reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Wiecie zachcemy tu trochę prywatności to chyba wystarczy, że każda z nas nie będzie dookoła klepała, że pisze na takim forum o nazwie BB i jej nick to... ;-)

No proszę jak w innym razie rodzina zgadnie, że np. pomarańcza to Halina Nowak z Wólki Wielkiej dżizus jak się klepie i pierdoły wypisuje dookoła na różnych forach i się jeszcze każdemu tym chwali to nie trudno zgadnąć, że potem pół wsi czyta Twoje zwierzenia na temat pozycji sex-ulanych z mężem tudzież wywnętrzeń, że teściowa to stara flondra jest :-)

reklama
Martus,ja w pierwszej ciazy robilam to badanie...ale wlasnie chodzilam prywatnie i po prostu uwazam,ze to naciaganie..jesli nie ma wskazan,to nie wiem czy warto...mi wtedy lekarka nagadal,ze to bardzo wazne badanie i ze kazda kobieta,ktora martwi sie o swoje dziecko itd powinna je zrobic...i kupe kasy kosztowalo to wlasnie...teraz pewnie bym nie robila...

u nas dobrze funkcjonuja tez watki zamkniete,dla mnie sa bardziej przejrzyste niz grupa...ale ktos pisal,ze ponoc teraz nie mozna zakladac zamknietych...nie wiem dlaczego...ale faktycznie,o sprawach bardziej osobistych moze byc warto pisac w mniejszym pewniejszym gronie... :)

rozkroilam sernik :-D i chyba sie nie dopiekl,bo srodek jakis taki nie do konca stezaly byl...wiec ja go ciach do piekarnika na dopiekanie :-D stwierdzilam,ze gorzej nie bedzie :-D i troche lepiej jest, dopiekl sie :) wiec generalnie da sie zastapic twarog serkiem wiejskim bo w smaku jest ok :-D

No właśnie, lekarz mi tak mówił ze to bardzo ważne badanie XXI wieku, w zeszłą środę miałam badanie usg genetyczne, wszystko wyszło wręcz doskonale, u mnie w rodzinie nie było przypadków chorób genetycznych, ani wad wrodzonych, a zasugerował mi to badanie ponieważ mam 32 lata no i we wrześniu poroniłam w 9 tyg(dzidziuś zatrzymał się z rozwojem na 6 tyg.).
Teraz kolejne usg w 20tym tygodniu, takie z echem serca ale nie wiem czy znowu tam zrobię w tym gabinecie 200 zł kosztowało a podobno w Matce Polce takie robią za darmo, tylko trzeba mieć skierowanie. Z Tatianką nie przypominam sobie abym takie miała robione,w ogóle genetycznego nie miałam robionego , tylko za każdym razem takie zwykłe.

a ja mialam znajoma, ktora stracila prace, bo legalnie byla na zwolnieniu lekarskim, a na fb napisala "to gdzie idziemy sie upic?" , coz dotarlo to do szefowej i koniec.. ja wlasnie robie bigos , ktora ma ochote? jest wieeeelki gar :)

ps historia o znajomej niejasna troche, ona pracowala w hotelu i zawsze przed weekendem , gdy miala zmiane byla "chora"

hehe to miala pecha laska :)) ale w takie przypadki nie wierze , ktos ja pewnie po chamsku podkablowal szefowej i tyle
ja chce bigosuuuu :))))

asionek - ta dziewczyna to raczej zrobila troche wiecej niz ponarzekanie jesli ma teraz takie problemy.... a bycie usmiechnietym i milym to dla mnie nie opcja na kazda sytuacje, bo co to rozwiazuje? ;)
Nie mowie o byciu swietym, kazdy sie zlosci, kloci, niezgadza - ja mimo wszystko jesli mam z kims problem to rozmawiam o tym przede wszystkim z ta osoba. Ale moze ja mam jakies niewiarygodne szczescie ze w zyciu prywatnym bylam blisko z ludzmi "do rzeczy" z ktorymi da sie pogadac :)
W pracy to inna sparawa ;) ale chyba tez nie pisalabym o tym jaki to ktos beznadziejny na necie ani nie opowiadala o tym dookola. Ale rozumiem ze niektorzy tego potrzebuja :).

a co do obgadywania, czesto mowie o tym jak ja sie czuje w zwiazku z dana sytuacja, zastanawiam sie dlaczego ta osoba tak a nie inaczej postapila i o co tak naprawde chodzi (moze zboczenie zawodowe ;) ). Jesli to obgadywanie to robie to caly czas ;)

nie no napewno wecej niz narzekanie ma na sumieniu ;))
nie kazdy ma farta do nowej rodziny i znajomych niestety ... ja mam kolo siebie w miare normalne osoby , ale sa tez takie co szukaja dziury w calym
ja tam wale prosto z mostu i tyle , wole to niz za plecami obgadywanie :)
ja lubie czasami na forum gdzie juz sie znam jakis czas z ludzmi ponarzekac sobie , tak anonimowo wlasnie , moze dlatego , ze takie male zlosci przechodza za chwile i nie bede za kazdym razem wojny w rodzinie czy miedzy znajomymi robic ;))
a obgadywanie rzecz ludzka :)) faceci sa jeszcze lepsi w te klocki , chociaz sie wypieraja ;))

No właśnie, lekarz mi tak mówił ze to bardzo ważne badanie XXI wieku, w zeszłą środę miałam badanie usg genetyczne, wszystko wyszło wręcz doskonale, u mnie w rodzinie nie było przypadków chorób genetycznych, ani wad wrodzonych, a zasugerował mi to badanie ponieważ mam 32 lata no i we wrześniu poroniłam w 9 tyg(dzidziuś zatrzymał się z rozwojem na 6 tyg.).
Teraz kolejne usg w 20tym tygodniu, takie z echem serca ale nie wiem czy znowu tam zrobię w tym gabinecie 200 zł kosztowało a podobno w Matce Polce takie robią za darmo, tylko trzeba mieć skierowanie. Z Tatianką nie przypominam sobie abym takie miała robione,w ogóle genetycznego nie miałam robionego , tylko za każdym razem takie zwykłe.

nie wiem co ci doradzic ... sama czujesz pewnie czy potrzebujesz tych badan czy nie
niestety mamy takie , a nie inne czasy i lekarze wyciagaja kase jak sie da :/
niedawno mojej siostrze po porodzie babka powiedziala , ze ma na obu piersiach zmiany i ja na biopsje do swojej kolezanki wyslala :(( siorka zestresowana na maksa my tez zreszta :/
mam zalatwila jej wizyte u znajomego lekarza jednego z lepszych co sie tym zajmuje i co ?? nic nie miala w ani jedej ani drugiej piersi !!!
kolezance baba gin uparcie wpierala , ze ma nadzerki i poczatek raka szyji macicy :((( laska przeplakala cale dnie , az w koncu sie przyznala o co codzi nam i rodzinie i poszla za nasza namowa gdzie indziej i rowniez nic tam nie bylo !!!!
takze trzeba uwazac gdzie sie chodzi , bo rozni pseudo lekarze bywaja , a na takich klamstwach kase sciagaja niezla :/

Właśnie, a ciągle narzekają jacy to oni biedni są, jakie marne pensje zarabiają itd ale to co już prywatnie przyjmują to niekiedy ja muszę cały miesiąc pracować , co on ma w jeden dzień.
Teraz to i tak za pożno, bo to badanie robi się do 14 tyg, a ja już zaczęłam 14sty, tak mi wychodzi z usg.
Dziewczynki, przypomnijcie jak się wkleja suwaczek na stronę , bo zapomniałam.

Kazda z nas potrzebuje ponarzekac i myslę ze właśnie po to jest to forum ;-) oczywiście na forum ogólnie dostępnym w miare rozsądku hehehe.
(odnoszę sie do tego co pisałyście o swoich znajomych :-D)
Ja dziś wyjątkowo dobrze się czuję - troche mi ulżyło :)
gosiane- muszę koleżance z pracy przekazać pałeczkę odnośnie moich obowiązków i początkiem kwietnia chyba zaczne się szanowac :-) i pójdę na L4

A ja dzisiaj dowiedziałam się że kolega mojego Kamilka ma ospę. Jeszcze kilka dni temu razem się bawili - rewelacja teraz czekamy na kropki :-(

Wiecie zachcemy tu trochę prywatności to chyba wystarczy, że każda z nas nie będzie dookoła klepała, że pisze na takim forum o nazwie BB i jej nick to... ;-)

No proszę jak w innym razie rodzina zgadnie, że np. pomarańcza to Halina Nowak z Wólki Wielkiej dżizus jak się klepie i pierdoły wypisuje dookoła na różnych forach i się jeszcze każdemu tym chwali to nie trudno zgadnąć, że potem pół wsi czyta Twoje zwierzenia na temat pozycji sex-ulanych z mężem tudzież wywnętrzeń, że teściowa to stara flondra jest :-)

zdjecie skojarzyć i nick to żaden problem, tym bardziej że mój ma dużo wspolnego z imieniem...
ja przypadkiem czytałam mamuśki forum i trafiłam na koleżanke,były zdjęcia jej, małego i męża no to potem sie czytało co ciekawego pisze... i gały z orbit wylazłyt..

reklama
Do góry