie sie poprawia, jeszcze gdybym sie wysypiala to juz super by bylo :baffled:

Gosiane trzymam kciuki!
Tez trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, a ja juz pojutrze :baffled:

Ja chodzilam co jakis czas ,mam syfki na plecach i to mi pomagalo.Ale nienawidze takich spalonych na maksa blondynek .Fuj
Dokladnie z tego samego powodu chodzilam i ja, pieknie wysuszalo wszelkie syfki (w moim wypadku twarz i biust) :tak:

Heeej dziewczyny!

A ja tam nie lubie za duzo slonca, bo sie slabo czuje, a juz lezenie plackiem w ciazy czy nie - odpada:tak:
Ale jak ktos lubi to oprocz filtra wazne zeby sie zaopatrzyc w jakies nakrycie glowy, ponoc udar sloneczny moze byc dosc niebezpieczny w ciazy:tak:
Asionek, tak sobie przeczytalam Twoje: "ciekawe jak sie bedzie plywalo z brzuchem"? i tylko tyle mi przyszlo do glowy, ze na pewno sa marne szanse na utoniecie:-D

Marti, my ze wzgledu na moje chorobsko mielismy tydzien przerwy z haczykiem i mimo ze na nawilzenie nigdy nie narzekalam, to normalnie po wszystkim poczulam takie dziwne pieczenie... nigdy tak nie mialam, ale czuje ze mam w srodku wszystko napuchniete i bardzo nadwrazliwe, a po pieszczotach, to juz w ogole.... tak wiec mysle ze takie "odchyly" sa normalne:tak:
W ciazy z corcia to za to mialam "ciekawostke" i to chyba wcale nie byla jeszcze taka zaawansowana ciaza, ale mloda mi na jakis nerw uciskala i co jakic czas wargi sromowe mi napuchaly do rozmiarow czastki mandarynki:zawstydzona/y: Ale moj R mial z tego ubaw, bo to naprawde komicznie wygladalo, ale z poczatku to sie wystraszlam ze sie cos niedobrego dzieje:-D

I mi tez sie jeszcze czasem nudnosci zdarzaja...tak w ciagu dnia i niezbyt silne, ale jednak!

Ivi uwazja lepiej na sloncu z ta oliwka :)) ja dostalam takiego uczulenia na dekolcie w zeszlym roku pomimo kremow z SPF .. tez musialam brac te leki i do tego Zyrtec ,ale teraz jakby co odpukac , to odpada ..

Pryzybela wlasnie czytalam , ze mozna tam puchnac na dole i do tego tam sie wlasnie od nacisku moga robic zylaki !! szok

Marti nawet oliwka da rade, miewam podobny problem i zawsze pomagam sobie oliwką.. taka już moja uroda.. u mnie libido duuuże ale to pewnie dlatego że świeżo po ślubie :-D

Asionek rano czuję piłkę w brzuchu, ruchów dzidziusia tak bardzo nieee.. czekam cierpliwie :-)

ja na solarkę nie chodzę, czekam na słoneczko.. a strój kąpielowy to mam kapitalny! Jakbym przewidziała dzidziusia, kupiłam sobie w tamtym roku tankini.. ze względu na odstający tłuszczyk po boczkach i teraz jest jak znalazł.. plecy ma jak bikini a przód jak podkoszulek.. no i majtki ;-)

reklama
no ja wlasnie taka kule zaczelam czuc
ogolnie mam wrazenie czasami jakby cos tam sie ruszalo , ale wiem , ze to za wczesnie :)
mi jest zle w jednoczesciowych kostiumach :( wiec bikini normalne i jakas chusta na brzuch :)

macie wiecej cellulitu ?? kurka ja mam wrazenie , ze jakos mi sie zaczelo wszedzie robic :((( buuu
mozna cos uzywac czy raczej nie ??

Do góry