reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Dziewczyny czy korejs z was tez jest dosyc czesto slabo i ma uczucie ze zemdleje? Mi sie to zdarzalo do tej pory tylko rano, zaraz po przebudzeniu, posiedzialam kilka minut i bylo ok. Ale i wczoraj i dzis zrobilo mi sie slabo w srodku dnia (mroczki przed oczami itd). W przyszlym tygodniu odbieram wyniki badan, wiec zobaczymy - moze mam za malo zelaza?
Polozna mowila mi ze w ciazy objetosc krwi zwieksza sie o polowe i ze trudniej ta wieksza objetosc dotlenic... i rzeczywiscie czesto mi ciezko oddychac, kiedy chodze szybko albo pod gore (a gdzie mieszkam to albo z gorki albo pod gorke, drog "plaskich" nie ma). Czy ktos ma podobne doswwiadczenia?

Mi sie zdazylo pare razy jak bylam na zakupach gdzie bylo duzo ludzi i generalnie zamieszanie. Mam nadzieje ze sie juz nie powtorzy, moze faktycznie to zelaza niedobor bo u mnie hematokryt w dolnych granicach normy wyszedl. Takze na pewno na nastepnej wizycie dostane tabsy do lykania.

Co do golenia to na szczescie zmobilizowalam sie w zeszlym tyg i potraktowalam nogi woskiem. Zawsze ciezko mi sie do tego zebrac ale potem wygoda niesamowita :D

Dziewczyny czy korejs z was tez jest dosyc czesto slabo i ma uczucie ze zemdleje? Mi sie to zdarzalo do tej pory tylko rano, zaraz po przebudzeniu, posiedzialam kilka minut i bylo ok. Ale i wczoraj i dzis zrobilo mi sie slabo w srodku dnia (mroczki przed oczami itd). W przyszlym tygodniu odbieram wyniki badan, wiec zobaczymy - moze mam za malo zelaza?
Polozna mowila mi ze w ciazy objetosc krwi zwieksza sie o polowe i ze trudniej ta wieksza objetosc dotlenic... i rzeczywiscie czesto mi ciezko oddychac, kiedy chodze szybko albo pod gore (a gdzie mieszkam to albo z gorki albo pod gorke, drog "plaskich" nie ma). Czy ktos ma podobne doswwiadczenia?

mi raczej nie robi sie slabo , ale znam kilka mamus co mdlec potrafia
moze tak byc w ciazy niestety i raczej nie jest to oznaka czegos zlego , ale swojemu ginowi powiedz o tym

bóle to mam epizodyczne.. bolało mnie na jesieni, brałam zastrzyki.. zima spokój. Teraz nie ulżę sobie tabletką ale mąż mnie masuje i od 15go ide na masaz relaksujący z NFZ :-) bo zapisywałam się na zabiegi przed ciążą a szkoda mi było masaż odwołać.. nic innego z zabiegów nie wolno..

.. a pracę mam przy biurku :-( idę odpoczywać :)

mojego tez jakis bol zlapal :/ w zeszlym roku mial podobnie o tej samej porze roku na dodatek ... oby ci przeszlo po tych masazach :)

Ja też przed ciążą sobie taki zajerzasty depilator zafundowałam i jechałam te moje przeszczepy na 2, 3 tyg miałam spokój, teraz próbowałam ale co ty jakoś mało wytrzymała jestem na ból, więcej nerwów niż to warte, biorę maszynę i jade z koksem ale co 2 dni i już kłaki jak puszcza wkrzańska, bardzo szybki mi rosną :(
Ahh mu babki mam przej..... jednym słowem :)

hehe to mamy to samo :) przynajmniej na jakis czas mialam spokoj ,a teraz nie moge sie zmusic , bo boli bardziej jakos wlasnie
my baby mamy przewalone , facetowki to sie brody ogolic nie chce , to niech zobaczy jaka my mamy powierzechnie do wygolenia ;))

Z tym goleniem przewalone, ja wieczorem ogole a rano juz sa:szok:.
włosy z reszta tez bardzo szybko rosna!! balam sie malowac wlosy na poczatku to takie mialam odrosty:wściekła/y:.
no tak juz jest musimy przywyknac na pare miesiecy, a pozniej to pewnie nie bedzie czasu!!:no:
Wiec cierpliwosci kobitki!!!

mam to samo :/ nie wiem , ale mam wrazenie , ze szybciej mi wlasnie rosna wloski i niekoniecznie te na glowie hehe

Mi sie zdazylo pare razy jak bylam na zakupach gdzie bylo duzo ludzi i generalnie zamieszanie. Mam nadzieje ze sie juz nie powtorzy, moze faktycznie to zelaza niedobor bo u mnie hematokryt w dolnych granicach normy wyszedl. Takze na pewno na nastepnej wizycie dostane tabsy do lykania.

Co do golenia to na szczescie zmobilizowalam sie w zeszlym tyg i potraktowalam nogi woskiem. Zawsze ciezko mi sie do tego zebrac ale potem wygoda niesamowita :D

ja mam wosk zwykly i nie umiem nim sie wydepilowac :/
ale kupialm sobie kiedys takie cudo jak pasta cukrowa bez paskow , pachnie oblednie guma balonowa i owocami , podgrzewa sie w mikrofali , naklada szpatulka i odrywa :) powiem , ze zero bolu !!! szok
chyba tym sobie nastepnym razem nozki tez machne bo z maszynko idzie sie pochlastac :/

elifit, takie mizianie leciutkie, tak jakbys miala motylka w brzuchu, to wlasnie prawdopodobnie pierwsze odczuwalne prze Ciebie ruchy :) pozniej beda coraz wyrazniejsze :-) ja juz sie nie moge doczekac... :-)

kurde ja to tez zaroslam jak dziki zwierz :-D ale mi brak motywacji, lata ni ma,tylko dlugie spodnie, wiec motywacja jak u Asionka, gdzie lato w pelni u mni nie dziala....jeszcze zebym sie z moim troche seksila to tez bym sie podgolila czasem :p ale ja ciagle chodze spac padnieta z 2 godziny przed nim...ni tak sobie zarazstam czekajac na motywacje :-D

cytrynka, ja tak miewama...ale mam tak odkad pamietam,jak szybciej wstane to mis ie tak w glowie koluje....kiedys jak bylam gowniara to jak wstalam z kibelka to mi sie zakrecilo i rypnelam dynka w sciane i sobie guza nabilam na glowie :-D ale u mnie to chyba ma zwiazek z cisnieniem, bo ja mam niziutkie...

Ja normalnie tez mam bardzo niskie cisnienie (czesto np 90/60), choc w ciazy mi sie podwyzszylo do normalnego (teraz mam 100 lub 110/70). Jak bylam nastolatka to mdlalam co niedziele w kosciele ;)
Teraz mnie to troche martwi bo i wczoraj i przedwczoraj slabo zrobilo mi sie podczas jazdy autem, zjechalam na pobocze i poczekalam troche i jakos dojechalam - ale raz ze sie spozniam w rozne miejsca z pracy a dwa ze jestem wtedy sama i za bardzo nie ma kogo o pomoc poprosic jakby co. No ale zobaczymy jak dalej bedzie i co z wynikami z morfologi.

Hej kobiałki!
Jestem po wizycie widziałam "Niuniusia" fikał sobie aż miło,ale p.doktor mnie zmartwiła,otóz zrobili mi badania i okazało się,że jestem nosicielem genu,który powoduje mukowiscydozę ten rodzaj co ja mam powoduje tą chorobę w 1-25 i znowu mam co myśleć.Moje dwie córki są zdrowe,więc miejmy nadzieję,że i tym razem tak będzie.

Za tydzień Papp-a + Usg,za dwa tyg.kolejna wizyta ze względu na infekcję ucha.

Lena, nie zamartwiaj sie na zapas, a z tych testow pappa, to okresla czy dziecko odziedziczy chorobe, czy tylko jakie sa szanse na to? I czy ewentualnie usg cos wykarze? Tak pytam, bo nie nic nie wiem o tej chorobie... Ale mysle ze dobrze wrozy jesli coreczki sa zdrowe. I trzeba byc dobrej mysli:tak:

Co do omdlen, to mi sie jeszcze nigdy nie zdarzylo nic podobnego, ale moze to faktycznie czesciowo od cisnienia zalezy, a ja raczej mam zawsze za wysokie niz za niskie...

I ja tez obecnie sie zaliczam do tych z porostem wlosow w miejscach niepozadanych:-p Kurcze, ale nie mam sily ostatnio sie za koszenie zabrac, a w perwszej ciazy mnie od depilatora odrzucilo, wiec po zwyklej maszynce migiem odrasta:baffled: No coz, nazwijmy to powrotem do natury zeby sie juz calkiem nie dolowac:-D

mi się w pracy zdarza mieć mroczki w oczach, ale to pewnie wina niskiego ciśnienia.
dzisiaj pół nocy przesiedziałam, bo mi duszno było, latałam do toalety z trzy razy, i o 3 jadłam... :-D

reklama
Do góry